Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yara mı, başka bir şey mi?

Yaa biz Rize'den gelirken biraz fazla sarsıldılar. Belki o sırada olmuştur. Ya da Rizedeyken kaba koyduğum kuru alanın içine girip çıkarken orda çizmiş sonra mikrop kapmış olamaz mı?

Bugün veterinere gidince soracağım her şeyi. Peki tekrar iğne yapalım derse sizce yaptırayım mı?

Şimdi kontrolden geliyoruz. Yara iyileşmeye başlamış çok iyi iğne yapmayalım zaten yaptığımız etkilemiş onu bir şok daha yaşatmayalım dedi.

Ayağında da ödem olmuş 1 hafta 10 güne geçer dedi. Akvaryumun suyunu azaltıp akvaryuma koy sorun olmaz dedi.

Başı için de şimdilik gözlemleyelim bir şey yapmayalım arada olur böyle şişler dedi.

Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

En başından beri başlığı takip ediyorum ve bilgili kişiler yardımcı oluryorlar zaten. Yalnız kaplumbağalarınız için harcadığınız azim ve zamanınızdan dolayı sizi tebrik ediyorum. İnşallah en kısa zamanda sağlıklarına kavuşurlar. Hem siz hem onlar mutlu bir şekilde yaşamaya devam ederseniz.

Çok sağ olun. Bilinçsizce aldım bari tam bakayım diyorum. Uğraşmak değil ama insanların sen kafayı mı yedin demelerinden yoruldum.

İnşallah tamamen iyileşerler ve bir daha hasta olmazlar :)

Herkes bu hayvanlar fanusta bakılır mantığında olduğu için normal sistem ve uygun bakım garip geliyor. Gene bilgisiz ve bilinçsiz yorumlar işte. Hepimiz yaşıyoruz.

İyileşme sürecine girmesi çok iyi. 10 gün sonra tekrar kontrol olacakmı bilmiyorum ama bu şiş konusu için ayda bir kontrole götürün derim. Arada olan şiş ne kaynaklıymış peki. Bir çok hayvan bu şişleri çıkarmıyor. Ben 8 kaplumbağamda hiç görmedim. Özellikle 4 tanesi 1,5 senedir bende ve hiç olmadı. Bu konuda yetersiz olduğunu düşünüyorum.

Isıtma lambası konusunuda ihmal etmemeli. Birde başka hastalık çıkmasın. Hem lamba ile deri kuruyarak daha hızlı toparlar. Keşke uvb ve uva da olsa. Hayvan için gerekli bir ürün.

Gerekli olduğunu biliyorum ama şu an alamayacağım malesef.

Şu an hasta olan da akvaryumda akvaryumun suyunu azalttım. Isıtıcıyı geçecek kadar su var şu an ama sanki küçüğü su yüzeyine çıkmak için uğraşıyor biraz. Bu sırada kolu ağrıyor müdür sizce?

Kolunu zor kullanıyor olabilir. Bence fazla derin olmasın.

küçük için temiz ufak bir taş koyup onun üstüne tutunarak sadece kafasını çıkarabileceği şekilde konumlandırırsan sorun çözülür. komple gövdesi su üstünde kalmasın lamba yok üşütebilir.

silis kumu sürekli karıştırıp bulanıklık ortaya çıkınca döküp tekrar bitene kadar aynı işlemi uygula suda bekletme. su elini yakmayacak şekilde sıcak olsun. son evre bekletmede mavi metilen döküp bir gün bekletmelisin. sonra akvaryuma alırsın.

mailto:/wb5emd.jpg

mailto:/fxb774.jpg

mailto:/2vk18r5.jpg

Şimdilik durum bu. 2si de iyi gibiler. Hasta olan da yemeğini yedi bu akşam. Çok mutlu oldum. Akvaryuma ilk koyduğumda hasta olan biraz panikledi ama akvaryumu keşfedip ısıtıcıyı ve koyduğum kapağı farkedince daha rahat etti. Ona tutunup duruyor.

Diğer kapluş da genelde ısıtıcı çevresinde dolanıyor arada da üstüne çıkıyor. Şu an bir sorunumuz yok yani. Kolu iyileşir iyileşmez kumu akvaryuma alacağım ve su seviyesini yükselteceğim.

Kum konusunda da akvaryuma alana kadar su içinde bekletiyorum. Arada sırada da kumu karıştırıp suyu süzüp bir kaç kere daha yıkıyorum. Dediğiniz gibi mavi metilen alacağım 1 2 gün içinde.

mısra suyu bir parça daha yükselt. ısıtıcı yüzeye çok yakın. buharlaşmaya bağlı su azalması olursa hava alıp patlayabilir. plastiğin tam üstüne çıktıklarında kabukları su içinde kalacak şekilde su yüksek olsun. iyileştireyim derken hayvanları elektrikli sandalyeye oturtma.

Yaaa şimdi evden çıktım en erken 2de döncem. Aklım takıldı şimdi yaaa :(

Eve geldiğimde bir sorun yoktu. Hemen dediğiniz gibi su seviyesini yükselttim. Bir de ayağının bugün daha iyi olduğunu gördüm. Artık yemek de yiyor. Çok mutluyum. :)

Çok iyi, tekrar kontrol olacak mı?

bir hafta bekle bakalım. antibiyotik o şişliklere de fayda edecek mi ? büyüme olursa veteriner yolu tekrar gözüküyor. hayvan yemeye başladığına göre sera mineral yem ver.

bu hafta iki gün sonrasında tek gün yaparsın.

Olur. O zaman Cem in önerisine göre bu hafta çift doz verilebilir. Bunu ayrı günlere bölerek yapmalı. Yani bu hafta iki gün bir yeme bir damla. Haftaya bormale dönüp bir gün bir yeme bir damla.

Mineral yemimiz yok yaa :( sera reptilin damlatsam yeme?

Sağlıklı olana gene hafta da 1 değil mi?

Evet sağlıklı olana bir damla normal doz. Diğerine sadece bu hafta iki gün gene bir damla şeklinde.

Geri