Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yara mı, başka bir şey mi?

Bugün mavi metilen alacağım da almamı önerdiğiniz bir marka var mı? Ya da herhangi bir tane olur mu?

Cvp: Yara mı, başka bir şey mi?

deep fix'in mavi metileni olur.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7742&ad=deep-dezenfektan-metilen-mavisi-30-ml

mailto:/urun_detay.aspx?urn=1102&ad=sera-bio-nitrivec-su-duzenleyici-100-ml

bundan aldım. Uygun mu sizce yoksa değiştireyim mi?

Bir de sizce artık kumu akvaryuma koysam olur mu? Yoksa yaranın tam geçmesini beklemeli miyim?

Cem abi (abi dememde sakınca yoktur umarım) seranın o ürünü uygun mu? Uygunsa şimdi suyu değiştirip ondan damlatacağım cevabını bekliyorum.

bu ürünü kullanmadım. ama dış filtrenin içindeki bakterilerin hazır hali gibi. eğer o bakterilerden ise ki öyle gözüküyor. bu bakterilerin akvaryum içinde kolonileşmesi için bir lav taşı alıp koyarsan iyi olacaktır. böylece kısmi su değişimlerinde yaşamaya devam ederler. bu ürün ilk başta konulmaz amonyağın oluşmasıyla birlikte aktifleşecektir. mavi metilen su içinde zararlı bakteri oluşumlarını yok eder. bununla birlikte bu ürünün içindeki bakterileri de. yalnız nitrivec'in açıklamasında balıkları uygulamadan 24 saat sonra koyun demiş. bu düşündürüyor. bunu bir de emreye sor riski var mı emin olamıyorum açıkçası.

kumu güzelce çalkalayıp parça parça suya yavaşça ilave edebilirsin. maşrapaya kumu koyduktan sonra dibe kadar batırıp dök. bulanıklık oluşursa üstten bir miktar su alıp yeni suyu yavaşça ekle. geri kalanı filtre halledecektir.

İşte sorun orda benim filtrem yok. En iyisi ben yarın bunu gidip değiştireyim mavi metilen alayım. Çok sağ olun.

o halde kumu da bekletip mavi metilen damlattığın suda 5-6 saat beklet. sonra ekleme yap. 4-5 damla yeterli. damlattıktan sonra kumu karıştır her yerine nüfuz etmesini sağla. bunu eldivenle yaparsan iyi olur. mavi metilen suya karışmadan direkt deriye değdiğinde zor çıkar. giysi ve havluya değmesin.

Bugün aldığım ürünü değiştirmek için petshopa gittim mavi metilen yokmuş. Bu ürünün mavi metilenle aynı fakat daha işlevsel olduğunu söyledi. Suya damlattıktan sonra da beklemene gerek yok dedi.

Mavi metileni akvaryumda oluşan mikrop vs gibi bakterileri dezenfekte etmekte kullanılır. Yani hastalıktan sonra akvaryum değişikliği vakti su ve akvaryuma yayılan bakterileri temizlemek amacı ile kullanırız. Durduk yere kullanılırsa akvaryumunuzdaki mikroorganizmalara zarar verir.

Seranın Nitrivec ise bakteri kültürünün yerleşmesine olanak sağlayan, tam olarak metilen gibi parazitleri yok etmeyen sadece sudaki bulanıklığı ve sudaki kirleri yok etmeye yarıyan bir ürün olduğunu biliyorum. Bir arkadaşım balık akvaryumunda kullanıyordu ama bunun dışında mavi metileni de görmüştüm akvaryum yanında. Bana kalırsa metilenin yerini tutamaz.

Pershopcu hemen kaplumbağaları koyabilirsin demesine rağmen, ürün kendi açıklamasında balıklar için 24 saat bekletilmesini önermiş ve buna dikkat etmeni öneririm. Akvaryuma koyacağın suyu bir kovada bunu yeteri kadar koyduktan sonra bekletebilirsin.

Ama yeni kurulan akvaryumlar için diyor.

Akvaryumun hızlı bir şekilde temizlenmesini ve balıkların hemen konulabilmesini sağlamaktadır. Böyle yazıyor birde.

Ilacı geri verdim. Mavi metilen yoktu. Sera raffy p aldım.

Bir şey soracağım. 1aylık yavru köpek alsak kapluşlara zarar verir mi?

Mavi metilen aldım bugün ve silis kumu mavi metilenli suda bekletiyorum şu an. Fakat akvaryuma damlattığımda su mavi olmayacak mı?

düşük oranda olacak fazla damlatma sakın. bu renk bir süre sonra suda kaybolacaktır. sadece ilk başta damlattığında açık mavi olacak şekilde olmalı daha fazla değil. onun için önce bir damla damlat bekle renk durumuna göre ya bir damla eklersin yada hiç damlatmazsın.

Peki o zaman. Kuma da 5 6 damla damlattım yarın kumu akvaryuma alabilirim.

Bu arada kapluşun boynundaki yara hala tam geçmedi. Kolu da hala aynı. Yani yüzebiliyor ama uç tarafını oynatamıyor. Yukarısı da sanki hala rengi mor gibi. Yarın foto çekip atarım.

bu ayak meselesi yani ödemin geçmesi biraz daha devam eder. onun için arka ayak ön kısımdan yapılması gerekiyordu. ön ayaklar kuru alana çıkma, manevra ve yem tutma için kullanıldığı için iğne konusunda önerilen budur. arka ayağın iç kısmından yapılmamasının sebebide seninki gibi ödeme bağlı şişliklerde ayağını kapatamayacağı için bu şişlik yüzme ve kendini itmesini engeller.

Yaa aslında yüzmesinde ve tutunmasında hiçbir sıkıntısı yok. İnşallah kalıcı bir şey değildir.

Silis kuma mavi metilen uyguladım şimdi su sararmıyor. Mango kökünü de aldım. Onu da kullanmadan önce kaynatacağım.

Biliyorsunuz kapluşlarımdan biri hastaydı. Iyileşmeye başladı. Veteriner boynundaki yara tam kapanmadan kum koyma ve kolu iyileşmeden suyu yükseltme demişti. Sizce kumu artık koyayım mı akvaryuma ?

veteriner çakıl taşı biçiminde içine kir hapseden kumlar için söylemiş onu silis kum ufak olduğu için altında kir barındırmaz. metilende dinlerdiğin içinde sorun yok kumu koyabilirsin. hayvan yüzme konusunda ayağından dolayı problem yaşamıyorsa suyu yükseltebilirsin. kolu ne durumda hareketleri normalleşti mi biraz ?

Gayet güzel yüzüyor. Yani ayağının üst kısmını kullanabiliyor ama alt kısmı hala geriye bükük. Elime alıp tutunca baskı var. Yem yerken de genelde tek hamlede yutuyor fakat bazen ayırmaya çalışıyor ama o ayağını kullanamıyor.

yüzme konusunda sıkıntısı yoksa suyu yükselt o zaman en azından yüzme bahanesiyle ayağını hareket ettireceği için kılcal damarlara hareket gelecek, ödem azalacaktır.

Geri