Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru kaplumbağa ve deri dökülme

Berke Karaca

Bronz 4 Üye
Merhabalar benim 2 kaplumbağam var kabuk çapı 3 cm civarı bugün yüzerken boynunda örümcek ağı gibi suda açılan ve zor gözüken beyaz saydam bişi vardı hafifçe elimle almaya çalıştım ama boynuna bağlıydı birazı açılmış gibi zorlamak istemedim su dışında gözükmüyor halsizlik iştahsızlık yok aksine hareketli ve bana alışkın sakin chat gpt mantar olabilir dedi ancak köpül gibi değil daha çok deri parçası gibi suds birazcık saçak gibi açılıyor yinede bilgili arkadaşlarıma sormak istedim.

Merhabalar benim 2 kaplumbağam var kabuk çapı 3 cm civarı bugün yüzerken boynunda örümcek ağı gibi suda açılan ve zor gözüken beyaz saydam bişi vardı hafifçe elimle almaya çalıştım ama boynuna bağlıydı birazı açılmış gibi zorlamak istemedim su dışında gözükmüyor halsizlik iştahsızlık yok aksine hareketli ve bana alışkın sakin chat gpt mantar olabilir dedi ancak köpül gibi değil daha çok deri parçası gibi suds birazcık saçak gibi açılıyor yinede bilgili arkadaşlarıma sormak istedim.
Gpt ye birşey sorma.

Hayvan deri döküyor. Bir fotoğrafını atarsanız dahaniyi yardımcı oluruz.

Hayvana son zamanlarda havuc verdiniz mi veya hangi besinleri verdiniz.

Şuanki akvaryum durumu nedir. Gıda kabı aldınız mı

Hayvan eski derisini atıyor. Bir sorun yok. Hayvan büyüdükçe alttan yeni deri oluşur eskiler gerilip atılır.

Kulak pamuğunu ıslatıp sürterek çıkarabilirsiniz. Büyük parça ise su içinde de tutup çıkarabilirsiniz.

Bu chat gpt nedir? Bu aralar çok sık duyuyorum. Vikileaks gibi birşey mi? İnsanlara yanlış bilgi verip duruyor.

Hayvan eski derisini atıyor. Bir sorun yok. Hayvan büyüdükçe alttan yeni deri oluşur eskiler gerilip atılır.

Kulak pamuğunu ıslatıp sürterek çıkarabilirsiniz. Büyük parça ise su içinde de tutup çıkarabilirsiniz.

Bu chat gpt nedir? Bu aralar çok sık duyuyorum. Vikileaks gibi birşey mi? İnsanlara yanlış bilgi verip duruyor.
Yapay zeka. Soru sorup cevap alıyorsunuz. Aslında iyi ama kaplumbağa hakkında cok yanlış bilgiler veriyor.

Özellikle bilgisiz kişilee kullanıyor. Yanlış bilgiyi doğru olarak kabul ediyor. Oysa gpt ye girince mesaj yerinde gpt yanlış bilgi verebilir yazıyor.

Gpt ye birşey sorma.

Fotoğradı çok net atamıyorum çünkü çok ince ve saydam yine dençceğim işten çıkınca.Gıda kabı almadım çünkü biri standart biri kaplumbağa ikş akvaryumları var ve 14 litrelik gıda kabım var orda besliyorum bugün aktif carbonlu yeni bir filtre ve dediğiniz ışıklar geliyor su dıcaklığını onlar gelene kadar sabah akşam kontrolmediyorum.27 derece altına düştüğünde manuel olarak hemen yükseltiyorum.Ancak kuru alanı daha yapamadım çünkü nasıl yapabileceğimi keseceğimi bilmiyorum meyve kasası aldım bugünde dediğiniz borulardan alacağım.sanırım nalbura gitmem gerek ordakilerden rica edip attığınız fotoprafı yapmalarını isticem. Onun haricinde derinin fotoğrafını atıcam.2 gündür gözlemliyorum yanlarında ben varken elim vsrken çok hareketliler kaplumbağa akvaryumuna aldığımda genelde uyuyorlar.Erkek olan orda anlamadığım şekilde benden korkuyor beslenme kabında elime gelip dinleniyor.bunu çözemedim şuanlık durumum böyle

Gpt ye birşey sorma.

Geçen hafta çok az rendelenmiş havuç verdim birer ısırıktan fazla yemediler.Haşkanmış kabak verdim onu biraxzck yedi dişi olan erkek olan hiç yemedi

Has makbul bir yem değil hayvanlar ufak. Tropical axolotl yem alın.

TAMAM. Ucuz yemler ucuz degil ve kalitesiz,

Atakandan kovadan bolme olarak raffy p alın.

Daha ucuza geliyor
Tamamdır bunu yapıcam yarın yömyemi alıyım hemen sipariş veriyorum baby için varsa ya da öneriniz açığım hepinizede yardımlarınız için teşekkür ederim birde bana kurulumda yardım ederseniz valla allah sizden razı olsun

Alınacaklar listesini ne olarak planladiniz.

Aldiklariniz ve alacaklariniz neler
Dediğiniz ampulleri ve masa lambasını aldım.Hamburg filtre büyük geldi bu yüzden aktif karbon sersmik ve elyaflı 8 cmlik filtre aldım şimdilik. Kabuk çapları 3 cm civarı olduğu için suyu derin düşnmüyorum. Yarında dediğinix yemleri alıcam.Kuru alan siparişim hala gelmedi sizinkileri yapabilirsem eğer detay verir ya da ysrdımcı olursanız attığınız görselleri ysomak istiyorum.Birde streslerini azaltmak ve su kalitesi için anubias ya da jaba fern bitkisi düşinüyorum.taşları kaldırdım günlük 2 de 3 kereye su sıcsklık kontrolü ve değişmi yapmaya başladım.Isıtıcım yok şuanlık su 28.1 derece. Istıcı bütçem malese fbu haftslık yok inşallah haftaya omıda temin edicem.Yavrular çok hareletli ve csnlı beni görince çok fazla heyecanlanıyorlar. Sanki akvaryumlarımdan çıkıp yanıma gelmek istiyorlar gibiler.sağlıklarında deri dökülmesi harici bir problem gözükmüyor hafta da 1 D3 vitamini değil reptivit tüm vitaminleri mamalarına damlatıyorım yarın vitamin günü onu vericem durumlarım böyle

Dediğiniz ampulleri ve masa lambasını aldım.Hamburg filtre büyük geldi bu yüzden aktif karbon sersmik ve elyaflı 8 cmlik filtre aldım şimdilik. Kabuk çapları 3 cm civarı olduğu için suyu derin düşnmüyorum. Yarında dediğinix yemleri alıcam.Kuru alan siparişim hala gelmedi sizinkileri yapabilirsem eğer detay verir ya da ysrdımcı olursanız attığınız görselleri ysomak istiyorum.Birde streslerini azaltmak ve su kalitesi için anubias ya da jaba fern bitkisi düşinüyorum.taşları kaldırdım günlük 2 de 3 kereye su sıcsklık kontrolü ve değişmi yapmaya başladım.Isıtıcım yok şuanlık su 28.1 derece. Istıcı bütçem malese fbu haftslık yok inşallah haftaya omıda temin edicem.Yavrular çok hareletli ve csnlı beni görince çok fazla heyecanlanıyorlar. Sanki akvaryumlarımdan çıkıp yanıma gelmek istiyorlar gibiler.sağlıklarında deri dökülmesi harici bir problem gözükmüyor hafta da 1 D3 vitamini değil reptivit tüm vitaminleri mamalarına damlatıyorım yarın vitamin günü onu vericem durumlarım böyle
Hamburg filtre nedir.

Ampul 28Watt armut degil mi.

En az 6 7 cm su derinliği olsun. Az suda hayvan gelişmez ölür.

6cm ile başlayıp 30cm ye kadar yukseltin. Ciğerleri boyle gelişir.

Hamburg filtre nedir.

Ampul 28Watt armut degil mi.

En az 6 7 cm su derinliği olsun. Az suda hayvan gelişmez ölür.

6cm ile başlayıp 30cm ye kadar yukseltin. Ciğerleri boyle gelişir.
Hamburg filtre büyük sumplu türleri de olan başka ismi var mı bilmiyorum ampul 28 ve 52 ikisinide aldım tavsiyrniz ile en az 6 7 cm demişdiniz ama ben 10 cm yapmak istiyorum kuru alanımın boyu dolayısıyla bu uygun mu ? Taşları kaldırdım dinlenme rampası dekorlarım var vantuzlu yaprak şeklinde. Ancak Kaplumbağaların suda uyuyolar. Ve dipte uyurlarsa çımamazlar diye korkuyorum.Şuan küçük akvsryumdalar büyüğü henüz kurmadım.Durumlar böyle

Alana konan dekorlara basıp kaçabilirler. Panikleme durumunda sivri uçlar gözlerine batabilir.

Lamba mesafesinde hayvanın sırtı hizasına denk birşey koyup üstüne cam derece yatırıyoruz. Tam yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. 10 cm dahi kısa kalır.

Dekor olmaz. Taş olmaz.

Kuru alan hazir olmayacak. Suya salınım yapmayan malzemeden olmalı, çim, taş gibi malzeme içermeyecek.

Su yuksekliği en az kabuk boyunun 2 katı kadar olmalı. 10cm su yüksekliği ile başlayıp 30cm ye kadar yukseltin.

Lamba ile kaplumbağa arasındaki mesafe 25cm uygundur.

Geri