Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!cem' Alıntı:İki hayvan her zaman iyidir. Bu ürkekliği giderir. Birbirlerine bakarak öğrenme oranları artar. Yalnız ikinci bir kaplumbağa sistemi ve maliyeti ikiye katlar. Akvaryum iki katına dolayısıyla ekipmanlarda iki katına çıkar.
Hayvanlar emsal boyda olmalıdır. Hayvanın hareketli gözlerinin ve kabuğunun canlı olması sağlıklı olduğunu gösterir. Diğer taraftan bu aşırı enerji harcaması sebebiyle bünyesini zayıflatıp hastalanmasını kolaylaştırır. Bu sebeple 7-8 cm kabuk boyuna kadar titiz bakılmalı gerekli ekipmanlar tam olmalıdır.
Hayvan softshell ise onlar tek yaşar.
cenkyenmez' Alıntı:Uzun zamandır foruma giremiyordum, bende de iki adet çizgili var. Çok kavga ettikleri için şu anda akvaryumları ayırmayı düşünüyorum. Hatta mevcut akvaryumumu satılığa çıkardım, onu paylaşmak için girmiştim siteye bu konu denk geldi.
282 litre hacimli cama cam akvaryumda 200litre su, 50kg kum mevcut. Plastik bitkileri ortaya hipodrom gibi yaptım (öneri üzerine), turtle bank'ın large boyu var ve diğer bütün ekipmanlar tam olduğu halde aynı boydayken aldığım kaplumbağalarımın arasında 1,5-2cm civarı bir fark oluştu ve şu an büyük olan diğerini inanılmaz rahatsız ediyor. (daha önce fotoğraf atmıştım siteye) çiftleşme gibi arkadan tutup ısırarak taciz ediyor diğerini.
Var mıdır bana da bir öneri, ayırmayayım mı akvaryumları?