Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

YAVRU KAPLUMBAĞA

dolap

Bronz 4 Üye
Aldığım yavru 4-5 gūndür suda etrafa çok az baktı. Yakınına gitmeme rağmen suratıma bile bakmıyor. Hep gözünü karşıya tikmiş bakıyor. Bu suyla falan mı alakalı yoksa hayvan alışma aşamasındamı

Yavru hayvanlar farklı bir sisteme girdiğinde ilk birkaç gün adaptasyon güçlüğü çeker. Özellikle tekse bu süreç daha da uzar. Geldiği ortamda hem cinsleri varken farklı bir ortamda yalnız kalması strese girmesine neden olur.

Bulunduğu ortam güneş ışığını görüyorsa ona doğru gitme ve o yöne bakma eğilimi olur. Bu doğal içgüdüdür.

Civarında biri varsa kendini güvende hissettiği sudan kuru alana çıkmaz. Isıtıcı lambayı rampaya doğru çevir. Çevresinde hareket olmadığında ısı algısı ile kuru alana çıkacaktır.

Yanına bi tane daha alayımmı. ? Çünkü aldığım yerde çok hareketli idi

İki hayvan her zaman iyidir. Bu ürkekliği giderir. Birbirlerine bakarak öğrenme oranları artar. Yalnız ikinci bir kaplumbağa sistemi ve maliyeti ikiye katlar. Akvaryum iki katına dolayısıyla ekipmanlarda iki katına çıkar.

Hayvanlar emsal boyda olmalıdır. Hayvanın hareketli gözlerinin ve kabuğunun canlı olması sağlıklı olduğunu gösterir. Diğer taraftan bu aşırı enerji harcaması sebebiyle bünyesini zayıflatıp hastalanmasını kolaylaştırır. Bu sebeple 7-8 cm kabuk boyuna kadar titiz bakılmalı gerekli ekipmanlar tam olmalıdır.

Hayvan softshell ise onlar tek yaşar.

Cvp: RE: YAVRU KAPLUMBAĞA

cem' Alıntı:
İki hayvan her zaman iyidir. Bu ürkekliği giderir. Birbirlerine bakarak öğrenme oranları artar. Yalnız ikinci bir kaplumbağa sistemi ve maliyeti ikiye katlar. Akvaryum iki katına dolayısıyla ekipmanlarda iki katına çıkar.

Hayvanlar emsal boyda olmalıdır. Hayvanın hareketli gözlerinin ve kabuğunun canlı olması sağlıklı olduğunu gösterir. Diğer taraftan bu aşırı enerji harcaması sebebiyle bünyesini zayıflatıp hastalanmasını kolaylaştırır. Bu sebeple 7-8 cm kabuk boyuna kadar titiz bakılmalı gerekli ekipmanlar tam olmalıdır.

Hayvan softshell ise onlar tek yaşar.

maliyetten bişey olmaz. bende almak istiyordum fakat birbirlerine saldıracaklarından korkuyordum. bendeki yavru su k.'nın alt bağası hala yumuşak . biraz büyümüş olanından alsam sorun olurmu? aralarında 2 cm flan var

Emsal olması daha iyi. Biri büyük olunca diğeri üstünde hakimiyet kurması ve yem mücadelesine girmesi olasılığı her zaman olacaktır. Biri hasta olduğunda boy uzaması durur ve boy farkı açılır. 1 cm olabilir. Yetişkin halde 2 cm fazla değil ama yavru halde 2 cm fark büyük gelir. Bir de büyük olan büyüme potasına girmişse daha hızlı uzar fark daha da açılır. Yeni yavruda öncelik kabuktaki zayıflıklara yoğunlaşma ile geçer. İlk dönem büyüme yavaş seyreder.

Cvp: YAVRU KAPLUMBAĞA

Uzun zamandır foruma giremiyordum, bende de iki adet çizgili var. Çok kavga ettikleri için şu anda akvaryumları ayırmayı düşünüyorum. Hatta mevcut akvaryumumu satılığa çıkardım, onu paylaşmak için girmiştim siteye bu konu denk geldi.

282 litre hacimli cama cam akvaryumda 200litre su, 50kg kum mevcut. Plastik bitkileri ortaya hipodrom gibi yaptım (öneri üzerine), turtle bank'ın large boyu var ve diğer bütün ekipmanlar tam olduğu halde aynı boydayken aldığım kaplumbağalarımın arasında 1,5-2cm civarı bir fark oluştu ve şu an büyük olan diğerini inanılmaz rahatsız ediyor. (daha önce fotoğraf atmıştım siteye) çiftleşme gibi arkadan tutup ısırarak taciz ediyor diğerini.

Var mıdır bana da bir öneri, ayırmayayım mı akvaryumları?

cenkyenmez' Alıntı:
Uzun zamandır foruma giremiyordum, bende de iki adet çizgili var. Çok kavga ettikleri için şu anda akvaryumları ayırmayı düşünüyorum. Hatta mevcut akvaryumumu satılığa çıkardım, onu paylaşmak için girmiştim siteye bu konu denk geldi.

282 litre hacimli cama cam akvaryumda 200litre su, 50kg kum mevcut. Plastik bitkileri ortaya hipodrom gibi yaptım (öneri üzerine), turtle bank'ın large boyu var ve diğer bütün ekipmanlar tam olduğu halde aynı boydayken aldığım kaplumbağalarımın arasında 1,5-2cm civarı bir fark oluştu ve şu an büyük olan diğerini inanılmaz rahatsız ediyor. (daha önce fotoğraf atmıştım siteye) çiftleşme gibi arkadan tutup ısırarak taciz ediyor diğerini.

Var mıdır bana da bir öneri, ayırmayayım mı akvaryumları?

satmayı düşünürseniz ne kadara satacaksınız?

Sadece cama cam, kayıt ve kuşaklı akvaryumumu 160TL'den vermeyi düşünüyorum. (Karşıyaka)

Cinsiyetleri dişi-erkek mi ? Normalde çizgililer reslere göre uysaldır. Çiftleşme dürtüsü ile erkekler sürekli bunaltır. Deride kızarıklık olağan ciddi yaralanma yırtılma yok ise böyle devam et. Su 26 derece olsun.

Kaplumbağalar hasta olmasalarda aynı hızda büyümeyebilir. Dişiler tüm cinslerde cinsel gelişim sonrası erkeklere nazaran hızlı büyüyorlar.

Bir köşeye bitkilerle set yap. Önü açık olsun hayvan oraya girmeyi öğrenirse selameti bulur.

Bir de erken yatır hayvanları hava kararınca ışığı kapat uyusunlar. Akvaryum makul hacimde.

Geri