Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yavru su kaplumbağası için EXOTERRA DIŞI uvb lamba önerisi

Isıtcıyı kafana göre açıp kapatmamak gerek çünkü ısıtıcı yanmazken hayvan çıkarsa üşür

12 saat en geç 21.00 da kapatılması gerek

Geri kapatıldığında 2 saat soğuması gerek soğumayıp geri takıldığında lamba yanıyormuş yani ömrü bitiyormuş

Ailene anlattınmı durumu başta benim ailemde izin vermiyordu boş yere yakma diyordu anlattım bu sıra biraz büyüdü büyüdüğünü duyunca bişey demiyorlar artık yani onlarda seviyor kaplumbağayı🙂
babam bu konuda çok katı biridir ve evet anlattım kendisi "bırak ölsün" diyor

Gece su içinde uyumalı. Sadece burnu dışarıda olacak şekilde su içinde birşeyin üstünde durmalı. Gece lambaya gerek yok. Loş bir ışık akvaryumu aydınlatsın yeterli. Pencereden vuran sokak lambası ışığı da olur. Bu gece hareketlenirse sağa sola gözünü çarpmaması için.

Gündüz olabildiğince uzun süre yak. 12 saat olmasa da çokta az olmasın. Hayvan lamba olmadan çıkarsa üşütür.

Gece su içinde uyumalı. Sadece burnu dışarıda olacak şekilde su içinde birşeyin üstünde durmalı. Gece lambaya gerek yok. Loş bir ışık akvaryumu aydınlatsın yeterli. Pencereden vuran sokak lambası ışığı da olur. Bu gece hareketlenirse sağa sola gözünü çarpmaması için.

Gündüz olabildiğince uzun süre yak. 12 saat olmasa da çokta az olmasın. Hayvan lamba olmadan çıkarsa üşütür.
hocam dediklerinizi dikkate alarak akvaryumu güncelledim ve şuan harika duruyor bir arkadaşımdan 3d printer ile kuru alan bastırdım silis kumunu iyice yıkadım su çok berrak duruyor tek sıkıntı hayvan küçük olduğundan sürekli nefes almak için yüzmek zorunda kalıyor maalesef

hocam dediklerinizi dikkate alarak akvaryumu güncelledim ve şuan harika duruyor bir arkadaşımdan 3d printer ile kuru alan bastırdım silis kumunu iyice yıkadım su çok berrak duruyor tek sıkıntı hayvan küçük olduğundan sürekli nefes almak için yüzmek zorunda kalıyor maalesef
Son fotoğraf atabilirmisn

ayrıca kullandığım duy'un max 60 watt desteklediğini öğrendim termostadı güzel bir şekidle konumlandırdım ve kuru alanın ısısını 32-34 derece arasında tutmayı da başardım

Son fotoğraf atabilirmisn
hocam termostad tam ışıktan dolayı belli etmemiş ancak şuanda 33.1 derece olarak gösteriyor geceleri kuru alanın rampa kısmına tutunup uyuyabilmesi için biraz daha su eklemeyi planlıyorum

Ekli dosyalar

• 54fa67b1-6486-41c3-991e-def794545a6c.jpg
    54fa67b1-6486-41c3-991e-def794545a6c.jpg
    231.7 KB · Görüntüleme: 5
  • 1a43ac89-c552-4e05-8f78-8694a3c6c723.jpg
    1a43ac89-c552-4e05-8f78-8694a3c6c723.jpg
    317.8 KB · Görüntüleme: 5
  • 99b85869-5858-452d-afa3-9682b062e244.jpg
    99b85869-5858-452d-afa3-9682b062e244.jpg
    358.9 KB · Görüntüleme: 5
hocam termostad tam ışıktan dolayı belli etmemiş ancak şuanda 33.1 derece olarak gösteriyor geceleri kuru alanın rampa kısmına tutunup uyuyabilmesi için biraz daha su eklemeyi planlıyorum
maalesef akvaryumu koyabileceğim tek yer odam olduğu için akvaryumu tam kapatmayacak şekilde ampulun ön kısmını yani yatağıma ışığın geldiği kısmı kapatmak zorunda kaldım

Çok güzel olmuş ama o dereceyi degistirmeni öneririm çünkü düzgün ölçüm yapamaz biraz daha su ekle tutunup uyusun

Geri