Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeme düzeni

tubadrgt

Yeni Üye
Merhabalar kaplumbağam 3.5 yaşında erkek besleme olarak stick yem arada haşlanmış yumurta beyazı haşlanmış küçük parça tavuk bazen de muz veriyorum ama bir düzen oluşturmak istiyorum nasıl yapabilirim ek besin olarak ne önerirsiniz bir de kaplumbağamın genel görüşüne bakabilir misiniz bir sorun görünüyor mu diye hep dışarıda olmuyor bu arada sadece bazen çıkartıyoruz

Ekli dosyalar

• IMG_20250719_131732.jpg
    IMG_20250719_131732.jpg
    5.8 MB · Görüntüleme: 19
  • IMG_20250719_131732.jpg
    IMG_20250719_131732.jpg
    5.8 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_20250719_131655.jpg
    IMG_20250719_131655.jpg
    5.8 MB · Görüntüleme: 18
Gözde sorun göremedim kabukta aynı güzel kulaktada sorun yok

Elinizdeki şuan yemler neler kabuk boyu kaç cm bide bide akvaryumun fotoğrafını atarmisiniz

Hayvan yaşına gore ufak kalmış.

Kabuğu ufak kalmış.

Bir yerden sonra iç organlara ciddi baskı yapacak ve kabuğu çürümeye başlayacak.

Akvaryumun ve kullandığınız butun ekioman, yem, takviye ne varsa görselini atın.

Yerde gezdirmeyin yerden pislik ve soğuk kapar.

Akciğer, göz, kulak enfeksiyonuna neden olur.

Akvaryum 60 litre civarında fakat büyüteceğim onun dışında tüm akvaryum ekipmanları eksiksiz kabuk 22cm civarında
Hayvan yaşına gore ufak kalmış.

Kabuğu ufak kalmış.

Bir yerden sonra iç organlara ciddi baskı yapacak ve kabuğu çürümeye başlayacak.

Akvaryumun ve kullandığınız butun ekioman, yem, takviye ne varsa görselini atın.
Yem bunlar var ve dediğim gibi ekstra arada haşlanmış yumurta beyazı tavuk ve yeşillik veriyorum

Yerde gezdirmeyin yerden pislik ve soğuk kapar.

Akciğer, göz, kulak enfeksiyonuna neden olur.
Yere çok nadir koyuyorum zaten ful dışarıda durmuyor onda da max 2 dk duruyor kabuğunu fırçalıyorum sonra yerine geçiriyorum

Ekli dosyalar

• IMG-20250723-WA0009.jpg
    IMG-20250723-WA0009.jpg
    153.9 KB · Görüntüleme: 8
  • IMG-20250723-WA0008.jpg
    IMG-20250723-WA0008.jpg
    145.8 KB · Görüntüleme: 8
Akvaryum 60 litre civarında fakat büyüteceğim onun dışında tüm akvaryum ekipmanları eksiksiz kabuk 22cm civarında

Yem bunlar var ve dediğim gibi ekstra arada haşlanmış yumurta beyazı tavuk ve yeşillik veriyorum

Yere çok nadir koyuyorum zaten ful dışarıda durmuyor onda da max 2 dk duruyor kabuğunu fırçalıyorum sonra yerine geçiriyorum
Acık gammarus almayın. Parazit içeriyor

Kabuk ufak kalmış 22cm degil gibi duruyor.

Ekipmanların eksiksiz olması kadar doğru ekipman kullanımıda onemlidir.

Ekipmanların ve akvaryumun fotoğrafını atar mısınız.

Acık gammarus almayın. Parazit içeriyor

Kabuk ufak kalmış 22cm degil gibi duruyor.

Ekipmanların eksiksiz olması kadar doğru ekipman kullanımıda onemlidir.

Ekipmanların ve akvaryumun fotoğrafını atar mısınız.
Isıtıcı lambası kuru alanı akvaryum ısıtıcısı var şu an görseli bulamıyorum akvaryum hacmi 60 litre civarında. Ve en son ölçüm yaptığımda 20cm di aradan zaman geçti tahminimce 21 22 olmuştur diye düşündüm

Hayvanı akvaryum dışına çıkarmayın. Özellikle erkeklerin ön tırnakları sert yüzeyde eğilebiliyor. Acı verebiliyor. Mikrop kapıp göz ve kulak enfeksiyonu olabilir. İdrar salınımıyla size salmonella bulaştırabilir. Temas sonrası ellerinizi sabunlayın.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız yemler ne marka? Ek yemler alacaksınız.

Hayvanda genel itibariyle bir sorun gözükmüyor.

Hayvanı akvaryum dışına çıkarmayın. Özellikle erkeklerin ön tırnakları sert yüzeyde eğilebiliyor. Acı verebiliyor. Mikrop kapıp göz ve kulak enfeksiyonu olabilir. İdrar salınımıyla size salmonella bulaştırabilir. Temas sonrası ellerinizi sabunlayın.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

Kullandığınız yemler ne marka? Ek yemler alacaksınız.

Hayvanda genel itibariyle bir sorun gözükmüyor.
Yem markası olarak ahm stick mix yem kullanıyorum içinde gammarusta var ekstra olarak ayrı gammarusta var ve ekstra arada haşlanmış yumurta beyazı tavuk ve muz salatalık veriyorum marul sevmiyor o yüzden vermiyorum kabuk en son ölçüm yaptığımda 20cm di şu anda 21 22 arası olmuştur diye düşündüm. Dışarı çıkarmak olarakta genelde kabuğunu fırçalamak amacıyla çıkartıyorum fırçalayıp yerine geri koyuyorum.

Kabuk temiz ise fırçalamaya gerek yok. Bu hayvanı strese sokan bir eylem.

Ek olarak. Sera carnivor ve omega one adult turtle sticks yemi alın.

Gammarus hayvan için çok ufak kalır ve yemede zorlanıyordur. Yerine tropical dried fish, tropical meal worms, tropical crickets yada tropical reptiles carnivore yemlerinden birini alın.

Ahm bitince tetra reptomin daha iyi olur.

Muzu haftada birden fazla vermeyin. Tavuğu da mümkün olduğunca azaltın. Etler hayvanların yeme olan ilgisini azaltıyor.

Kabuk temiz ise fırçalamaya gerek yok. Bu hayvanı strese sokan bir eylem.

Ek olarak. Sera carnivor ve omega one adult turtle sticks yemi alın.

Gammarus hayvan için çok ufak kalır ve yemede zorlanıyordur. Yerine tropical dried fish, tropical meal worms, tropical crickets yada tropical reptiles carnivore yemlerinden birini alın.

Ahm bitince tetra reptomin daha iyi olur.

Muzu haftada birden fazla vermeyin. Tavuğu da mümkün olduğunca azaltın. Etler hayvanların yeme olan ilgisini azaltıyor.
Çok teşekkür ederim bir konuda daha yardım isteyeceğim akvaryumu büyütmek için yeni bir akvaryum aldım 227 litre buna nasıl bir sistem kurmalıyım bende mevcut olan ısıtıcı yetmez büyük ihtimalle bir de filtre ekipman önerir misiniz

Akvaryum ölçüleri nedir?

Cam kalınlığı kaç mm?

Kuru alan akvaryum içindeyse su yüksekliği kaç cm?

Akvaryum ölçüleri nedir?

Cam kalınlığı kaç mm?

Akvaryum ölçüleri 100cm 53cm yükseklik 43cm genişliği var daha yeni aldım o yüzden hiçbir sistem yok kuru alan yapmadım kaplumbağam şu an eski akvaryumunda duruyor sistemin hazırlayınca geçireceğim. En başından güzel bir sistem yapmak istiyorum önerilerinize açığım

Akvaryum ölçüleri nedir?

Cam kalınlığı kaç mm?

Akvaryum ölçüleri 100cm 53cm yükseklik 43cm genişliği var daha yeni aldım o yüzden hiçbir sistem yok kuru alan yapmadım kaplumbağam şu an eski akvaryumunda duruyor sistemin hazırlayınca geçireceğim. En başından güzel bir sistem yapmak istiyorum önerilerinize açığım
Maalesef cam kalınlığına bakmadım 2. El olarak bütçeme uygun olanı aldım ufak bi tadilat gerekiyor onu yaptırıp silikonlarını yenileceğiz. Sonrasında sistemi hazırlayacağım

Su ısıtıcı jbl protemp 200 watt yada eheim thermocontrol 200 watt uygun.

Dış filtrede tetra ex 1000 plus uygun olur. Geçenlerde bir arkadaşımız bir filtre önermişti o da güzel. Markasını hatırlamıyorum.

Aquael ultramax 1200 olacak sanırım. Bu iki filtre iyi.

Resmini çekip atın bakayım. Üst kısım uygunsa akvaryum üstü kuru alan su ve yer açısından kazanım sağlar.

Bu benim kuru alanım bu tarz. Cam kalınlığı 1 cm varsa bundan yaptırın.

Geri