Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!Ya şu şekilde bir akvaryum dediğim gibi 2. El olarak aldım alt camı değişecek ve silikonları yenilenecek kenarları metal kaplı o yüzden tam ölçemedim maalesefAkvaryumun yan ve ön camının birleştiği köşe kenardan cam kalınlığı belli olur oradan ölçün.
Evet çok güzelmiş bu tarz aklımda bulunsun yaptırmayı düşünüyorum peki bir şey daha soracağım bu şekilde akvaryum yaptığımda tahmine ne kadar süre sonra akvaryumu tekrardan büyütmek gerekirBu benim kuru alanım bu tarz. Cam kalınlığı 1 cm varsa bundan yaptırın.
akvaryum üstü kuru alanım.
nihayet hayvanlar için akvaryum üstü kuru alanı yaptırdım ve yerine koydum. şimdilik taş işiyle uğraşamayacağım için. lastik paspas aldım. arka köşelerden kesme yaptırdım bu sayede dış filtre borularına yer açtım. her iki tarafa yapmamdaki maksat gün gelir yer değişikliği olursa her iki ucada...sukaplumbagasi.com
Cam kalınlığı tam anlaşılmıyor ama üst kenara attıkları kuşak 6mm gibi. Cam kalınlığı da 6mm ise biraz esneme yapabilir. O durumda 100cm lik kenarlara da üstten kuşak attırabilirsiniz daha rijit olur.Ya şu şekilde bir akvaryum dediğim gibi 2. El olarak aldım alt camı değişecek ve silikonları yenilenecek kenarları metal kaplı o yüzden tam ölçemedim maalesef
6mm direk kırar kafasiyla kaplumbağa en az 10mm olmalıCam kalınlığı tam anlaşılmıyor ama üst kenara attıkları kuşak 6mm gibi. Cam kalınlığı da 6mm ise biraz esneme yapabilir. O durumda 100cm lik kenarlara da üstten kuşak attırabilirsiniz daha rijit olur.
6mm direk kırar kafasiyla kaplumbağa en az 10mm olmalı
Cam kalınlığı 1. İle 1.5cm arasında bir şeyCam kalınlığı tam anlaşılmıyor ama üst kenara attıkları kuşak 6mm gibi. Cam kalınlığı da 6mm ise biraz esneme yapabilir. O durumda 100cm lik kenarlara da üstten kuşak attırabilirsiniz daha rijit olur.
Evet silikonları yenileceğiz profil sağlam sadece dış görünüş için belki boyanabilir. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu arada. Bir de silis kumu ortalama kaç kg almam gerekiyor acaba ne kadarı yeterli olur ve uvb lamba önerisi alabilir miyim şu ana kadar aldıklarımın hepsi maalesef birden yanmamaya başladı hiç sağlam olanına denk gelmedimBayağı eskiymiş. Silikonların komple yenilenmesi şart. Profil sağlam değilse alüminyum profil olur. Paslanma derdi olmaz.
100*43*50h ise bu akvaryum ömürlük gider.
Ben şu kumdan 10kg kullandım. Oldukça temiz bir kum ama tozunun gitmesi için 4-5 kez yıkamak gerekiyor. Taban kesiti 100x30cm olan akvaryumda ortalama 3cm kum yüksekliği oldu. Size en az 15kg gerekir bence.Evet silikonları yenileceğiz profil sağlam sadece dış görünüş için belki boyanabilir. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu arada. Bir de silis kumu ortalama kaç kg almam gerekiyor acaba ne kadarı yeterli olur ve uvb lamba önerisi alabilir miyim şu ana kadar aldıklarımın hepsi maalesef birden yanmamaya başladı hiç sağlam olanına denk gelmedim