Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeme düzeni

Akvaryumun yan ve ön camının birleştiği köşe kenardan cam kalınlığı belli olur oradan ölçün.

Akvaryumun yan ve ön camının birleştiği köşe kenardan cam kalınlığı belli olur oradan ölçün.
Ya şu şekilde bir akvaryum dediğim gibi 2. El olarak aldım alt camı değişecek ve silikonları yenilenecek kenarları metal kaplı o yüzden tam ölçemedim maalesef

Ekli dosyalar

• IMG_20250724_225242.jpg
    IMG_20250724_225242.jpg
    3.3 MB · Görüntüleme: 12
Bu benim kuru alanım bu tarz. Cam kalınlığı 1 cm varsa bundan yaptırın.

Evet çok güzelmiş bu tarz aklımda bulunsun yaptırmayı düşünüyorum peki bir şey daha soracağım bu şekilde akvaryum yaptığımda tahmine ne kadar süre sonra akvaryumu tekrardan büyütmek gerekir

Ya şu şekilde bir akvaryum dediğim gibi 2. El olarak aldım alt camı değişecek ve silikonları yenilenecek kenarları metal kaplı o yüzden tam ölçemedim maalesef
Cam kalınlığı tam anlaşılmıyor ama üst kenara attıkları kuşak 6mm gibi. Cam kalınlığı da 6mm ise biraz esneme yapabilir. O durumda 100cm lik kenarlara da üstten kuşak attırabilirsiniz daha rijit olur.

Cam kalınlığı tam anlaşılmıyor ama üst kenara attıkları kuşak 6mm gibi. Cam kalınlığı da 6mm ise biraz esneme yapabilir. O durumda 100cm lik kenarlara da üstten kuşak attırabilirsiniz daha rijit olur.
6mm direk kırar kafasiyla kaplumbağa en az 10mm olmalı

Bayağı eskiymiş. Silikonların komple yenilenmesi şart. Profil sağlam değilse alüminyum profil olur. Paslanma derdi olmaz.

100*43*50h ise bu akvaryum ömürlük gider.

Bayağı eskiymiş. Silikonların komple yenilenmesi şart. Profil sağlam değilse alüminyum profil olur. Paslanma derdi olmaz.

100*43*50h ise bu akvaryum ömürlük gider.
Evet silikonları yenileceğiz profil sağlam sadece dış görünüş için belki boyanabilir. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu arada. Bir de silis kumu ortalama kaç kg almam gerekiyor acaba ne kadarı yeterli olur ve uvb lamba önerisi alabilir miyim şu ana kadar aldıklarımın hepsi maalesef birden yanmamaya başladı hiç sağlam olanına denk gelmedim

Evet silikonları yenileceğiz profil sağlam sadece dış görünüş için belki boyanabilir. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim bu arada. Bir de silis kumu ortalama kaç kg almam gerekiyor acaba ne kadarı yeterli olur ve uvb lamba önerisi alabilir miyim şu ana kadar aldıklarımın hepsi maalesef birden yanmamaya başladı hiç sağlam olanına denk gelmedim
Ben şu kumdan 10kg kullandım. Oldukça temiz bir kum ama tozunun gitmesi için 4-5 kez yıkamak gerekiyor. Taban kesiti 100x30cm olan akvaryumda ortalama 3cm kum yüksekliği oldu. Size en az 15kg gerekir bence.

Kumu 25 kg alın. Kimyasal değmemiş küçük leğende 2-3 kiloluk partiler halinde mıncıklayarak tozunu çıkarana kadar suyu doldur boşalt yaparak yıkayın.

Ampuller yanıyorsa ya lamba ampulü kaldıracak güçte değil ya kkabloda bir temas var yada sıcakken su damlası teması olursa patlar.

Uvb de exo terra uvb 5.0 şu an en kaliteli ampul olarak gözüküyor.

Isıtma lambasında 52-53 W armut halojen yada 60 watt klasik akkor ampul alacaksınız. Yedekli alın. Netten değil piyasadan alın. Daha ucuz olur.

Geri