Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemek yemeyi azalttı

uvb+uva nın ikisini birden yayan bir ampül almak istiyorum o yüzden başka bir yerden almam gerekicek sanırım.Teşekkür ederim:)
 
uvb 100 veya 5.0 olanlar uygun. uvb 200 desert yani çöl hayvanları için o olmaz.
 
O zaman yemekten sonra bu akşam bunu sipariş ediyorum:)

mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-repti-glo-13w-5-0-uvb-lamba-139262146

bunu nereye takıcam onun linkini de verebilir misiniz zahmet olmazsa?
 
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-reptile-uvb100-compact-13w-5-0-uvb-139262186
mailto:/evcil-hayvan/exo-terra-repti-glo-13w-5-0-uvb-lamba-139262146

alacağın bu ikisi tabi senin seçtiğin fiyat olarak daha ucuz.
 
Yani hangisi oldugu fark etmiyor de mi? Nihayet 4.ayinda kavusucak tostosum isigina:) bu isigi takmak icin kullanicagim lambanin bir ozellii var mi peki herhangi bir akvarymun kenarina tutturabilecegim lamba olur demi? Birde isitici lamba sabah 9aksam 7ye kadar acik bunu gunde ka saat hangi saatlerde acmaliyim? İkisi birlikte mi acik olucak yoksa bunu acinca isitici lambasini kapatmam mi gerekicek? Akvaryumun uzerine kapak da orttum daha sical bir ortam olur mutlaka artik:)
 
Akvaryumun kapakli olan kisminin camlari bugulanmis zararii olur mu nem yapti sanirim? Siparisi verdim:)
 
Merhaba sitemiz tekrar açılmış:)
Şimdi ben EXO TERRA UVB200 13W COMPACT LAMBA bundan sipariş verdim gelmesini bekliyorum bu lambayı kullanırken ısıtıcı lambasını kapatıcak mıyım peki? Birde kaç cmden koymam gerekiyor? Bir de günde kaç saat hangi saat aralıklarında açık kalmalı?
Son olarak ısıyı yükseltip akvaryuma kapak yapınca tostosun iştahı düzeldi:) Çok şaşırdım bende bu kadar çabuk düzeliceğini sanmıyordum dünden beri çok güzel yiyiyor maşallah. Yine de vitamini almalı mıyım? Aslında dün almayı planlıyordum ama iştahı gelince önce size sorıyım dedim.
Her şey için çok teşekkür ederim yemek yemeye başlamasına o kadar sevindim ki
 
Ozmaan almya gerek yok kapagi cikartin nemli ortam cok iyi degil bu hayvanlarin ustu acik olmali sizin ampyl 18 cm den 10:30-14:00 arasi acik olsun isitm lambasida tabi oxamanlarda acik olacak oda 7:00-18:00 aasi acik olsun
 
Peki yine bunlardan mı almam lazım? Çok pahalılar daha uygununu bulamaz mıyım acaba?

http://www.ikea.com.tr/urun-katalogu/aydinlatma/masa-lambalari/00146776/forsa-calisma-lambasi.aspx

çok fazla nemli olmuyor aslında çünkü kuru alanın üzeri açık zaten çok da iyi geldi tostosa iştahı arttı
 
Kuru alanin ruzgar alan tarafi zaten olmamali, bir konuda vardi sadece kuru alanin ustunu kapatmisti bir uye, sizde kuru alanin yanlarina karton koyup uzerine de bir karton falan daha koyabilirsiniz ama hepsi kapali olmasin

Bu lamba zaten uygun degil horoz elektrik diye bir site var oradan lamba bulabilirsiniz buldugunuz lamba mandalli olmali
 
Yok hiç rüzgar almıyor kuru alanım:)

http://www.horozelektrik.com/tr/masa-lambalari/hl-067

böyle birşey mı? peki watını filan nerden bilicem lambayı patlatıcam diye korkuyorum:( zaten bu sitede satılmıyor galiba fiyat da yazmıyor
 
Evet o lamba zaten UV lerde watt sorunu olmaz butun lambalar kaldirir bu lamba 60 watt kaldirabiliyor E27 duy, istanbulda yasiyorsaniz alabiliceginiz bir yer onerebilirim
 
İzmirde yaşıyorum o zaman koçtaş filan artık nerden bulursam alıyım mı böyle her hangi bir mandallı lambayı? Peki 18cm den tutabilicek miyim mandallı lambayla baya yakın olur o zaman kuru alana sanki?
 
Mesela u olmaz mı milyon tane kitabım var altına koyar yükseltirim:)

http://www.koctas.com.tr/abajurlar-ve-masa-lambalari/brilliant-junior-masa-lambasi/5671-10246/?cm_vc=koctas.com.tr:pr_category
 
Koçtaşta yok. O tip lamba satan yerlerde bir ihtimal bulabilirsin. Alırken sarfiyatsız ampullere çanağı uyumlu mu dikkat et bazı lambaların çanağı dar olur. Sadece düz ampullere göredir.

Mesafe 17-18 cm gibi olsun. Saat 10:00 ile 15:00 aralığında hayvan hangi saatler içinde çıkıyorsa ona göre 3 saatlik bir ayar yap. Yazın 4 saate çıkarırsın. Buna da zamanlayıcı tak.

Isıtma lambasının saati çok geç alisarpın dediği gibi 07:00-18:00 aralığında yansın. Sonrasında dalgıç florasan gibi bir lamban varsa onu da en geç 20:30-21:00'e kadar yak sonra kapa yatsın uyusun. Sabah 06:00 civarı ayağa dikiliyorlar. Uykusunu alsın.
 
Çanak derken ampülü taktığım kısım demi? geniş olması gerekiyor sanırım zaten kargo gelsin yanıma alıp öyle gidicem almaya başka türlü beceremiycem galiba.
 
Evet. 13 W olanlar 25W olana göre plastik kısımdan daha dardır. Horozun o lambasını alırsan hepsi uyar.
 
Merhaba hatırladınız tostosu:) Çok iyi maşallah gerçi havalar soğuduktan sonra iştahı çok bozulmuştu ama çok şükür site açıldı öğrendiklerimle eski haline döndü tekrar artık uvli lambamızı da aldık gerçi hala kargoda haftasonu girdiği için gelemedi bir türlü ama olsun bundan sonra sağlığını bozabilecek hiç bir sebep yok sanırım. 4.ayımız olucak 3gün sonra çok seviyorum onu:)
 
Merhaba tekrar lambayı aldım ama takıcak yerim yok:( bu uyar mı?

mailto:/ofis-kirtasiye/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-132588892
 
Geri
Üst