Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yemler

Betulsah

Platin 3 Üye
Merhaba, yemleri size danışmak istedim.
Elimdeki yemler bunlar
1000022147.png

Sera Raffy P Nature:
Artık sevmiyorlar. Günde 1 öğün besliyorum, aç oldukları için ilgili olmalarını beklerken öyle olmuyor açıkçası. Onun yerine Tetra ReptoMin verdiğimde hepsini yiyorlar. Bir de Tropical Biorept W pek sevmiyorlar, birazcık yiyorlar. İştah kaybı yok, bu yemi elimle verirsem yiyorlar.
En sevdikleri yemler Gammarus ve Tetra ReptoMin.
Ve ikisi de bitti. Yeni yemler alacağım.
Yemedikleri yemlerin yerine ne almalıyım?

Alttaki yemleri hiç vermiyorum çünkü renkleri yeşil ve benim bebeklerim saçma bir şekilde yeşil yem yemiyor. 🤦🏻

1000022163.jpg
1000022169.jpg

Suyun az olma sebebi, yem verirken kaba alıyorum, akvaryum hemen kirlenmemiş oluyor : D
Kıyamam, uyumuş 🥰

Şunu merak ediyorum.
Yeni bir ortamda, koku bırakmak veya o ortamı benimsemek için mi idrarını yapıyor olabilir mi?
Alışık olduğu ortamda idrarını yapmıyor, fakat başka bir yere götürdüğümde yapıyor.
Bunu gözlemledim ve bilerek, isteyerek yapıyor gibi görünüyor.
Merak etmiyor değilim 😶‍🌫️

Koku bırakmak için idrar yapmaz. Hayvan kuru yere çıktığında susuzluğa karşı idrarını tutar. Reslerde görmedim ama çizgililer savunma amaçlı fışkırtıyor.

Diğer ortama geçtiğinde hayvan rahatladığı için bırakmıştır. Kendi akvaryumunda da illaki yapıyordur.

Gammarus yerine dajana gammarus sticks yemi alın reptomine aynen devam bir de omega one adult turtle sticks yemi alın.

Sol sıradakiler ile raffy P yemi bu yemlerin içine atın kokusunu alsın o şekilde yerler. Azar azar bitirin ve bu yemleri bir daha almayın. RaffyP de dahil.

Koku bırakmak derken, odama hakim olduğu için garip bulmuyor, başka bir odaya geçince sıklıkla yapıyor Dedim acaba bu nedenle mi diye düşündüm ama değilmiş. İdrarını savunmak amacıyla yaptıklarına çok şahit oldum. İlaç verirken, kabuğunu fırçalarken, kabuğunu kontrol ederken yaptığı çoğunlukla oluyor. Bunlardan rahatsız olduğunu biliyorum. 🙂

Merhaba,

Yemlerimin birçoğu bitti ve onların yerine neler alabileceğimi sormuştum. Siz de şu yemleri önermiştiniz:

•Omega One Adult Turtle Sticks
•ReptoMin Sticks
•Dajana Gammarus Sticks

Zaten ReptoMin Sticks'ten elimde 3 kutu vardı ve bitmişti, tekrar aldım. Gammarus konusunda ise şimdiye kadar birçok marka denedim. İki kere açık yem almıştım ama bunun yanlış olduğunu öğrenince bir daha kesinlikle almadım. Sera gibi markalardan aldığım bazı Gammarus yemler ise ezilmiş halde geldi. Bu yüzden ilk defa Atlantik markasını denedim; gayet taze ve bütün haldelerdi. Dajana Gammarus Sticks alacaktım ama online alışveriş yaptığım sitede çok tercih edilmemişti ve birkaç kişiye yanlış gönderilmişti. Bu yüzden tercih etmedim ama "şart" derseniz alabilirim.

Sıklıkla kullandığım yemler şunlar:

•Raffy P Nature
•Biorept W
•ReptoMin Sticks
•Gammarus
•Ve artık Omega One da dahil, çok sevdiler.

Bu yemleri haftalık olarak sıraya oturtmak istiyorum. İki kaplumbağam da 8 cm'den büyük, bu yüzden günde bir öğün veriyorum. Daha önce bana "Raffy P Nature haftada iki kez verilsin ama bu iki gün birbirine yakın olmasın" demiştiniz. Acaba diğer yemlerde de bu şekilde dikkat edilmesi gereken durumlar var mı? Yani art arda sık verilmemesi gereken başka yemler var mı?

Ayrıca bir sorum daha var: Dişi kaplumbağamın kabuğu normalden kalın. Yaklaşık 6-7 aylıkken ısı lambası kullanmaya başladık ve o zamandan beri düzenli olarak devam ediyorum. Kabuğundaki plaklar döküldü ama o büyük, kalın plaklar hâlâ göze çarpıyor. Normalde Devit-3 takviyesine başlamam gerekiyordu ama tamamen unutmuşum. Sizce şimdi başlamalı mıyım?

1000022598.png

Bunlar, döktüğü plaklar.
1000022599.png

Şu anki kabuk durumu böyle hâlâ kalın ve bombeli.

Devit uygulamasını dediğim şekil ve zaman aralığında yapın. 4-5 katmana kadar düşmeli. 2 katından fazla katman var.

RaffyP bitince yerine sera carnivor yemi alın. Bunda mineral yem oranı fazla. İki gün dememin sebebi de yeterince mineral yem yemesi.

Bir gün artıyor o günü de reptomin yapın.

Yanlış hatırlamıyorsam, ilacı kulak çubuğuyla sürüp yarım saat boyunca ısı lambasının altında bekletmem gerekiyor, değil mi? Bir de, plaklar düşene kadar her gün bir kez mi uygulamam lazım?

İlaç değil devit vitamin damla. Şişede olacak ampul almayın.

Her gün değil haftada bir, 3 ay boyunca uygulayın.

1000022656.png

Nasıl?

Şu an için bu yem listesinin uygun olacağını düşünüyorum. Miktar olarak yaklaşık 4-5 adet kafa büyüklüğünde yem ediyor.

Sayı az. Yemin boyutuna göre 10-12 adete çıkarın. Gammarus 20 adet.

Günde tek öğüne düşücek boya gelince kafa oranını aşıyoruz.

20 cm üstü kabuk boyunda 40 adetlere kadar çıkıyoruz.

Önce sayıların alt limiti oranında verin. Hazımsızlık çekerseler sayıyı azaltın.

Reptomin un kurdu biçimli ise normal sticklerin yarısı kadar olacak. İki katı büyüklüktedir.

Tamamdır
erkek kaplumbağam OMEGA ONE beğenmedi suda 3-4 saat bekledi ben de aç kalmasın diye karides verdim onu da yedi yani acaba onun için ayrı bir yem mi alsam

Siz o gün bir tane atın yemezse yemi alın aç dursun ertesi gün normal düzende devam edin.

Sevdiği yemlerin içine karıştırın.

Geri