Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryum ve Canlı Çeşitliliği

Cvp: Yeni Akvaryum ve Canlı Çeşitliliği

blok halinde olacak tek süngerli satmışlar demekki. sünger yoksa elyaf alıp yerine kullanılabilir. sadece bir tane varsa en altta seramik üstünde olsun. diğer kısımlarda elyaf ile boşluk alınır. elyafları seradan alabilirsin. filtreye koyarken uygun şekilde sünger kadar koparıp ıslatarak yerleştirirsin. kenarlarında boşluk kalmasın.
 
Cvp: Yeni Akvaryum ve Canlı Çeşitliliği

Cem abi , uygun bir sünger buldum evde , içinden çıkan kadar geniş gözenekli değil ve kalınlığı 2 santim kadar iş görür gibime geldi ne dersin?

Seramik , Zeolit ve karbonu filesinden çıkarmadan kullanacağım değilmi ?
Ancak seramik ve karbon file içerisindeyken sepetin tamamını kapsamıyor bu sorun olurmu?
 
Cvp: RE: Yeni Akvaryum ve Canlı Çeşitliliği

Alaattin' Alıntı:
Evet en geç seneye değişeceği icin akvaryum idare etse yeter şimdilik.
Sepetleri doldurma konusunda biraz kafam karıştı.
Icinden tek parça kalın sünger çıktı dizilimde sünger olarak belirttiğiniz her yere tek parça blok halindemi yoksa küçük paralar halindemi sünger koymalıyım ?

Ben ampulü kasdetmiştim aslında ama farketmiyor. Bu ampulün ömrü 1 yıldır. Hatta bu sebeple biz kullananlar yedekte tutarız.

Sünger tek şarça konulurki işlevini tam yapsın. Benim dizilimde orta sepetin altındaki sünger çıksa yeterli.


Alaattin' Alıntı:
Cem abi , uygun bir sünger buldum evde , içinden çıkan kadar geniş gözenekli değil ve kalınlığı 2 santim kadar iş görür gibime geldi ne dersin?

Seramik , Zeolit ve karbonu filesinden çıkarmadan kullanacağım değilmi ?
Ancak seramik ve karbon file içerisindeyken sepetin tamamını kapsamıyor bu sorun olurmu?

İlave süngeri benim dizilimdeki yere koymak iyi olur.
Hepsinde file çıkması iyi. Naylon poşetten çıkarıp iyi yıkadıktan sonra filesi ile koymalı. Eğer malzeme fazla geliyorsa yıkanmadan poşetlenip kutusunda saklanmalı. İleride değişimlerde gerekecek.
 
Cvp: Yeni Akvaryum ve Canlı Çeşitliliği

Seramik fileden cikartilabilir zaten seramikte file olmuyor genelde
File dediginiz plastik saklama torbasi degil degil mi ?


Malzeme az geliyorsa yani filtreyi kapatmiyorsa uygun degil karbonun miktari nekadar yani kaclik aldiniz
 
Cvp: Yeni Akvaryum ve Canlı Çeşitliliği

alaattin abi demene gerek yok yaş farkımız o kadar çok değil.

seramiği çıkar. seramik tam yüzey kaplıyacak ki kirleri dibinde tutsun. zeolit ve carbon filede dursun onların tam kaplamasına gerek yok. tam orta noktaya gelecek şekilde ayarlar koyarsın. sünger temiz ve kovayı veya sepeti tam kaplayacak biçimde ise koyabilirsin.
 
Bahsettiğiniz canlılardan sadece midye ve bambu olabilir. Ben bir ara midye beslemiştim hiç sıkışma olayı falan olmadı zaten o kadar hızlı kapanmıyorlar sıkışacağını sanmam. Ben bulursam belki bir daha alabilirim. Akıntıya doğru gittikleri için her gün farklı yerde oluyorlardı :) maalesef bizimkiler başka canlıları akvaryumda barındırmıyorlar.
 
Bence bambu çünkü bambudan önce su yüzeyinde hep bir yağ tabakası vardı 50 litre başına 1 bambu koydum ve yağ tabakası tamamen yok oldu.. Midyeyi yemeye çalışmadılar mı?
 
Benimkiler de normalde herşeye saldırırlar ama bunlarla ilgilenmemişlerdi bile canlı oldukşarını anladılar mı bilmiyorum
 
Midye için üç konudan bahsettim ama İpek. Biri aralıkken açmaya çalışırsa kapanma esnasında sıkışma ihtimaliydi. Hızlı kapanmasada açmak için dar bir yere ulaşıp hafif kapanma hareketinde sıkışabilir. Diğeri midyenin keskin bir kenarı uğraşırlarsa kesebilir. Diğeri ısı konusundaki uyumsuzluk. Sen şanslıymışsın sorun olmamış ama risk işte.
 
Evet ısı konusunu bende okudum düşül ısı istiyorlarmış
 
Cvp: Yeni Akvaryum ve Canlı Çeşitliliği

Alaatin bey aramiza hosgeldiniz umarim hersey istediginiz gibi olur kapluslariniza ve size saglikli keyifli ömür dilerim
 
Tekrar merhaba hepinize , bir süredir giremiyordum foruma.
Dis filtreyi kurdum gayet guzel calışıyor su an , ama bizimkilerin kakalari tabi diptekini yerlerinde her zamanki gibi :)
Dip cekim hortumu aldım bir ara temizlerim artık.
Akvaryumdaki balıkları henuz geri vermedim, yaklaşık 2 hafta oldu ve hiç bir sorun yok.
Balıklar biraz büyük olduğu icin bizimkiler bulaşmıyor balıklar da onlara bulaşmıyor.
2 tane çiklet 1 tane de vatoz var akvaryumun icinde balıklar zaten Kaya'nın etrafında sürekli e bizimkiler de oralarda kardeş kardeş takılıyorlar , cepten becerebilirsem 1-2 foto koymak istiyorum.
Ancak bi kac gündür bisey dikkatimi çekti , balıklara kaz ciğeri dedikleri kırmızı bi yem veriyorum bizimkilerin dışkıları 2-3 gündür kırmızı ağırlıklı çıkıyor götürüyorlar dibe dalıp yemleri :))
Umarım bi zararı olmaz paşalarıma :)


Yağ tabakası bendede oluyor zaman zaman yemlerine vitamin eklediğim de had safhaya çıkıyor. Ama bi sure sonra kayboluyor özellikle hava motorunu çalıştırdığım da.
Bambu ve midye eklemeyi düşünüyorum ama bu akaryuma mi yoksa seneye gececeğim omurluk akvaryumami karar veremedim.
Ama isi ve güneş lambasını hala kuramadım maalesef :(
 
Öncedende söylediğim gibi midye düşük ısı istiyor ama bambu konusunda rahat olabilirsiniz o yağdan eser kalmıyor midyede Emre Abinin söylediği gibi kazalar meydana gelebilir.. Birkaç yerde sadece vatozun yaşadığını gördüm diğer balıklara zararları olacaktır birgün diye düşünüyorum yem kavgasında birbirine bile zarar veren bir tür malum bizimkiler :)


Oksijen suyun kalitesinide arttırır faydası çok
 
Yaşarcan önemli konulara değinmiş. Balıklar hızlı olduğu için şimdilik rahattır. Ancak bir gün işler değişecek.
Birbirlerinin yeminide yemesi uygun değil. Kaplumbağa ne bulsa yer. Kaz ciğerinin zararı olmaz ama fazlası zarar.


Dipte yenmeyen yemler olursa o iyi değil tabi.
 
Isitma lambasi gercekten cok onemli bunu bir an evvel temin ederseniz cok iyi olur
 
Evet ilk hedefim ısıtma lambası almak kapluslara.
Balıklar ile su an iyiler birbirlerini kovalamıyorlar, yan yana yüzüyorlar ama bir iki yıl icinde durum değişir tahminimce.
Dipte yem kalmıyor bizimkiler hallediyor dışkıları var sadece onuda dipncekim hortumu ile hallederim herhalde.

Oksijeni sürekli çalıştırmıyorum ama hem cok ses yapıyor hemde 3 balığa o kadar oksijen fazla gelir diye düşünüyorum :)
 
Cvp: Yeni Akvaryum ve Canlı Çeşitliliği

kaplumbağa yemlerini balıklar yerse boğulabilir. balık yemleri içerik olarak farklı olduğu için kaplumbağalara zarar verebilir. ısı dahil farklı hastalıklar bir diğerine sakıncalı olabilir. eğer kaplumbağalar balıkların yediklerini yiyorlarsa bu esnada kaplumbağaların balıklara zarar vermesi kaçınılmazdır. kaplumbağalar yeme esnasında birbirlerine dahi tolerans göstermez. ısırmalar görülecektir.

dış filtreden yeterli kabarcık gelmiyor ise hava motoru sürekli çalışmalı. aksi halde balıklar ölebilir. bunu balıklar su yüzeyinden hava emmeye başladığında anlarsın. sana şöyle söyleyim. midyelerin yaşama şansı balıklardan fazla ki onunda ilerde o ortamda yaşama olasılığını zor buluyorum. bizimkilerin boğazı hiç durmuyor. midye alırsan suya yukardan bırakma elinle dibe kadar götürüp koy. suda süzülen her şeye yem algısıyla saldırıyorlar. akvaryumda ipek bitki sayısı dibine köşesine girerlerse yaşama olanaklarını artırır.
 
Geri
Üst