Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum

emrsr52

Bronz 1 Üye
Bugün yeni bir akvaryum aldım. 65 cmlik mango kökü ve kumda aldım . Ama suyun bulanıklığı geçmek bilmiyor. Ne yapmam gerek. Ayrıca mango köküne sürekli kabuklarını surttuklerınden dolayı , mango kökü sabit durmuyor. Acaba daha ağır bi kok mu almal ıyım??

Cvp: yeni akvaryum

kök kaynatılmazsa sarı renk vermesi yoğun olur. bunu zaman içinde kısmi su değişimleriyle rengini açarak yaparsın. kökler akvaryumda sürekli hareket halindedir. hayvanlardan sonra akvaryumda en çok gezinen üründür diyeyim sen anla. hafif olması daha iyidir hayvan altında kalmaz. ve istediği bölgeleri rahatça kaşımasına yarar.

Kok değilde daha çok kumdan dolayı bulanık gibi

Kullandığınız kum silis kum mu ? Ve kumu akvaryum koymadan önce iyice sıcak suda temizlediniz mi ? Ayrıca kumu koyduktan sonra akvaryuma şu eklerken suyu yavaşça koyun . Su akımı kumu karistiracagi için bulaniklasir .

Silis kum değil. Evet sıcak sudan geçirdim bir kaç kez.umarım yarına gider bulanıklığı

Bir de kuru alan için önerilerinizi bekliyorum

bulanıklık çoksa yüzeyden kısmi su değişimleri ve aynı ısıdaki su eklemeleri işi çabuklaştırır. öteki türlü biraz beklersin bir kısmı dibe iner bir kısmını filtre alır. iç filtre kullanıyorsan. çalışırken altına maşrapayı geçir ve alt aparatını öyle sök ve maşrapayla yavaşça yukarı çekip al. aksi halde içindeki maddeler tekrar suya karışır. süngeri bulanıklık geçene kadar belli sürelerde temizlersen çekimi kuvvetli olur.

kuru alan olarak ne düşünüyorsun akvaryum üstü ise ölçü ve cam kalınlığı ne kadar; iç kuru alan ise ne tarz bir şey istiyorsun. hazır mı el yapımı mı ? el yapımı olanlar kuru alan bölümünde mevcut.

Açıkçası su anda kullandığım CD kabından yaptım. Akvaryumun üstüne koymak istiyorum ama nasıl bir sey ortaya çıkar bilmiyorum. Kötü mu durur iyi mi durur kafam biraz karışık. Akvaryum 65 x 30 gibi enını tam bilmiyorum . Yarın tam ölçüp söyleyebilirim. Sizce en iyisi hangisi olur ?

akvaryum üstü için en az 8 mm cam kalınlığı olacak ki camın yükünü taşısın. boy 65 cm, kuru alan rampasıyla birlikte akvaryumun yarısından fazlasını kaplayacak ve akvaryum içi işlemler yapmanı engelleyecek. sürekli kaldır indir olmaz. bu durumda iç kuru alan daha mantıklı gözüküyor. camı geçersek plastik kaplardan bir kuru alan yapılabilir. burdakine benzer birşey ama kaçma olanağı olmayacak alternatifler düşünebilirsin. sarp bu şekilde tasarlamış.
mailto:/forum/Konu-ucuz-yollu-kuru-alan-yapimi-resimli.html

Kum bulanıklığı filtrasyonla sabaha kaybolur. Kuru alan için yükseklik çok değilse hazırlardan alınabilir.

Akvaryum üstü kuru alan yaptırsam . Hem de kendi CD kabından yaptığım kuru alan sabit dursa ? Çünkü kapağı açtığımda kuru alandan dışarı çıkıyorlar . Kapak olduğunda da kuru alanı aydınlatma sıkıntı oluyor . Ortada kaldım açıkçası arkadaşlar. Hazır kuru alanlardan onerebılecegınız hangileri acaba ?

çevre kenarlarına mukavva sararsan kaçma riski ortadan kalkar fakat lambayı tutturamazsın. bu durumda ya cam üstü yada bunu ayaklı yapıp akvaryum tabanına oturtacaksın. yani "H" şeklinde olacak. cam kalınlığı yeterli değilse bunu düşün.

Normal cam üstü yapıp onu sadece geceleri akvaryumun üstünden alsam ? Gecede cd kabı kalsa böyle olmaz mı ??

cam kalınlığı taşımasına yeterli oluyorsa yapabilirsin. ama her aldığında koyacağın sandalye üstüne strafor gibi bir şey koyup üstüne alırsın. rampaya dikkat etmen gerek çarparsan gider.

Su anki durum

Maliyeti ne kadar olur acaba bana ?

Ekli dosyalar

• IMG-20131104-00024_1383570314169_n.jpg
    IMG-20131104-00024_1383570314169_n.jpg
    128.3 KB · Görüntüleme: 54

bu akvaryum o ağırlığı kaldırır mı bilmem. ama 50 tl'den az olur. camcıya yaptıracaksın. dereceyi sol köşeye al

akvaryumun kenarlarından 3 cm kadar sarkacak şekilde yaptır. sağa sola kaymasın. bu durumda zaten akvaryumu uzun müddetli kullanamayacağına göre yan camlar 4-5 cm, alt taban 6 cm olsun. ağırlığı hafiflemiş olur.

Geri