Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!emrsr52' Alıntı:bumble bee' Alıntı:Ne yavaş yavaş nede çok aşırı bir sirkülasyon. Akvaryum ölçüsüne göre uygun olanı bulmak lazım Emre.
Akvaryumunun boy-en-yükseklik ölçülerini yazardan uygun bir filtre önerebiliriz.
65x25x35 akvaryum ölçüleri
Bir de balıklarıma yeni yemler alıcam internet üzerinde. Sipariş etmişken kaplumbağalarımada kuru alan için lamba alayım dedim. Hem filtre hem lamba ve yem olarak öğrenci bütcesine göre bir şeyler önerebilir misiniz acaba?
bumble bee' Alıntı:Reptomin ve Sera raff ı vardı diye hatırlıyorum sende Emre. Bunların yanına birde Raffy p aşırsan hem çeşitlilik bakımından iyi olur hem de İçerisinde bulunan kırmızı yemlerden de (mineral) yararlanırsın. Veya da Sera Carnivorda iyi bir yemdir. Bununda ortasında ufak parça mineral vardır. Dışı raffy P ile aynı zaten.
Vitamin olarak en iyisi dersen bana göre sera reptilindir. mailto:/urun_detay.aspx?urn=4491&ad=sera-reptilin-vitamin-takviyesi-15-ml
bumble bee' Alıntı:İster carnivor istersen de Raffy P sen bilirsin. İlla da benim tercihimi sorarsan Raffy p ile başlardım çeşitliliğe.
Evet fiyat olarak deep ve diğer markalara göre pahalı. Deep in 30 ml vitamini 5-6 TL iken Sera da bunun yarısı kadar vitamin 20 TL ye yakın. Deep in metilen mavisi hariç diğer hiç bir ürününü çok zorda kalmadıkça kullanmam. Ürününün açıklamasında "Evde süs amacıyla beslenen kaplumbağa ve iguana gibi hayvanların suyuna şu kadar bla bla.." diye belirtilen, hem hayvanları süs amacı olarak gören hem de vitamini suya damlatılmasını ilk olarak öneren markadan medet ummam açıkçası. Sera ise işi biraz daha profesyonel yapıyor ve ürünlerinin kalitesi ortada. Tamam deep markasının vitamini ile aynı tutarda olması beklenemez ama 15 ml vitamin içinde, evet dediğin gibi pahalı ama yapacak bir şey yok. Şahsen ben o parayı veriyorum ona. En azından kullanırken içim rahat.