Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum

Cvp: yeni akvaryum

Evde zaten su an kullandığım 60w spot sarı lamba var gayette ısıtıyor. Ona göre de masa lambam var. Şimdilik bununla idare ederim o zaman. Peki ben o u lıstemden çıkarınca 20 tllık bir boşluk oluyor. Ne almamı onerırsınız

ışık tepeden geliyorsa yandan konumlandırmaya göre daha az rahatsız eder. ana ekipmanlar tamamsa bitki veya her yerde bulunmayacağına göre mango da alabilirsin.

Yem takviyesi olarak ya da vitamin olarak ne alayım ? ?

Reptomin ve Sera raff ı vardı diye hatırlıyorum sende Emre. Bunların yanına birde Raffy p aşırsan hem çeşitlilik bakımından iyi olur hem de İçerisinde bulunan kırmızı yemlerden de (mineral) yararlanırsın. Veya da Sera Carnivorda iyi bir yemdir. Bununda ortasında ufak parça mineral vardır. Dışı raffy P ile aynı zaten.

Vitamin olarak en iyisi dersen bana göre sera reptilindir. mailto:/urun_detay.aspx?urn=4491&ad=sera-reptilin-vitamin-takviyesi-15-ml

emrsr52' Alıntı:
bumble bee' Alıntı:
Ne yavaş yavaş nede çok aşırı bir sirkülasyon. Akvaryum ölçüsüne göre uygun olanı bulmak lazım Emre.

Akvaryumunun boy-en-yükseklik ölçülerini yazardan uygun bir filtre önerebiliriz.

65x25x35 akvaryum ölçüleri

Bir de balıklarıma yeni yemler alıcam internet üzerinde. Sipariş etmişken kaplumbağalarımada kuru alan için lamba alayım dedim. Hem filtre hem lamba ve yem olarak öğrenci bütcesine göre bir şeyler önerebilir misiniz acaba?

bumble bee' Alıntı:
Reptomin ve Sera raff ı vardı diye hatırlıyorum sende Emre. Bunların yanına birde Raffy p aşırsan hem çeşitlilik bakımından iyi olur hem de İçerisinde bulunan kırmızı yemlerden de (mineral) yararlanırsın. Veya da Sera Carnivorda iyi bir yemdir. Bununda ortasında ufak parça mineral vardır. Dışı raffy P ile aynı zaten.

Vitamin olarak en iyisi dersen bana göre sera reptilindir. mailto:/urun_detay.aspx?urn=4491&ad=sera-reptilin-vitamin-takviyesi-15-ml

reptomin var sadece bunun yanına sera raff p mi alayım ? vitamin olarak seranın vitamini 15 ml 19 lira yaklaşık çok pahalı geldi . 15ml çok çok az degil mi?

İster carnivor istersen de Raffy P sen bilirsin. İlla da benim tercihimi sorarsan Raffy p ile başlardım çeşitliliğe.

Evet fiyat olarak deep ve diğer markalara göre pahalı. Deep in 30 ml vitamini 5-6 TL iken Sera da bunun yarısı kadar vitamin 20 TL ye yakın. Deep in metilen mavisi hariç diğer hiç bir ürününü çok zorda kalmadıkça kullanmam. Ürününün açıklamasında "Evde süs amacıyla beslenen kaplumbağa ve iguana gibi hayvanların suyuna şu kadar bla bla.." diye belirtilen, hem hayvanları süs amacı olarak gören hem de vitamini suya damlatılmasını ilk olarak öneren markadan medet ummam açıkçası. Sera ise işi biraz daha profesyonel yapıyor ve ürünlerinin kalitesi ortada. Tamam deep markasının vitamini ile aynı tutarda olması beklenemez ama 15 ml vitamin içinde, evet dediğin gibi pahalı ama yapacak bir şey yok. Şahsen ben o parayı veriyorum ona. En azından kullanırken içim rahat.

bumble bee' Alıntı:
İster carnivor istersen de Raffy P sen bilirsin. İlla da benim tercihimi sorarsan Raffy p ile başlardım çeşitliliğe.

Evet fiyat olarak deep ve diğer markalara göre pahalı. Deep in 30 ml vitamini 5-6 TL iken Sera da bunun yarısı kadar vitamin 20 TL ye yakın. Deep in metilen mavisi hariç diğer hiç bir ürününü çok zorda kalmadıkça kullanmam. Ürününün açıklamasında "Evde süs amacıyla beslenen kaplumbağa ve iguana gibi hayvanların suyuna şu kadar bla bla.." diye belirtilen, hem hayvanları süs amacı olarak gören hem de vitamini suya damlatılmasını ilk olarak öneren markadan medet ummam açıkçası. Sera ise işi biraz daha profesyonel yapıyor ve ürünlerinin kalitesi ortada. Tamam deep markasının vitamini ile aynı tutarda olması beklenemez ama 15 ml vitamin içinde, evet dediğin gibi pahalı ama yapacak bir şey yok. Şahsen ben o parayı veriyorum ona. En azından kullanırken içim rahat.

juen'de biraz pahalı geldi teleskop akvaryumdan almaya karar verdim. serra p ve bir kaç farklı yem balıklarım için sepete attım. Orda ki mailto:/pinfo.asp?pid=1827 bu vitamin nasıl sizce?

Ben kullanmadım ama sera reptilinin yanında forumda daha önce bilgili kişiler tarafından önerildiğini görmüştüm. Marka olarak ta Jbl iyidir zaten

http://www.jbl.de/en/reptile-products/detail/2543/jbl-turtle-sun-aqua

Jbl nin kaplumbağa vitamini budur. O vitamini diğer sürüngenler için.

Uvb içinde birikim yapıp bir kaç aya sağlarsan mükemmel olur. Böylece aydınlatma tamamlanır ve hayvan için uygun koşul sağlanır.

Seradan sonra jbl gelir ama bahsettiğim vitamin.

seradaki vitamin içerik tamamen doğal gıdalardan elde edilir. ucuz olanlar yapay ürünlerdir. pahalı olmasının bir sebebi de budur. ayrıca konsantredir. diğeri su içeriği olarak fazladır. 15 ml fazlasıyla yeterde artar.

Geri