Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni akvaryum

Cvp: yeni akvaryum

65 cmlık akvaryumuma sizce nasıl bi iç filtre gerekli yani çok şiddetli mi sirküle etsin suyu yavas yavas mı ? Ne kadar güçlü olması gerek ?

Ne yavaş yavaş nede çok aşırı bir sirkülasyon. Akvaryum ölçüsüne göre uygun olanı bulmak lazım Emre.

Akvaryumunun boy-en-yükseklik ölçülerini yazardan uygun bir filtre önerebiliriz.

bumble bee' Alıntı:
Ne yavaş yavaş nede çok aşırı bir sirkülasyon. Akvaryum ölçüsüne göre uygun olanı bulmak lazım Emre.

Akvaryumunun boy-en-yükseklik ölçülerini yazardan uygun bir filtre önerebiliriz.

65x25x35 akvaryum ölçüleri

Bir de balıklarıma yeni yemler alıcam internet üzerinde. Sipariş etmişken kaplumbağalarımada kuru alan için lamba alayım dedim. Hem filtre hem lamba ve yem olarak öğrenci bütcesine göre bir şeyler önerebilir misiniz acaba?

otuz.com ve juenpetmarkete bak. akvaryum 48 lt kapasiteli ona göre ve bütçene göre bakıp linkini buraya at bakalım.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13208&ad=jbl-reptil-spot-neodim-ampul-40-w

mailto:/urun_detay.aspx?urn=1241&ad=sera-raffy-i-gammarus-kaplumbaga-yemi-100-ml&kat=153
Şimdilik bunlar

O lamba sadece uva verir Emre. Isı gereksinimini de karşılar ama uvb yok. Ayrı devit 3 alıp d vitamin eksikliğini kapatabilirsin.

Raffy I protein içerikli bir ek yemdir. Yanına bir ana yem (raffy p-tetra reptomin) alıp ikisini ideal bir şekilde kullanabilirsin.

bunları alabilirsin piyasaya göre uygun fiyatlı ama dediğim gibi fazla ömürlü bir ampul değildir. ürün geldiğinde kargoyu getiren elemanı bekletip gözü önünde kontrol et çalışmazsa tutanak düzenleyip iade edersin. bu sebeple takacağın duyu hazır et. adamların vakti yoktur gitmeye çalışırlar.

Devıt 3 vitamininı burdan alırım. Su anda tetra reptomın kullanıyorum ana yem olarak başka yem yok elimde . Reptomın olmaz mı ana yem olarak? Sız daha uzun ömürlü lamba önerebilir misiniz ?

Aslında "Ecolite 52 w halasoft" ampul ile ısıtıcı işlevini halledip, bir miktar devit 3 ile idare ederken diğer yandan da ufak birikimlerle uva+uvb içeren lambayı temin edebilirsin Emre. Ecolite ampul 5,45 TL ve gayette dayanıklı. Önemli olan kaldırabilecek bir asa lambası.

Reptomin ana yem kategorisinde zaten. Reptomin yanına bu raffy I gayet iyi olur.

Ecolite 52 w halasoft ampul uva yada uvb içermiyor degıl mı ? Benım alacağımda en azından uva vardı sanırım. Yani bir ampulü düşürüp bir yerlere carpmadıgın sürece kolay kolay bozulmaz diye düşünüyorum yanlış mıyım ? Bir de bu mandallı masa lambalarını normal elektrıkcılerden bulabilir mıyım ?

Alacağın ampulün watt ını kaldıracak özellikte olduğu taktirde elektrikçilerde de olabiliyor bazen. Ama daha çok yapı marketlerde hem çeşit hem de aranılan özelliklerde bulunabiliyor.

Evet ecolite de uva yok. Sen bilirsin alacağın konusunda. İlk geldiği zaman ampulü iyi kontrol etmekte fayda var.

Kontrol ederim ilk geldiğinde ampulü. Bir de reptomını günde kaç kere vermeliyim ?

Günlük toplam vereceğin yem, kafa hacmini geçmesin ve hayvan 5 cm olana kadar toplam vereceğin yem miktarını günde iki öğünde, 5 cm üstü olduğunda öğün sayısını teke indirmek gerekir.

teşekkürler yardımlarınız için

O lambadan ben dahil bir çok kişi kullandı. Jbl neden bu kadar dayanıksız tel kullanmış bilmiyorum. Geli kopup attığım çok lamba oldu. Uvb ampullerim uva içerdiği için artık ek uva ampul kullanımını bıraktım. Uvb varsa gerek olmaz ama uvb olmasa ben fazla masrafı göE alırdım. Tabi uvb lambanın uva etkiside olduğundan jbl ısıtma lambasına gerek olmuyor.

karma uv'ler ilk başta pahalı gözükse de uzun vade de parasını çıkarıp neodymden ucuza geliyor.

Tamamen katılıyorjm Cem. Uvb lamba olduğu halde ısıtmayı uva neodym ile yapıyordum. Zaten teli kopan jbl neodym ve exo terra night glolara yaptığım masrafla iç malzemeleri tamamlanmış bir tetra dış filtre alırdım.

Herkes koyuluyor. O zaman bende almayayım

Emre bana kalırsa sen ısıtıcı olarak şu ecolite ve onu kaldıracak aparatı al derim. Sırf uva içeriyor diye almana gerek yok. Onu alıp kısa sürede patlama riskini alacağına 1-2 ay para biriktirir direk uvb lambayı alırsın ki bunun içinde uva da var zaten. Bu 1-2 aylık sürede de devit 3 ile idare edersin.

Geri