Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Akvaryuma Filtre Önerisi

Murasaki

Yeni Üye
Merhabalar kaplumbağalarım Yaklaşık 2 2.5 senedir benimle ler
uzun süredir büyük bir akvaryuma geçmeyi düşünüyordum ve 120.50.40 büyüklüğünde bir akvaryuma geçtim yaklaşık 240 litre yapıyor fakat akvaryumu komple doldursammı bilemedim her neyse bu büyüklükteki akvaryuma hangi dış,iç filtre önerirsiniz?

Foruma hoşgeldin.

40 cm yükseklik ise çok az. Cam kalınlığı kaç mm?

Kaç tane kaplumbağa var?

Kabuk boyları kaç cm? Baş kuyruk arası.

Foruma hoşgeldin.

40 cm yükseklik ise çok az. Cam kalınlığı kaç mm?

Kaç tane kaplumbağa var?

Kabuk boyları kaç cm? Baş kuyruk arası.
Hoşbuldum Cem bey

50 cm yükseklik 9mm cam kalınlığı

2 Adet kaplumbağa var

9-10 cm kabuk boyları var

Son düzenleme:
120*40*50h o zaman.

Bu akvaryuma, akvaryum üstü kuru alan olur. Böylece suyu 40 cm kadar yükseltme olanağı da olur. Cam yaptırırsan benim kuru alanı incele. Eni 40 cm olduğuna göre 42 cm olsun.

Ahşap vs. yapar yada yaptırırsan burada örnekler var.

Suyu yükseltirsen sobo 808c köşe filtre de al. Dış filtrede tetra ex 1000 plus kalite fiyat anlamında uygun yeni nesil motora sahip. Başka marka düşünürsen dış filtre 1200 lt/h debili ve 4 sepetli olacak.

120*40*50h o zaman.

Bu akvaryuma, akvaryum üstü kuru alan olur. Böylece suyu 40 cm kadar yükseltme olanağı da olur. Cam yaptırırsan benim kuru alanı incele. Eni 40 cm olduğuna göre 42 cm olsun.

Ahşap vs. yapar yada yaptırırsan burada örnekler var.

Suyu yükseltirsen sobo 808c köşe filtre de al. Dış filtrede tetra ex 1000 plus kalite fiyat anlamında uygun yeni nesil motora sahip. Başka marka düşünürsen dış filtre 1200 lt/h debili ve 4 sepetli olacak.
Yanıt için teşekkürler cem bey gerçekten ne alacağımı bilmiyordum büyük yardımınız dokundu bu kabuk boylarındaki kaplumbağalarım için suyu sonuna kadar yükseltmede sorun yok sanırım birde kuru alanınızı camcı da mı yaptırdınız ?

Yanıt için teşekkürler cem bey gerçekten ne alacağımı bilmiyordum büyük yardımınız dokundu bu kabuk boylarındaki kaplumbağalarım için suyu sonuna kadar yükseltmede sorun yok sanırım birde kuru alanınızı camcı da mı yaptırdınız ?
Ayrıca Isıtıcı olarak sera 300 watt ısıtıcısını almayı düşünüyorum https://app.hb.biz/59CnhzwnP5iG

Jbl protemp 200 watt bu akvaryuma olur. Tam batar boy olarak seradan uzun ve plastik koruması da var. Özel yapısı sayesinde olduğundan fazla suyu ısıtıyor. Ben 300 litrelik akvaryumda kullandım.

Derinlikte sorun yok. Hayvanlar ayağını yerden kesecek derinlikte suda yüzdülerse direk suyu yükseltin.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla tünek tutturun. Tutunup dışarıyı seyreder ve uyurlar.

Kaçış boşluğunu 7-8 cm kadar bırakın. Yalnız alan rampası en az 10 cm su içinde olmalı. Açısı 45 dereceden hafif yukarı olursa daha rahat çıkarlar.

Ben akvaryum imalatçısına yaptırdım. Tasarımını ben yaptım. Yan camlar 3 cm kadar aşağı sarksın. Bu sağa sola kayıp düşmesini önler. Arka cam düz olsun. Ben onda hata ettim. Akvaryum ağır ve sağa sola akvaryum üstünde kaydırırken engel oluyor.

Jbl protemp 200 watt bu akvaryuma olur. Tam batar boy olarak seradan uzun ve plastik koruması da var. Özel yapısı sayesinde olduğundan fazla suyu ısıtıyor. Ben 300 litrelik akvaryumda kullandım.

Derinlikte sorun yok. Hayvanlar ayağını yerden kesecek derinlikte suda yüzdülerse direk suyu yükseltin.

Ön cama su yüzeyi hizasında olacak şekilde 3 vantuzla tünek tutturun. Tutunup dışarıyı seyreder ve uyurlar.

Kaçış boşluğunu 7-8 cm kadar bırakın. Yalnız alan rampası en az 10 cm su içinde olmalı. Açısı 45 dereceden hafif yukarı olursa daha rahat çıkarlar.

Ben akvaryum imalatçısına yaptırdım. Tasarımını ben yaptım. Yan camlar 3 cm kadar aşağı sarksın. Bu sağa sola kayıp düşmesini önler. Arka cam düz olsun. Ben onda hata ettim. Akvaryum ağır ve sağa sola akvaryum üstünde kaydırırken engel oluyor.
Teşekkürler Cem bey birebir uymaya çalışacağım

Geri