Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

Cvp: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

AEK' Alıntı:
Mango kökü sarartıyor Ali Sarp. Normal bir durum. Zararı yok ama görsel olarak görüntü bu oluyor. Gerçi doğalarındaki gibi olduğu için hayvanlar için sıkıntı yok ama biz tabiki daha berrak olsun istiyoruz.

Ali Sarp :) ? Yapmam gereken bir şey var mı bu görüntüyü ortadan kaldırmak adına 3 adet kök var sayısını mı azaltayım

Acele yazınca hatlar karıştı Yiğit, kusura bakma.

Kullanmadıkları varsa azaltabilirsin. Ama sararma azda olsa gene oluşacak. Zamanla salınım azalacak ve su değişimleriyle bu kadar hızlı ve yoğun sararma olmayacak. Birazda köklerin renk salınım oranı farklı olabiliyor. Bendeki bir akvaryum neredeyse koyu sarı renkte ama su değerlerinde sorun olmadığı ve hayvanlar memnun olduğu için dokunmuyorum.
Sık su değişimleri yapabilirsin.

Hahahahahahahhahahaha emre abi :D
Benle karistirdi all4one

Okadar soruda sormuyorum emre abi ya :D

şu andaki salınım filtrenin çektiği sudan fazla. zaman içinde salınım azalırken filtrenin süzmesi artacak ve görüntü şeffafa dönecek. dış filtrede elyafın fazla kullanılması sayesinde elyaf sarı rengi emip süzüyor.

tabi carbonuda unutmamak lazım.

cem' Alıntı:
şu andaki salınım filtrenin çektiği sudan fazla. zaman içinde salınım azalırken filtrenin süzmesi artacak ve görüntü şeffafa dönecek. dış filtrede elyafın fazla kullanılması sayesinde elyaf sarı rengi emip süzüyor.

tabi carbonuda unutmamak lazım.

Karbonu yakında çıkartacağım filtreyi kuralı 2 ay olacak , temizleme işlemi yaparken o halde bu sefer elyafı fazla tutarak sorunu ortadan kaldırabilirim diye umuyorum ? Bu arada temizlikte bütün malzemeleri tekrar almama gerek var mı seramiği substratı filan ?

----------------------------------------------------------------

2. ci bir soru , malesef halen akvaryum üstü kuru alan yaptıramadım mevcut olanda bozuldu, 2gündür su içinde bu şekilde ne kadar dayanabilir ? yaptırasyıa bir süre alcak ne öneririsiniz ?

seramik 2 senelik, diğer malzemeler 6 aylık ömre sahiptir. uygun temizliklerle bu süre biraz daha uzatılabilir. filtreyi söktüğünde içine koymuş olduğun elyaflardaki kahverengileri göreceksin. bir kısmı dışkı bir kısmı mangonun verdiği renktir. temizlik sırasında filtre içindeki doğal döngüyü sağlayan bakteriler gidecek bu sebeple aynı anda akvaryum suyunu da değişeceksen kısmi olarak yap. suda halihazırda bulunan bakteriler malzeme içine tekrar koloni kurabilsin. komple değişim yaparsan bu bakterilerin tekrar oluşması uzun süreç alır.

kuru alan, hayvanın ısınması yanında mantar ve yosun bağlamaması ve önlemesi için kabuğunu kuru tutması ve üst plakaları gerdirip çabuk atmasına ve aynı şekilde deri değişimine fayda sağlar. bu sebeple en kısa sürede yenisi yapılmalıdır.

kuru alan bölümünde arkadaşların yapmış olduğu el yapımı ürünleri inceleyip uygun bir şey düşünebilirsin.

Arkadaslar yardimlariniz sayesinde yaptigim akvaryumda cok sukur sorunsuz bir sekilde kaplus yasiyor bir kac sorum olacakti
1-Suyu ilk doldurdugum gunden beri hic degistirmedim mango kokunun verdigi sarilik harici hala berrak filtre temizligi ve eksilen suyu yerine koyma harici su degistirmek gereklimi
2-isiticiyi sudan cikaracakmiyiz malum yaz geldi :)
3-kuru alanim gene bozuldu su atakan petshopta exo terra large turtle bank var 10 mm cam kalinliginda miktanislar is gorurmu ayricq benim azman ilk basta resimlerde var bunun uzerinde rahat eder mi

1- Balik akvaryumlari gibi degildir, gerekmez
2-Butun isiticilar zaten ayarlanan isida oldugu surece calismaz yani zaten derecenin hep ayni kalacagini dusunuyorsaniz isitici kalsada calismayacaktir
3-Urun hakkinda tam bilgim yok pas geciyorum :)

1- kısmi değişimler yapabilirsin buda 3'te 1 oranını geçmemek kaydıyla. temiz olduğuna göre bu değişimi mango sarılığı yükselirse yaparsın. çünkü yoğun sarılık eğer iç filtre kullanıyorsan amonyak birikimini gizler.
2- su, ısıtıcı ayarından yüksek ısıda olduğunda devreye girmez. eğer kalabalık etmesin dersen çıkarabilirsin ve suyun ısı seviyesini iç dereceden takip edersin. yoksa kalmasında bir sıkıntı yok. iç derece bu.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c
3- bende medium var. 6 mm kalınlığındaki camda dahi hayvan çıktığında yerinden oynayıp atıyor mıknatısları. bunun çözümü köşelerinde bankı sıkıştırmak. ben alttaki ve buna benzer bir model daha vardı kalmamış. çift vantuzlu köşelerinden sıkıştırıyordum. sabit duruyordu. bunlardan iki tane ile sorunu çözersin.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=14151&ad=sera-vantuzlu-hortum-ve-isitici-tutturma-aparati-23-mm

cem' Alıntı:
1- kısmi değişimler yapabilirsin buda 3'te 1 oranını geçmemek kaydıyla. temiz olduğuna göre bu değişimi mango sarılığı yükselirse yaparsın. çünkü yoğun sarılık eğer iç filtre kullanıyorsan amonyak birikimini gizler.
2- su, ısıtıcı ayarından yüksek ısıda olduğunda devreye girmez. eğer kalabalık etmesin dersen çıkarabilirsin ve suyun ısı seviyesini iç dereceden takip edersin. yoksa kalmasında bir sıkıntı yok. iç derece bu.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c
3- bende medium var. 6 mm kalınlığındaki camda dahi hayvan çıktığında yerinden oynayıp atıyor mıknatısları. bunun çözümü köşelerinde bankı sıkıştırmak. ben alttaki ve buna benzer bir model daha vardı kalmamış. çift vantuzlu köşelerinden sıkıştırıyordum. sabit duruyordu. bunlardan iki tane ile sorunu çözersin.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=14151&ad=sera-vantuzlu-hortum-ve-isitici-tutturma-aparati-23-mm

Cem Selamlar tekrardan dediğin gibi large boy 10 mm camda hiç tutmadı ekli filanda güzel olduğu için iade etmek istemiyorum açıkçası.

6 cm kalınlık var senin önerdiğin 2,3 cm e kadar tutabiliyor önerileriniz nedir arkadaşlar nasıl sabitleyebilirim , kaplumbağa da baya büyük olduğu için nerdeyse tam kavrıyor large turtle bankı :D

bir su tesisatçısına plastik borudan 4 ayaklı sehpa tarzı iskelet yaptırıp misina ile bankı buna bağlayabilirsin. ayakları su yüksekliğine göre uzun yaptırıp bu 4 ayağı birbiriyle köşelerden birleştirsin. küpün dikdörtgen hali gibi, yalnız boruların içine kum veya su doldurup ağırlık verdirmen gerek.

Su kapağı boyutlarından bu güne elimden büyük oldu sıpa :) Tam 5 yaşında :)

10450435_1427479240867370_3414869503464338551_n.jpg

Geri