Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

Cvp: RE: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

AEK' Alıntı:
Maşallah güzel olmuş. Hayvan kuru alan ışığına hasretmişki uzun süre orada kalmış. Cem in dediği gibi kuru alan büyümeli.

Bu arada şimdi dikkatimi çektide filtre boruları birbirine yakın. Verimli temizlik ve su döngüsü için ayrı uçlarda olmalı.

Hala kuru alanda inmiyor aşağıya :)

mailto:/1h/k/umhf5.jpg

Filtre boruları karşılıklı camlarda basan tam zıt yöne veriyor suyu yani bir uçla diğer uç gibi genede değiştireyim mi

Cvp: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

yiğit ısıtıcıyı diğer uca konumlandır demiştim hala bu resimdeki gibi mi duruyor. yorum 61'de açıklama yapmıştım.

Ucu açık olunca gane şelaleden de akacak ama bir kısmı ileri gidecek. Hele ucu kaparsan tamamen şelaleden akansu arkaya suyu çeken boruya gider. Akvaryumun diğer tarafındaki su sirkülayonu çok çok az olacak. Bu suyu veren boruda tıpayı takıp şelale şeklinde diğer tarafta ver. Isıtıcıyıda Cem in dediği gibi o tarafa al. Filtre hortumları tam ortada olduğunda iki tarafa yetişiyordur sanırım.

Simdi suya bir sey koydugumda direk karsiya doru gidio basis hortumu yonunde donup emise donuyor sadece sirkilasyon basisin arka tarafinda yok gibi suruyor, isitici direk kuru alan altinda basis hortumu ona su basio direk

Isıtıcının yeni yeri ilerideki şekilde daha iyi. Suyun büyük bölümü ileri gittiği için sorun yok diyelim. Fiskiyeden gideni doğrudan aşağı verdiysen o zaten arkasınıda etkileyerek emiş borusuna gider. Yani arkadaki yer döner, o kadar sınırlı olarak düşünmene gerek yok. Nede olsa su dönüyor. Emdiğinden fazlası geçerekte dönüyor.

işte bu yiğit. o kör noktaya suyun sirküle etmesi için bitki bir şey koyma boş kalsın su az gitse bile kir oradan çekilir. diğer köşeden emiş borusu emiyor zaten. gerekeceğini sanmıyorum ama o köşeye bir miktar kumu yığıp eğimde verirsen olanda gider.

Bu arada şimdi farkettim. Akvaryuma odaklanınca etrafa fazla dikkat etmemişim. Akvaryumun arkadaki camdan aldığı ışık yeterli. Ancak hemen yanında cam görüyorum. Buradaki panjuru hiç açmaki yosun patlaması yaşama. Belki bu yüzden kapatmışsındır ama tesadüfse değineyim dedim.

AEK' Alıntı:
Bu arada şimdi farkettim. Akvaryuma odaklanınca etrafa fazla dikkat etmemişim. Akvaryumun arkadaki camdan aldığı ışık yeterli. Ancak hemen yanında cam görüyorum. Buradaki panjuru hiç açmaki yosun patlaması yaşama. Belki bu yüzden kapatmışsındır ama tesadüfse değineyim dedim.

Ooo bu hiç iyi olmadı :( O panjur yekpare sistem ve salon camı genelde açık durur :( Engelleyici başka bir seçenek var mıdır çünkü o panjur hep olmasa da elbet açık olacak. Birde 10 cm yanında hemen kalorifer peteği var akvaryumun o da ayrı bir sıkıntı oluşturur mu ?

Ayrıca Samet'in yemleri de geldi ; forumda araştırdım ama genelde bebe beslenmesine değinmişssiniz haliyle benim gibi bilinçsiz 5 yıllık kapluş sahibi olmaz :)

mailto:/1h/m/uq50w.jpg

Hangisini ne şekilde hangi gün kullanacağım konusunda yardımlarınızı rica ederim :)

güneşi direk görüyor mu ? görmüyorsa alg; görüyorsa yosun oluşumu gözlenebilir. buna bak, ilerde sorun oluşturursa; yosun için jbl phospate ex.; yosun yanında alg de varsa jbl silicate ex alır filtreye koyarsın. duruma göre 1-2 ayda belli olur.

kaloriferin sıkıntısı olmaz. benimki 5 cm yakınlıkta kalorifere.

vitamin haftada bir raffy P yem iyi çektiği için ona damlatıp ver. ama bundan önce raffy P'deki kırmızıları ayırıp kullan onlar mineral yem bittiğinde vitamin damlaya geçersin. bunu da haftada bir gün vereceksin. vital ile repto ardışık günlere denk gelmesin.
hergün sırasıyla
pazartesi vital,
salı agil,
çarşamba repto,
perşembe raffy p,
cuma vital,
cumartesi agil,
pazar raffy p'deki kırmızı mineraller. bitince raffy P. bunlardan bir günü her haftanın değişik günlerinde aç gün yapıp o gün yeşillik verebilirsin.

Kalorifer sorun olmaz ama o camın bulunduğu bölgeden yosunlanma olur. Benim salonda da cam var ama o bölge panjurunu hiç açmıyorum.

Aslında burada her yaş için olan beslenme mevcut.
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Cem in beslenme düzeni üzerinden gidiyorum.
Aç gün olan mineral yem yada sonra vitaminli raffy p olan gün olmasın. Onu her hafta ver.
Ayrıca sera raffy I yemde almalısın. Kurutulmuş gammarus ihtiyacını buradan karşıla. Bunu agil olan günlerden birine yerleştir. Agilde tahıl içerikli olduğu için bu yemleme uygun olur.
Bu yemleri kafa hacmi kadar günde tek öğünde mümkünse sabah ver.
Birden aşırı bitkisele geçmemek adına bu düzenleme iyi olur.

her zaman yemlere saldıran hayvan bu sefer banamısın demedi vital attım , azına alıp geri çıkardı :(

vital düşük oranlı proteine sahip ve tadı değişik. yemezse al aç kalsın. illaki yiyecek. bu bir bakıma iyi de oldu. kendini açlığa hazırlaması ve tek öğüne düşmesi için imkan sağladı. kalan yemleri yemezse sudan almayı unutma. tek tek at ziyan olmasın. veya elden veriyorsan.

Malesef elden veremiyorum suyun üzerindeki yemi çok ani bir şekilde saldırarak aldığı için parmağımı kapmasından korkuyorum :) Dediğiniz gibi tadını beğenmedi sanırım :) Çünkü aşağıdaki yemden 2 tane verdim tek lokmada yuttu :D

mailto:/1h/n/uqbv2.jpg

kalsiyum oranı yüzde kaç. high calcium yazmış merak ettim. acıma yok yemiyorsa aç kalsın. seni elinde oynatmasına izin verme sonra sen çekersin.

%39 ham protein , %8 yağ , %10 Su , %1.0 Fosfor

İçerik : Balık unu , karides unu , buğday unu ve gluteni mısıt gluteni enzim vitamin minermal premiksler lestilin .

Kalsiyum 2.0-4.0
Fosfor 1.0-2.0
Sodyum 0.2-1.0
,
Bu arada kaplumbağlar kedi gibi tıss larmı ? Geçen bir arkadaş foruma koymuştu kaşınma seansı diye bende deneyim dedim kuru alandayken bildiğiniz tıssladı sinirli bir şekilde :)

o tıslama karşısındakini korkutma amaçlı çıkardığı sestir. bunu yapıyorsa hayvandan uzak duracaksın. bu hayvanın özgüvenini artırarak. çekingenliğini atmasını sağlamaya yardımcı olur.

kalsiyum oranı bayağı yüksekmiş. bu yemi sürekli verme. haftada bir uygun. fazla kalsiyum böbreklerde taş oluşumu ve kemiklerde sertleşme yapar. dolayısıyla fazla miktar gelişime zararlı. kemiğin bir noktaya kadar esneme payını yok eder. bu da fazla protein gibi kemikte deformasyonlar oluşturur.

Tamamdır yemi bir kenara koyuyorum zaten diğer yemleri kullanıp bunu hiç kullanmayı düşünmüyordum , bizim azmanın yanına herhangi bir kapluş gider mi yeni almaya kalksam ?

Ürktükleri zaman göz dağı vermek için iç güdüsel olarak hızlı nefes verip bu sesi çıkarabiliyorlar, normal.

Ben sera, jbl, tetra ve tropical yemler dışında önermiyorum. Tropical dede sadece kurutulmuş tatlı su canlıları uygun.

Vital yemlerden bir miktar raffy p yada reptomin hangisi varsa bir gün önce onun içerisine koyup kokusunun sinmesini sağlarsan bir şekilde kandırabilirsin. Olmadı aç kalarak alışacak.

all4one' Alıntı:
Tamamdır yemi bir kenara koyuyorum zaten diğer yemleri kullanıp bunu hiç kullanmayı düşünmüyordum , bizim azmanın yanına herhangi bir kapluş gider mi yeni almaya kalksam ?

Akvaryum ebatları yani su hacmi uygunsa aynı boyda ikisi erkek olmamak suretiyle denenebilir.

bu yemi haftada bir jbl calcil niyetine vererek eritip bitirebilirsin. emrenin önerdiği 4 marka dışındakileri kullanma. genelde kullandığımız sera ürünleridir. tropical kurutulmuş yem konusunda geniş alana sahip. tetranın iki yemi var biri repto biri gammarus. jbl biraz daha yetişkin olanlarda kullandığımız yem üretir. baby yemleride var.

Akvaryum'um çok çabuk kirlendi :( Suyu basan hortum tam karşı camın altındaki kumlarda bir tepe oluşturuyor kum sürekli orda azalıyor cam gözüküyor aşağıda şimdi oraya birtane mango kökü koydum hiç değilse kazılmasındiye ama şu su kirlenmesi canımı sıktı

mailto:/1h/q/ut2jm.jpg

Ayrıca su üstünde beyaz beyaz şeyler var , nerden geldiğini çözemediğim ,

mailto:/1h/q/ut2mj.jpg

Birde bu kafa motoru ne iş yapar bana lazım mıdır etkisi olur mu ?

mailto:/urun_detay.aspx?urn=2845&ad=atman-at-101-kafa-motoru&kat=238

Bunuda kum üstüne kalanları temizlemek için almayı düşünüyorum ,

mailto:/urun_detay.aspx?urn=9217&ad=percell-akvaryum-kum-kuregi-26-cm&kat=289

Birde iç filtrenin herhangi bir yararı olur mu ?

mailto:/urun_detay.aspx?urn=10121&ad=atman-sif-700-aquarium-internal-ic-filtre&kat=239

yukardaki gibi bir şey

Geri