Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

Cvp: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

Tekrardan soruyla burdayım bu filtre kurulumu sanırı m biraz zorlayacak bu işte hiç tecrübem yokken direk bu şekilde bir ürünle başlamak gözümü korkuttu filtrenin büyüklüğünü görünce :) Sıralama filan tamam halledilir ama ne kadar koyacağım bu karbonu zeloiti vs. ne kadar lık bir yükseklik olması gerekiyor hepsi mesala 2cmlik mi bir katman oluşturcak bide ben her katman arası plastik bir ayıraç olur diye düşünmüştüm öle birşeyde yok.Birde bu filtre içinde 8 adet sünger geldi (mavi renkli)hepside oldukça kalın kafam karıştı açıkçası :) Cumartesi ve pazarımı bu işe ayırmayı düşünüyorum akvaryum herşeyiyle hazır kuru alan hariç . ısıtıcı filtre ışık akvaryum kum mango hepsi tamam sıra kurulumda

bendeki sepetli ama hepsi birbirine benzer. hazır kendinden torbalı halde gelenlerin tamamını. 1 litrelik olan malzemeleri de poşete koyup sereceksin. açıkladığımız düzende kapağı zorlamayacak ve boşluk kalmayacak biçimde düzenleyeceksin. bu linki incele.
mailto:/forum/Konu-tetra-tec-new-model-dis-filtre-ex-1200-l-h-kurulumu-resimli.html

Seramiğin tamamını serip diğer ürünleri boşatlere doldur. Seramik üErine tek yada iki kat sünger koyup diğer malzemeleride torbaladıktan sonra uygun dizilimle sermek gerekir. Malzemelerden artan çıkacağını sanmam ama olursa kenarda bekletmelisinn

Arkadaşlar dizilimim ,

mailto:/1h/h/ukcbb.jpg

Seramik + 2 sünger + elyaf + sünger

mailto:/1h/h/ukcbp.jpg

Zeloit+Elyaf+Sünger+Karbon+Elyaf

mailto:/1h/h/ukcd3.jpg

Elyaf+ Sünger + Siyah Sünger + Sünger

Herhangi bir hata yok sanırım bu şekilde yapacağım. Yalnız bu süngerler baya bir kalın ,

mailto:/1h/h/ukcfw.jpg

Filtreynin içinden çıkan süngerler herhangi bir yanlışlık yoktur değil mi çünkü bu şekilde geldi ve fit doluydu ben şimdi araya malzemeler ekleyeceğim yerleşimde sıkıntı olabilir.

mailto:/1h/h/ukcgd.jpg

İçinden çıkan elyafta bu şekilde dışardan aldığım elyafıda bu şekilde keseceğim kalınlığı yeterlimi yoksa dahada dolgun mu olmalı ?

mailto:/1h/h/ukchf.jpg

Birde bu siyah keçe gibi bir şey çıktı sünger gibi delik değil bu iş yapar mı , karbonlu sünger bu mudur ? koyacak mıyım sıradaki gibi ?

Evet en alttaki resimdeki siyah olan karbonlu sünger yada elyaf, adı bunlardan biri.

Dizilim doğru. Muhtemelen süngerler fazla gelecek. Koyulmayacak süngerleri üste koyduklarından eksilt.

Elyaf hazır çıkan hazır olanın kalınlığında koyulsa kafi.

KArbon ve zeolit malzeme tormasına konularak filtreye dahil edilmeli. Jbl seramik yani mech içerisindeki mavi olan zaten içine koyacağın çuval filesi gibi bir malzeme. Dağılmayı engeller.

Minimum olarak bu aşağıdakide kafi olur. Senin dizilimi güncelledim. Boşluk kalırsa yazdığın şekildeki dizilimden istediğini aynı yazdığın yere ilave etmen uygun. Hatta sığmazsa kırmızı yazdığımda çıkabilir.

Seramik + 2 sünger + elyaf
Zeloit+Elyaf+Sünger+Karbon+Elyaf
Siyah Sünger

1 ay sonra karbonu çıkartıp substrat koymalı.

bence orjinal elyafı koyma onu patron olarak kullanırsın. seranın elyafını kullan. emre karbon süngeri koy demiş ama bence gerek yok. nasıl olsa carbon var elinde, süngerleri koyduğunda kapak kapanacak gibi değilse sünger çıkarıp yerine elyaf koy elyaf ıslanınca incelir. rahatça kapağı takabilirsin. yalnız seramik üstü ve en üstte sünger kesinlikle olmalı orta katlardan çıkarabilirsin. çıkardıklarında yedek durmuş olur. diğerlerini de yıka ama özellikle carbonu iyice yıkamayı unutma. elyafları ıslatıp koy. kabarıklığı insin. kuru koyarsan ıslandığında boşluk oluşur.

Şu siyah olan bir çeşit elyaf. Benden de çıkmıştı. Ben kendi elyaflarımı kullanıyorum. Bir iki kere kullanıp çıkardım.

o elyaf carbon katkılı fazla ömürlü bir şey değil, göz boyama gibi bir şey. var mı var. aslında salınım derdi olmasa süngere bile o kadar alternatif var ki.

Tamamdır öneriler dahilinde kurulum bitmek üzere , son bir soru bu muslukların yeri önemli mi ( yüksekliği daha doğrusu ) hortum uçlarından az kesip yere yakın yapmayı düşünüyorum bağlantıyı kurmak için elimde olan malzemeler bunlar başka şeye ihtiyacım yokturm umarım

mailto:/1h/h/ukh94.jpg

hiç elleme ilerde başka türlü veya içine doğru konumlandırma yaparsan bu sefer kısa kalır, yeni alman gerekir. az para değil. motor güçlü zaten. contaları varsa takmayı unutma.

musluklar üzerinde in/out yazısı yoksa farketmez, hangisini hangisine taktığın.

hortumların içinden de su geçir. pislik toz varsa gitsin.

Şu saate kadar , arada yemek molası filan hariç malzeme yıkama kum yıkmayla uğraştım gerçekten zor işte :) Daha o koca akvaryumu doldurmak var tek yolumda vileda kovasıyla doldurmak :D

evde hortum varsa onunla doldur. yarıya kadar sonra sıcak su ekle ısının dengesi bu şekilde daha çabuk olur yoksa ısıtıcı tek başına bir günde ancak ısıtır. hayvanları sonra koyacaksın. derece takmayı unutma.

Keşke vileda kovası yerine 10 lt lik su bidonlarından kullansaydın. Ne kadar temizlensede deterjan artığı kalmış olabilir.

Sanırım suyu kaybettim :)

Dün gece dolum işlemi bittik ten sonra methilen damlatayım dedim , arkasında 10 lt için 10 damla diyorudu buna istinaden bir miktar döktüm sonuç ;

mailto:/1h/j/ul7qf.jpg

mailto:/1h/j/ul7qt.jpg

Gece 1 den beri filtre çalışıyor , fakat sabah 8:30 da baktığımda çok bir düzelme yoktu öncelikle düzelir mi ? Ne yapmalıyım.
Sanırım su gitti fakat umarım diğer ekipmanlarım gitmemiştir, Kum mango kökü ve dış filtre acil önerilerinizi beklemekteyim :(

dış filtrede kullanılmaz demiştim. o suyu boşaltıp temiz su ekle çok fazla koymuşsun. filtre malzemelerini öldürmüşsün. malzemeler temizlenene kadar bakteri üremesi olmaz.

filtreyi söküp yıka elyafları at. yenisini koy.

Gozden kacirmisim , filtredeki butun malzemeler gittimi simdi ? Sadece elyafla kurtabiliyor muyuz

malzemeleri yıka mavilik gittiği kadar gitsin. metilen geçtiği yerde üzerine yapışır. zamanla mavilik gittikçe bakteri oluşumu başlar. normal duruma göre biraz geç olur. elyaftan kolay çıkmaz. onları değiş süngerleri yıkarsın.

Akvaryumun dibinde iki parmak su kaldı resmen almak imkansız kumlada birleşince çok zor oluyor kalsın mı iyice boşaltayım mı ?
Halı kaydırmazda masmavi :D kumlarda arasına o maviliği aldı kesin :(

mailto:/1h/j/ulqw0.jpg

mailto:/1h/j/ulqwr.jpg

mailto:/1h/j/ulqyr.jpg

mailto:/1h/j/ulqzg.jpg

mailto:/1h/j/ulr0b.jpg

bir 10 cm kadar su ekle karıştır kalanı boşalt. seyrelsin. suyu eklerken maşrapayla yan camların üzerinden tutarak boşalt cam üstleride temizlensin. kuru alanı söküp suya tut. sıcak su altında yaparsan çıkan daha kolay çıkar. mangoyuda suya tut. bir tane hortum edin. 2 mt yeter. bu tip durumlarda dipte kalan ancak hortumla temizleniyor dip sifonu bu kadar suda çalışmaz.

sana da iyi iş çıktı. kolay gelsin.

Uzun uğraşlar sonucu hallettim meth felaketini su rengi nasıl ? :) Şimdi ki sorum yerleşim planı ile ilgili

mailto:/1h/k/umhf5.jpg

Resimdede gördüğünüz gibi akvaryumun sağ kısmını filtrasyon yeri yaptım, şimdili su başısı sola doğru ama ucunu kapayınca şelale tipi direk ısıtıyıca doğru su verecek. Karşı camdada emiş borusu var 50 cm mesafede. Isıtıcının tam su içinde olmasının bir sıkıntısı yoktur sanırım , ( jbl pro temp 200 w ) 26 veya 27 dereceye ayarlayacağım. Akvaryum üstü kuru alanım olmadığı için şimdilik 45 cm doldurdum. 100x50x45 olarak kullanacağım. 200 litre civarı bir şey var şu an içinde ısıtıcı ve ya filtre bu şekilde çok gelmez değil mi ?

mailto:/1h/k/umhlz.jpg

Burda da kuru alan altına su içi derece , hemen üstünede kuru alanı ölçmek için bir tane derece koyarak sıcaklıklıkları ölçeceğim. Isıtıcıdan en uzak köşe burası gözüküyor uygun mudur ?

Buda Snopy konu renklensin :)

mailto:/1h/k/umhkj.jpg

Konuyu takip eden veya okuyacak arkadaşlar için yaptığım harcamalar,

Filtre Ekipmanları + Kum 260 TL
Kuru Alan için Lamba ısıtıcı 45 TL
Dış Filtre 385 TL
Isıtıcı 70 TL
Akvaryum 100x50x60 10 mm 150 TL
Zaman ayarlı priz ,
termometre silikon 60 TL
Toplam 970 TL

Birde akvaryum üstü kuru alan bu fiyata eklenecek o da sanırım 50-100 tl bişi tutar.

Geri