Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

Cvp: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

üzerinde new yazanlarda sorun yok ben kullanıyorum. eski modellerde kaçak sorunu vardı hallettiler. eheim'ın yan kuruluşu.

Cam kalınlığı çok iyi. Aslında yükseklik 60 cm olsaymış çok iyi olurmuş ama bu haliylede uygun şartlar sağlanmış olacak. Yükseklikteki önerim kaçış boşluğunun büyüdükçe artması. Isıtıcı ve filtre önerileri gayet uygun. Filtrede eheim en iyisidir. Her iki markayıda kullanıyorum. Tetra azda olsa debi kaybı yaşar ama eheim de olmaz.

Almisken eheim 2217 siparisi veriyorum o halde yanliz dolu bos muhabbeti var , bos alip malzemeleri kendim mi almaliyim sizden yardim alarak yoksa direk dolu yazanlarimi

boş alırsan kendin kaliteli malzemelerden seçip alırsın. dolu dediğinin içinde sünger seramik ve carbon var. carbon bir aylık malzeme sonuçta sürekli şebeke suyu ekliyorsan bir gereği yok. seramik desen 2 senelik ömrü olan bir ürün. yalnız uygun ebatta sünger bulması sıkıntı boşta onlar var mı bilmiyorum. dolu alsanda zeolit ve substratı kendin alacaksın. ve elyaf.

cem' Alıntı:
boş alırsan kendin kaliteli malzemelerden seçip alırsın. dolu dediğinin içinde sünger seramik ve carbon var. carbon bir aylık malzeme sonuçta sürekli şebeke suyu ekliyorsan bir gereği yok. seramik desen 2 senelik ömrü olan bir ürün. yalnız uygun ebatta sünger bulması sıkıntı boşta onlar var mı bilmiyorum. dolu alsanda zeolit ve substratı kendin alacaksın. ve elyaf.

Haydaaa daha neler çıkıcak bilmediğim :) Şimdi bu zeolit ve substrat ilk defa duydum yarın altın akvaryuma gideceğim orda bulabirim sanım vede elyafı. Ortalama piyasa fiyatları nelerdir bu ürünlerin ? Kazık yemeyelim :)
Şebeke suyu ekleyeceğim

juepette bu ürünler ucuzdur. eheimdan seramik ve substratta düz olanı var ama eheim pro'su daha iyi. diğer ürünlerde jbl iyidir.

eheim
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=242&ad=balik-filtre-malzemeleri-tetra-eheim-atman-resun-boyu&mrk=1222

jbl
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=242&ad=balik-filtre-malzemeleri-tetra-eheim-atman-resun-boyu&mrk=1820
zeolit olarak
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11863&ad=jbl-micro-mec-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242
jbl ammo kalmamış.

zeolit yerine bunu da alabilirsin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11719&ad=seachem-de-nitrate-filtre-malzemesi-500-ml&kat=242

buradan fiyat al. altın akvaryumun orada jbl'nin dükkanı da var oraya da bak.

Seramik yada mech markaya göre gelişmiş yani daha iyi olanı üstte yazıyorum.
Eheim
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11298&ad=eheim-ehfi-bio-mech-seramik-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3524&ad=eheim-ehfi-mech-seramik-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242
Jbl
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11863&ad=jbl-micro-mec-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11864&ad=jbl-sinto-mec-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242

Substrat
Eheim
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4579&ad=eheim-substrat-pro-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4161&ad=eheim-ehfi-substrat-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242

Zeoliti yani denitrate malzemesini Cem vermiş.

İlk kurulumda substratı koyma. Bir ay karbon olsun. Sonra karbonu atıp substrat eklersin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3518&ad=eheim-ehfi-karbon-filtre-malzemesi-1-lt&kat=242

Buda karbon, zeolit ve substratı ekleyeceğin malzeme filesi. Almayı unutmaki malzemeler filtre içine dağılmasın.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=242&ad=balik-filtre-malzemeleri-tetra-eheim-atman-resun-boyu&mrk=1321

Seramik yani mech için gerek yok. Ama jbl micro mech içerisinden ağ çıkıyor.

Filtreyi aldım , eheim 2217 iç malzemeleri konusunda doğru config aşağıdaki şekliyle doğru mudur ?

Filtre

Kullanım kolaylığı için ekstra muslukları hortumları kutuya dahildir.
Ayrıca filtre içeriğinde 6 adet biyoloji sünger (orijinal mavi sünger) + 1 adet elyaf + 1 adet karbonlu sünger bulunmaktadır.

Bunlar dahil satın aldım.

İç malzemeler ,

Seramik

Substrat

Zeloit

karbon

File

File'den 10 adet diğerlerinden 1 adet alıyorum.

---------------------------------------------------------

Diğer malzemeler

Isıtıcı jbl 200 lük, kuru alan için ecolite

Mango kökü, ipek bitki, silis kumu hepsi tamam.

Eksik kalan bir şey yoktur umarım artık :) Bu arada 850 tl yi geçti yaptığım harcama konuyu inceleyen arkadaşlara da bütçe ile ilgili bilgilendirme yapalım. Daha akvaryum üstü kuru alan eklenecek :)

bir de bunu alacaksın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1169&ad=sera-filtre-elyafi-250-gr&kat=242

malzemelerin hepsini iyice yıka torbaya koyacakların kendisinde torbalı değilse, substrat, zeolit ve carbon.

dizilimi ise önce seramiği en alta yay. üstüne sünger 2 tane olsun. onun üstüne elyaf (ıslatıp yerleştireceksin elyafı) üstüne sünger, zeolit, elyaf, sünger, carbon, elyaf sünger. boşluk kaldıysa elyaf ve en üste bir sünger daha carbonlu süngeri koymana gerek yok. 1-1.5 ay kadar sonra carbonu çıkarıp substratı ekleyeceksin onu şimdiden açma.

en üstte mutlaka sünger olmalı pervane elyafın ipliklerini çekerse zorlanmasın.

hayırlı olsun şimdiden.

Karbonlu sünger ince ve dağılmayan bir ürün en üste o konulabilir. Zaten bunların üzerine plastik ızgarada koyacaksın. Cem in dizilimi çok iyi. Arada sünger fazla gelebilir. Seramiğin üzerindeki iki tane dışında kalanları yedek olarak tutabilirsin. Bende bu şekilde. Ara malzemeleri koyarken artan olursa saklarsın. İleride değişim yapacaksın.
İyi bir filtrasyon olacak, hayırlı olsun.

Bütün ekipmanları sipariş ettim bir tek kuru alan kaldı :)

Hadi hayırlısı olsun. Kuru alan camdan mı yapılacaktı hazır topper alımı mı yapılacaktı?

Cvp: RE: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

AEK' Alıntı:
Hadi hayırlısı olsun. Kuru alan camdan mı yapılacaktı hazır topper alımı mı yapılacaktı?

Hazır topper lar sanırım benim azmanı kaldırmaz :) varsa kaldırabilecek bir topper bildiğiniz alabilirim , akvaryum üstü kuru alan için biraz daha zamana ihtiyacım var gzeip camcı bulmak filan için :( Şimdili basit bir şey var resimlerdede gözüküyor pek sağlıklı değil

Camdan yaptırmak en güzeli. Bir camcıya gidip benim kuru alanlar gibi yaptırmak mümkün olur.

Cvp: RE: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

AEK' Alıntı:
Camdan yaptırmak en güzeli. Bir camcıya gidip benim kuru alanlar gibi yaptırmak mümkün olur.

Şimdi sizin konuyu incelerken farkettim sizin akvaryumda çerçeve var benimkinin üstünde herhangi bir şey yok direk cam. Sıkıntı yaratır mı birde kaç mm camdan yaptırmamı uygun görürsünüz ?

tüm taban oturacağı için sorun olmaz. 6 mm cam uygun olur. normalde sadece taban kısmını 8 mm yaparız ama gerekyok diye düşünüyorum hayvan tek. ağırlığı artırmaya gerek yok. kuru alanın boyunu 35 cm veya 40 cm yapabilirsin fazla uzun olmasın rampa ile yarısını geçiyor uzunluk. yanları ise 45 cm eni olduğuna göre 48 cm yaptır ve yan camları 3 cm kadar aşağı sarksın. böylece bu uzantılar sağa sola kaymasını önler. bir köşesinden dış filtre borusu için boşluk bırak. benim burada yaptığım gibi. ben ilerde başka yer taşıma durumunda yer değiştirmem gerekirse iki kenardan açmıştım ama bu da ekstra para bir tane yeterli olur.
mailto:/forum/Konu-akvaryum-ustu-kuru-alanim.html

Tamamdır , dediğiniz şekilde yapacağım.

Son olarak çok soru oldu biliyorum ama ;

ipek bitki hindirim.com 'da mevcut değil bende biraz baktım aşağıdakiler uygun mudur ?

mailto:/evcil-hayvan/81006y-vitality-ipek-yapay-bitki-dekoru-30cm-94277084

mailto:/evcil-hayvan/81025r-vitality-ipek-bitki-akvaryum-dekoru-20cm-96945655

mailto:/evcil-hayvan/81016y-ipek-yapay-bitki-akvaryum-dekoru-30cm-91755114

mailto:/evcil-hayvan/81003-vitality-akvaryum-ipek-bitki-dekoru-30cm-95034006

mailto:/evcil-hayvan/81002-vitality-ipek-bitki-akvaryu-dekoru-30cm-88152911

mailto:/evcil-hayvan/e1024-30-ipek-yapay-bitki-akvaryum-dekoru-97494435

Pek sağlam durmuyorlar açıkçası bahsettiğiniz ibi kapluşunun tutunabilceği gibi
Veya bir tek bu ?

mailto:/evcil-hayvan/ipek-plastik-bitki-45-cm-pb5145-76391587

2. ve en alttaki resimdekiler uygun gibi diğerleri sadece akvaryumu güzel göstermede kullanılabilir. tabana iyi oturmaları açısından kuma gömülmeleri yerinde olacaktır. yalnız son resimdeki de iyi paraymış. kalın dallı olması sebebiyle tek uygun olanda bu gözüküyor.

50 tl üstü olduğu için kargo onlardan. buda bitkiyi 45 tl'lere çeker.

Cem inki gibi köşelerde boşluk teferruatı ile uğraşamayacak biri ise yerleştirirken 3-5 cm arkada benimki gibi açıklık bırakman kafi. Zaten kuru alan akvaryuma yapışmayacağı için istediğin gibi yer değişebilir. Kuru alanı akvaryum eninden biraz büyük yapıp yan camların sarkmasıyla oluşacak kaymayı önleyici sistem çok iyi. En kolay güvenlik önlemi. Benim aliminyum plakalar gereksiz komplike. Ancak sadece yan camları bu şekilde uzat, arka cama yapmaki akvaryum üzerinde istediğin gibi kaydır.

Sonuncusuda komple plastik galiba. Bence uygun değil. Bu akvaryuma hayvanın yüzeye yakın tutunması için uygun olan daha çok çapraz koyabilecwğin uzun bir mango kökü olur. Hayvan hatırladığım kadarıyla büyük. Bitki ancak doğallık ve görsellik katacak. İşine yaramasada huzur verir. Bence en iyisi bu sıralar bu.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=15559&ad=quik-sari-yesil-yaprakli-ipek-akvaryum-bitkisi-20-cm&kat=284

emre dediğin bitki sirkülasyon sırasında sağa sola sallanıp gerçek bitki gibi görsellik sağlıyor fakat hayvan içine girdiğinde dolanıp yere yatırıyor. hayvanlar için tehlike arz etmiyor ama birbirinin dalları içine girdiği için arada düzeltmek gerekiyor.

Geri