Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

Cvp: Yeni akvaryumum ve ihtiyaçlar hakkında

yiğit ısıtıcıyı kuru alan altına yatay konumlandır, yan cama da yapıştırabilirsin. bu durumda iç dereceyi de resimde sağ ön köşeye, yani ısıtıcının şimdiki yerine alırsın. ısıtıcıyı 27 derece yap. alan geniş. ısı dengesini böyle sağlarsın. ısıtıcıyı çaprazlama koyma, tam yatay olsun. bu jbl ısıtıcılar 1 mt. derinliğe kadar çalışır.

filtrenin akvaryuma su veren ucunu bulunduğu yerde yukarı yüzeye kaldır. ucunu kapama, su üstünden akan su kabarcıkta yapacağı için akvaryuma oksijende verecektir. sirkülasyonda kuvvetli olur.

biraz daha kum al. en az 5 cm kalınlık yapsın. bu ilerde alacağın bitkiyi gömmek ve hayvanın rahatça kazması için gerekli. bir açıdan daha önemi var alt kayıt camlarının kenarı keskindir. onları traşlamayı akıl edemezler. hayvan kazarken oraya denk gelirse ayağını yaralayabilir.

cam kuru alana geçtiğinde suyu bayağı bir yükseltme olanağın olacak. hayırlı olsun, güzel oldu. uğraşlarına değdi.

köpek bebesi de güzel, şaşkın mazlum gibi bakıyor ama o mazlumluğun altında ne asabiyet vardır kimbilir.

Cem çok teşekkür ederim sayende baya bir yol kat ettim şu işte :) 10 kilo daha kum alayım mı çok mu gelir ?

Şimdi yemleri sipariş ediyorum ,

Ana yem ,

mailto:/urun_detay.aspx?urn=1250&ad=sera-raffy-p-kaplumbaga-yemi-250-ml

mailto:/urun_detay.aspx?urn=14881&ad=jbl-agil-stick-kaplumbaga-yemi-250-ml

Destek ,

mailto:/urun_detay.aspx?urn=2219&ad=tetra-fauna-reptomin-stick-kaplumbaga-yemi-100-ml

Vitamin ,

mailto:/urun_detay.aspx?urn=4491&ad=sera-reptilin-kaplumbaga-icin-vitamin-takviyesi-15-ml
Bunu yeme damlatıp mı atacağım ? Kullanım ve şekli ve sürekmi kullanacağım.

Bitkisel ,

mailto:/urun_detay.aspx?urn=1245&ad=sera-raffy-vital-kaplumbaga-ve-iguana-yemi-250-ml

Eksik yoktur değil mi her gün 1 ürünü mü kullanacağım şu günde bir defa besliyorum ve azman gibi saldırıyor yemlere sanki az geliyormuş gibi :) Gene aynı şekilde her gün farklı yem mi ?

Birde derece olarak bu var ,

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8340&ad=roxin-civali-cam-derece-0-40-c&kat=290

Sıkıntı çıkarmaz umarım civalı olması

Sipariş vereceğiniz yemler doğru . Destek yem olarak aldiginiz tetra yem ana yem grubunda giriyor . Destek yem olarak sera mineral alabilirsiniz . Sera mineral aldığınız taktirde vitamine de gerek kalmaz . Benim kullandığım yemler ; raffy p , agil , sera mineral , vital . Eğer bu yemleri alırsanız size benim kullandığım yemek programını da verebilirim .

Ayrıca termometreyi sadece şu ölçümü yaparken akvaryuma takın . Sürekli kalmasın . Termometre ile çok uğraşıyorlar . Kırılabilir .

Su gene mavileşmeye başlamış :(

mailto:/1h/k/umtct.jpg

mailto:/1h/k/umtdu.jpg

mailto:/1h/k/umtfg.jpg

mailto:/1h/k/umtg0.jpg

Boşalt doldur yapmaktan yoruldum :) Sanırım geçmiyecek bu durum , kapluşa herhangi bir zararı olur mu ne yapmalıyım ?

o kadar mavilikten bir şey olmaz zamanla bir kaç günde renk düzelir. su takviyeleri ile düzene girer. dış filtre içinden gelendir o. hayvan yem yemiyorsa sera reptilini verebilirsin. benimkiler yem yediği için ben yedekte saklıyorum. yem yiyor ise mineral yem açığı kapar. raffy P içindeki kırmızılar mineral yemdir. bir süre onları kullanıp eritebilirsin. zaten mineral haftada bir veriliyor. tetra ana yemdir. kurutulmuş yemin önünde veya arkasındaki günde reptomin ile vitali kullanabilirsin.

o dereceyi hayvanların bazıları kırıyor bu derece uygun ve 0-50 derece aralığında olması açısından iyi.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c

aynısından jbl'ninde var. alırsan hangisi hesaplı ise onu tercih et.

Şimdilik mutlu son :)

mailto:/1h/k/uncdm.jpg

mailto:/1h/k/uncf9.jpg

Her köşeyi araştırdık , silis kumuyla ilk defa tanıştık bir tutam yedik . Mango köküyle daha pek ilgilenemedik :D

Bi kuru alan birde bitki kaldı :)

Yalnız canımı sıkan bir şey oldu sağ ayağındaki tırnaklardan birisi kırılmış sıkıntı yaratır mı yamuk duruyor.

koptuysa acıtmadan sök veya kes. hareketlerini kısıtlamasın. aslında önce bir resmini koyarsan iyi olur. tırnak ne halde bakalım.

hayvan önce akvaryumu dolaşıp merakını gidersin sıra mangoya gelir. artık her sabah akvaryumun bir köşesinde bulursun. genelde kaplumbağadan sonra akvaryumda en fazla gezinen üründür.

mavilik gitmiş tahminimce bir aya kadar bakteri kolonisi oluşur.

Resimler, sanki arkadan yeni tırnak çıkmış gibi

mailto:/1h/l/undsv.jpg

mailto:/1h/l/undtg.jpg

mailto:/1h/l/undtv.jpg

mailto:/1h/l/undu9.jpg

Birde ben kuru alan ısıtıcı lambasını sadece gündüzleri açmayı planlıyorum , gece için herhangi bir lamba takmalı mıyım yoksa karanlık yerde kalmasında herhangi bir sıkıntı oluşur mu ?

tırnağı bir yere takmış kurtarayım derken eğilmiş. uç kısmı önceden kopmuş. arkadan uzayan diğer tırnaklar gibi devam eder. insan parmağı gibi düşünürsen normalde işaret parmağı tırnağından uzun yüzük parmağı tırnağından kısa olur. o eğik kısım parmağınla dokunduğunda oynuyor mu yoksa sabit mi ? sanki eğiklik et içinde başlamış gibi. o tırnağı kontrol et.

Evet eğik tırnak oynuyor , sanki çok ince bir yerden deriyle bağlantıda gibi çok oynamama izin vermedi hemen içeri çekiyors

hiç elleme o zaman tırnak uzayıp o kırık kısım dışarı çıkınca sağa sola sürte sürte kendisi düşer. geçmiş olsun diyelim.

Teşekkürler , karanlıkta bıraktım bakalım ne yapacak. Daha önceki akvaryumda ya kuru alana ön ayaklarını koyup duruyordu yada altında takılıyordu şimdi kuru alanı daha bulamadı :)

loş ışık veren küçük gece lambaları vardır kendinden fişli onlardan bir tane edinip tak. marketlerde bu lamba veya ışıldaklardan bulabilirsin. çok az ışık verdiği için uyurken rahatsız etmez. ama akvaryumda ne nerede onu görür. veya pencere önüne yakınsa ve sokak lambası ışıltı veriyorsa perdeyi açık bırakıp aynı etkiyi sağlayabilirsin.

osramın sensörlü bu tip bir lambası var. biri açılmazsa diye iki link vereyim. hatırladığım kadarıyla 25 tl civarı idi ama uzun ömürlü senelerce kullanabilirsin.
mailto:/ev-bahce/osram-ledli-otomatik-sensorlu-gece-lambasi-71362822

http://www.osram.com.tr/osram_tr/TUeKETC/Lambalar/DOT_-_it_%26_Friends/Friends/LUNETTA_LED/index.html

Kuru alanı bulduk çıktık güneşleniyoruz , Lamba kabuktan 11-12 cm yükseklikte sıkıntı çıkarır mı ?

mailto:/1h/l/unl67.jpg

mailto:/1h/l/unl6j.jpg

kuru alana derece koyup ısıyı kontrol et. iç dereceyi söküp kuru alana yatırıp bakabilirsin. bir kaç dakikada ne olduğu belli olur. kuru alan üstüne çalışmalara başla, hayvana dar gelmiş manevra yapayım derken suya düşecek.

kuru alan bölümündeki el yapımı olanlara bir bak. en büyüklüğünde bir dikdörtgen leğen olabilir. suya dönük kısmından ortadan kesip aşağıya eğersen rampa olur. alt kısmını kesmeyeceksin sadece kenarlarını. böyle bir şey vardı o konu başlığında.

Kuru alan derecesi o arkada gozuken yerdeyken 28 derece gosteriyordu hayvan butun gun orda durmus ben eve gelince uyandirdim yem vererek suya inmesini sagladim sonrada lambayi kapadim jbl pro temp 200 w 28 dereceye getirsim cunku termometre 26 derece gosteriyordu . Butun gun kuru alanda kalmasinin sebebi nedir acaba ? Bu hayvan 5 sen plastik bir legemde yasadi bu sene akvaryum aldim sadece kuru alani vardi daha sonrada simdi kullandigim full ekipmana gecirdim ,

hayvan yeni ortam ısısına alıştığı için şimdiki durumda su soğuk gelebilir. bu da kuru alanda durmasının sebeplerinden biridir. 28 derecede ısı sabit kalsın duruma bakalım. derecenin alt ucu dipten 10 cm yukarda olsun. ısıtıcı güçlüdür. 28 dereceye ayarladıysan daha yükseğe çıkabilir. onu sonradan tekrar ayarlarsın.

Tamamdır , ayarlamaları yaptım şimdide yeni soru :)

Bu kadar büyük bir dışkı normal mi ? Daha önceki akvaryumda kum olmadığı için görmüyordum ve iç filtre vardı belki çekiyordu direk ama 2 gündür bu büyüklükte dışkı oluşuyor akvaryumda. Dün ağaç kabuğu sandım elimle alayım dedim hoş olmayan bir yumuşaklıkla karşılaştım ve dağıldı elimde bugün dokunmadan fotolayım sizlere danışayım istedim. Kopan kabuğun hemen yanında salyongoza benzeyen...

mailto:/1h/l/upb85.jpg

evet bu boyda olabilir. hayvan üzerinden geçer ve yemeye çalışırsa parçalanır. bunu akvaryum süzgeci ile alabilirsin.hayvana yeşillik at. yem yiyor ise devitten bir damla damlat yağlı olduğu için bağırsaklarını yumuşatır.

yeşillik yarım saatten fazla suda beklemesin. bakteri üremeye başlar.

Maşallah güzel olmuş. Hayvan kuru alan ışığına hasretmişki uzun süre orada kalmış. Cem in dediği gibi kuru alan büyümeli.

Bu arada şimdi dikkatimi çektide filtre boruları birbirine yakın. Verimli temizlik ve su döngüsü için ayrı uçlarda olmalı.

Geri