Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni akvaryumumla birlikte yeni sorularim

Cvp: Yeni akvaryumumla birlikte yeni sorularim

Eğer uykuya o lamba varken geçmiyorlarsa 22:00 gibi sönse daha iyi olur hatta.

Evet, Ali Sarp kısa süreli protein ağırlıklı yemler birbirinin yerine idare eder. Hem agil hem energil yerine reptominle devam edebilirsin.

Emre abi bugun carnivor gunuydude bisey sorucam sana ben simdi bunu kirmizilarini ayirmiyimndimi ikisini birlikte atayim ?

Aynen Ali Sarp, ayırmadan komple at. Sana verdiğim listede bunda kırmızılardan olduğu için yani ortası mineral yem olduğu için sera mineral yemin oranını düşük verdim. Bunları düşünmene gerek kalmayacak bir oranda merak etme. Afiyetle yesinler.

4 veya 5 carnivordaki mineral, normal mineral yemin birine denk.

Hep bu konudan soruyorum yeni konu acmak istemedigimden
Bu su bekletme isini nasil yapiyorsunuz ya 10 litrelik sari kutu var bizde buna kaynar su kaysam kac gun beklemeli 27-26 derece akvaryum suyu
Ben dinlendirmeden hallediyordum fakat boyle nasil olacak?

Simdi oyle bisey duydumki sok oldum kolumda bir tur mantar var dun kolumu akvaryuma soktum ama bu dedigim ben dirsek hizamda suyla cok kisa bir temas oldu annem doktordur mantar bulastirabilicegimi soyledi ne dusunuyorsunuz ciddi bir durum mu?

normal bir damacana veya pet şişeye musluk suyunu koyduktan sonra kapağı açık kalıp hava alacağı fakat pislik girmeyeceği şekilde 2 gün kadar dinlendirme yapılır. bu sürede klor havaya uçar kireç ve ağır metaller dibe çöker. su ekleneceği zaman yavaşça eklenmeli su çalkalanmamalıdır. dipte kalan az orandaki suyu lavaboya dökersin. suyu kaynatmaya gerek yok. klor içindeki bakterileri öldürür. ayrıca sıcak suyun plastiğe değmesi kanserojen etki yapar. normal olarak en az iki gün beklemesi yerindedir.

ama sicakligini nasil ayarliycam ekliycegim suyun kaynar dedigim insan elini yakicak kadar
Dedigim gibi su koysam mesela iki gune istedigim derecelere duser mi?

bekleyecek su oda sıcaklığına gelecektir. sonrasında kısmi değişim yapacağın için eklediğin su, akvaryumdaki su ile aşırı bir fark yaratmayacaktır. bu fark az olduğu için ısıtıcı kısa sürede dengeyi sağlayacaktır. sadece eklediğin suyu hayvanların olduğu noktaya doğru dökme yeterli. ben mesela rampa üstüne çarptırıp dökerim böyle olunca suya dağılarak akar. ve akvaryuma şiddetli su girişi olmaz. belli bir noktada yoğunlaşmaz.

Sagolasin cem abi mantar isine ne diyosun

Bu senin dali da goremedim bu sitede emre abi dukkanda varmidir yinede ??
http://www.florapetshop.net/

anlık suya sokma ile yayılma olayı çok nadir görülür. mantarın çeşitleri var. dış filtren olmasa metilen damlat diyeceğim ama o da iyi bakterileri de öldürecektir. o anda farkedip o bölgedeki suyu alsaydın. için rahat olurdu. komple değişim yapsan filtreye varana kadar her şeyi temizlemek gerek. bu da zor iş. hayvanları haftada bir genel kontrol için eline alıp incele derim. deri ve kabuk olmak üzere her tarafına. ciddi olmasa da ufak bir risk olabilir. suya bulaşmışta olabilir bulaşmamışta.

Tamamdir cem abi kontrolleri kuru alandada yaparim ben kacma vs olayi yok bizde umurlari degil bakalim emre abi yukardaki flora petshop seyine ne diyecek

Bu jbl energil 1000 ml nin tarihlerinin yetmezliginden bahsetmistik benim sipariste belirttim 2015 sonu geldi baya iyi oldu bugun de oyle bi yiyisleri vardiki ben yillardir gormedim boyle birsey

2015 ise ithal etmeye başlamışlar demek ki. iyi o zaman. kurutulmuş balığa ilgileri gammarustan fazladır. yalnız aşırıya kaçma. fazlası başta fosfor olmak üzere zararlıdır.

Ben florada her gidişimde o köklerden gördüm. Ama 2-3 aydır uğramıyorum. Yolun düşerse git. Nasılsa elzem değil. Sana var derim bitmiş olur yanıltmış olurum.

Sıcak su öğlen kaynasa akşama oda sıcaklığına gelmiş olur.

Energil bende de 12/2014. Royal yemden daha uzun oluyor genelde. Sen zaten 2014 sonunda bitirmiş olursun.
Balığın kurutulmuşunu nasıl yediklerini gördün. Canlı balık olsa neler yaparlar düşün :)

Dusunemiyorum bile bukadar yildir boyle bisey gormemistim ciddi olarak dusunen varsa canli balik falan bu gozlemime dayanarak asla vermeyin bence birbirlerinin agzindan kapmak icin deli oldular resmen hatta biraz korkutan birsey oldu bizim buyugu limon ayagindan isirdi baya sular falan fiskirtti ayagiyla sonra onu kuru alanda tuttum engel koydum limon la zeytini ayri koselerde besledim yem bitti sorun cozuldu :D
Sik sik kontrol ediyorum bir sorun yok

Aslinda yolumun ustu bu petshopta useniyorum ugriycam birara

Bu mantar isinde senin baska bir onerin var mi emre abi ?

Mantar konusunda bence tedbir almakta fayda var. Ki annende bizden daha iyi bileceğine göre. Mümkünse o kolu akvaryuma sokmamaya çalış. Hemen her şey hazır zaten. Fazla bir ihtiyaçları kalmadı gibi. Sende tedavi olup sonra daha rahat hareket et. Geçmiş olsun.

Bulaşmışmıdır dersen bunu zamanla görmen mümkün. Bulaşmışsada tek seferlik akvaryum dezenfekte işlemi hayvana tedavi yapılmayacağı için işe yaramaz. Bu işlem hayvanada tedavi uygulanarak yapılır. Sadece suya bulaşıp hayvana temas etmediyse dezenfektenin faydası olurki bu zamana kadar bu ihtimal varsa ortadan kalkmıştır. Umuyorum çok çok büyük ihtimal bir bulaşma olmamıştır ama sen önlem al ve o kolu suya temas ettirme. Aksilik olurda hayvanlarda bir sorun görürsek müdahale edersin.

Olay ilk oldugunda uyansam suyu dezenfekte ederdim ama simdi haklisin is isten gecti sansa kaldi ben en ufak sey gorursem haber veririm hemen

İçini rahat tut. İş işten geçmiş ama sorun olacağını hiç sanmam.

Emre abi ben forumda eski mesajlari vs. okumayi cok seviyorum sen floresan UV leri sevmiyorum demissin nedendir bu ben iki tane floresan kullaniyorum ustune aliminyum folyo kullanmali miyim birde ?

uv florasanlar gereksiz yere geniş alanda ışıma yapar. bu sebeple uv ampuller gerek bu açıdan gerekse uzun ömür ve performans açısından kuru alana odaklandığı için daha iyidir. iki taneye gerek yok tek uv yeterli olur. fazlası zararlıdır. folyo eğer senin gözüne denk gelecek konumdaysa seni korumak için gerekli. bizim gözlerimize ve cildimize zararlıdır.

Floresan olunca iki tane gerekiyomus galiba da benim asil neden floresani taktigik yer tekle calismiyor :D
UV acikken evde degilim ben lazimmi yinede folyo cem abi?

Bi tane normal ozelliksiz floresan koysam sorun olurmu yada floresan isitma varmidir tek seyle ikisinide saglamis olsam mesela ?

Geri