Arkadaşlar uzun bir süredir siteye giremiyordum düzenli olarak derslerimden dolayı. Bu arada 3. kaplumbağam oldu evlat edindim. Babam bir arkadaşını ziyarete gittiğinde, saysını tam hatırlamıyorum 5-6 tane su kaplumbağası görmüş, bir havuzları varmış, ve havuzları donmuş. Üzrerinde acılan delikden giriyorlarmış suya bana soyledıgı kadarıyla, buradakiler bizdekilerden baya büyük ama alıyımmı 1 tanesini dedi bende önce sakın alma akvaryum kücük olur 3 tanesi için dedim, sonra 3 aydır hiç bişey yememişler yem yemıyolarmış dedi. Offfff dedim kendi kendime tamam dedim ama en küçüğünü al o zaman dedim. Sonuç olarak 1 tane daha kapluşum olmuş oldu, yanlış anlamadıysam dişi olması gerekiyor, daha sonra resimlerinide koyacağım. Fakat bu yeni gelen kapluş benim sheldonımdan(ki benim gozumde büyük olan kaplumbağamdı) daha büyük. Ama anlaşmamazlık gibi bir durum olmadı şükür, leonard la sheldon kabul etmişler yeni arkadaşlarını, ben ankarada olmadıgım için ilk 1-2 hafta kadar gozlemleyemedim davranışlarını. Neyse anneme sordum hep durumunu, hiç yem yemiyo köşseye cekılıyo orda duruyo cok ürkek hiç yanaşmıyo diyodu, 3-4 gün sonra annem aradı yeni gelende yem yemeye başladı baya da canlandı bıcır bıcır oldu dedi sevindim en azından 1 tane kapluşu kurtarmış oldum diye mutlu oldum, akvaryum şu an 3 ü için kücük ama bir süre daha boyle idare etmek zorundalar malesef. Ve ankaraya gittigimde ne goreyım, yeni gelen kaplumbaganın kabugunda bir kaç farklı yerde mantar var ve 1-2 hafta diger kaplumbagalarımla aynı akvaryumda durdu Neyse, çıkardım akvaryumdan bir leğene aldım, diş fırcasını suyla ıslatıp tuza bandırıp kabugunu fırcaladım güzelce bu arada ölü ve eski kabuk parçalarıda baya bi çıktı, sonra biraz beklettım dısarda, kabugunu duruladım, tekrar akvaryuma koydum. Suyu malesef degitiremedim çünkü vaktim hiç yoktu, 2 hafta sonra geldigimde suyu degistirdim tam steril tam edemesemde. Yeni gelen kaplumbaganın kabuguna baktım ve tekrar mutlu oldum uygulamayı 1 kere yapmama ragmen mantar gozle gorulur bir biçimde kücülmüş, çünkü baya bir yaygındı 1 plasında, ve sanırım biraz delik açmış kabugunda ya da baska bir şeyden ötürü delik var tam bilemiyorum, şu an kadarmandayım, tekrar ankaraya gittigimde gozlemlicem ve tuzla tekrar fırcalıcam.
Diğer soyleceyecegim şey ise, Su Kaplumbağaları hakkında hazırladığım bitirme tezimde çok küçük bir bölüm kaldı, bu mutant kaplumbaga üreten siteyi yazacgım ve komple bitirmiş olacagım, Buradada paylasacagım isteyen indirip inceleyebilir toplam 40 sayfayı gecen bir çalışma oldu inşallah hocamda beyenir
yazdıktan sonra baktım da baya uzun yazmışım kusurama bakmayın artık bayadır giremedigim için oldu
Diğer soyleceyecegim şey ise, Su Kaplumbağaları hakkında hazırladığım bitirme tezimde çok küçük bir bölüm kaldı, bu mutant kaplumbaga üreten siteyi yazacgım ve komple bitirmiş olacagım, Buradada paylasacagım isteyen indirip inceleyebilir toplam 40 sayfayı gecen bir çalışma oldu inşallah hocamda beyenir
yazdıktan sonra baktım da baya uzun yazmışım kusurama bakmayın artık bayadır giremedigim için oldu