Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni gelen kaplumbagam ve bitirme tezim

Cvp: Yeni gelen kaplumbagam ve bitirme tezim

Tamamdır, şimdi yapıyorum.

Konuyu hallettim Cem. Bu kadar detaya girmişken oda iyi oldu.

amerikadaki o sitede yapılan ticaretle ilgili şöyle bir yazı yazdım, eksik olan veya değinmediğim nokta varmı acaba ?

'' Kaplumbağa ticareti yapan bazı yurt dışı (genellikle ABD) ülkeleri, bu ticareti bir adım öteye taşıyıp, normal kaplumbağa satışı yerine, genetik oynamalarla üretilmiş olan mutant kaplumbağa üretimi yapmaktadır. Henüz kuluçka evresindeyken yoğun radyason verilen yumurtalar, çatladıklarında yeni mutant türler doğmuş oluyor. Fakat bu mutant türlerin ömürleri ne yazık ki uzun olmuyor, hatta ucube olarak adlandırmak zorunda kaldığımız istenilen şekilde doğmayan hayvanlar direkt imha ediliyor. Bu mutant türl yetiştirme daha çok albino hayvan oluşturmak amacıyla yapılıyor ve sadece kaplumbağa için değil diğer hayvanlar içinde çok rastlanan bir durum. Normal hayvan ticaretinde bile çok fazla kar edilebildiği gibi bu mutant tür ticaretinde inanılmaz rakamlar görmek mümkün. ABD kökenli bir sitede üretilen Albino Yellow Belly Slider türü dünyada üretilmiş ilk Albino Yellow Belly olması nedeniyle $30.000’a satışı yapılmaktadır. Albino dışında, iki başlı, üç başlı kaplumbağalar, kabuklarından yapışık kaplumbağalar, doğalarında olmayan renklerde üretilen kaplumbağalar da üretiliyor ve gene bu kaplumbağalarda çok yüksek fiyatlara satılıyor. ''

Bence gayet güzel değinmişsin. Örnekleride o resimler ile verebilirsinki detaylı araştırdığın belli olsun.

İnsanların farklıya, ayrıcalığa olan özeni kaplumbağa üretimini bu denli olumsuz etkilemiş ve hayvanların canını hiçe sayan noktaya getirmiştir diyebilirsin. Bu yazının başına uygun olur.

İlk cümlende yurt dışı ülkeleri yarine yurt dışındaki bazi firmalar yada çiftlikler diyebilirsin.

Dediğin eklemeyi ve düzeltmeyi yazptım abi, resimlerdende 3 tanesini koydum, çünkü artık 50 sayfayı geçecek ve hocam kabul etmeyebilir çok uzun olduğu için. Albino yellow belly, çift başlı res, alt kabuktan yapışık reslerin resimlerini koydum. şimdi diger eklemeleri düzeltmeleri yapıcam.

Fazlası olsun azı olmasın dedim :) Hem bizim içinde detaylı bir çalışma oldu. Aslında bir tanede hibrit koysan iyi olurmuş. Hani res ve map türünü karıştırmışlarya. Hocan ne kaplumbağaymış diyecek :) Bize kalsa uzattıkça uzatırız :)

Aynen abi ben bir çok şeyi cıkarttım, pskiolojilerine fizyolojilerine anatomilerine tam olarak girmedim ayrı başlık atmadım, türkiyede dünyada dagılıslarını tam olarak anlatmadım buna ragmen neredeyse 50 sayfa oldu :) Sizlerinde elinize kolunuza saglık zaman ayırdınız tekrar teşekkür ediyorum :) o hibrit doğal yolla da olabilecegi için koymadım abi :) ama olması iyi olur dersen koyarım :)

Doğal yolla olamaz. O ikisi aynı türün alt türü dahi değil. Slider türü ile Map türünün karışımı. Tamamen yapay ortam.

Bu konuyu gündeme alıp sunduğun için asıl ben teşekkür ederim. Birileri bunu görecek, neler olduğunu anlayacak.

Yerli türlere yazığım detayla değinmişsindir umarım. Onların durumu daha vahim.

Cem ve Ali Sarp ta güzel noktalara değindiler. Katkıları büyük.

yerli türler hakkında yazdıdklarını akatardım komple abi, resimlerinide koydum, hatta çizgili için seninkinin resmini koydum :) hibritide koyayım şimdi ve tamamlamış olayım, birtek özet kısmının düzenlemesi kaldı. Cem abi ve alisarp' ada çok teşekkürler gerçekten çok büyük katkılarınız oldu, yardımlarınız olmasaydı boyle bir çalışma çıkamazdı ortaya.

mailto:/ip6yhc.jpg

bu haritayıda koyucam cem abi soylemişti, bu haritada sanırım dünyadki bütün kaplumbağaların dağılışı verilmiş. tam olarak neyi gösteriyor bu harita ?

altındaki yazıyı çevirim şimdi anladım 'tatlı su kaplumbağası türü zenginliği' :)

Aynen onu yazacaktım Zeki. Tatlı su kaplumbağalarının oransal olarak dünya dağılımı. Dikkat edersen orta Amerika ve güney Asya bu anlamda en yukarıda.

Benim çizgili meşhur oldu desene :)

Bitirdim abi komple :) son resim düzenlemelerini sayfa düzenlemlerini yapıp yeni konuya yükleyeceğim. Burada paylaştığım taslakları silebilirmisin abi sen.

2 adet taslak vardı, sildim Zeki. Yeni açtığın konuda eklersin. Çok güzel oldu, başarılar dilerim.

abi yükleyemiyorum siteye direk. 2mb den fazla oldugu için boyutu nasıl yükleyebilirim ?

Yeni konu açıp [email protected] adresine dosyayı gönderip eklemenmesini isteyebilirsin.

tamama abi şimdi dışarı cıkmam gerekiyor geldigimde yapıcam. çok teşekkür ederim :)

Normal hayvan ticaretinde bile çok fazla kar edilebildiği gibi bu mutant tür ticaretinde inanılmaz rakamlar görmek mümkün.

zeki yukarda yazdığın yazıda bu cümleyi şöyle yaz. "Normal hayvan ticaretinde çok fazla kar edildiği halde bu mutant tür ticaretinde inanılmaz rakamların döndüğü görülüyor.bu da bu pastadan pay kapmak isteyenlerin bu yola başvurmasına neden oluyor."

bir de türlü kelimesinde ü harfini unutmuşsun.

yardımı her zaman yaparız. sonuçta sadece sana değil bu sayede okuyan ve dinleyenlere de doğru şeyler öğretip katkı sağlayacak bir çalışma olacak.

Geri