Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni gelen kaplumbagam ve bitirme tezim

Cvp: Yeni gelen kaplumbagam ve bitirme tezim

Abi ilk baştaki yazı dediğin özet bölümünü mü kastettin ? o yazdıgınımı yazayım özet kısmına ?

Çok teşekkür ederim yarımlarınız için :) Ülkemüzdeki türleride ekelyecektim ama tez gereğinden çok uzun olacak diye cıkarttım hatta dünyadaki dagılıslarınada girecekdim fakat hocam istemedi. önemli olan evde bakımı ticareti ve genel ekolojisi dedi. Son düzenlemeleride yapıp tekrar son halini koyacagım düzenleme yaptıgım bolgelerıde işaretleyccegım bakalım ne kadar yer düzeltilmiş :)

evet o ilk başlığa, bu düzeltilmiş hali. gerek duyarsan ekleme de yapabilirsin.

hatta iki başlı kaplumbağa resimleri de ekleyebilirsin.

iki başlı kaplumbağa resimlerini ticaretinde o mutant tür üreten siteyi anlattıgım yere koyacagım. Özet kısmını en son teslim etmeden tekrar düzenlicem abi. Senin yazdıgının üzerine ilave yapabılırım ya da direk onu yazabılırım.

sen bilirsin zeki içerik ne kadar zengin olur ve akıcı olursa sana artı puanı olacaktır.

Başlığı Cem in bahsettiği bölüm için res yazsanda, slider türünün dünyada ev ortamında en çok beslenen üyesi olan res diye detaylandırabilirsin yada adlandırabilirsin.

Birde yarın tekrar okuyacağım ama şimdi dikkatimi çeken bu kadar su kaplumbağasını detaylandırmışken cinsel organ ve yumurtlama görüntüleri için kara kaplumbağasından resim koyman olmamış. Ben yarın bilgisayardan bulup eklerim yada sende ara derim.

Kaplumbağa ticareti için öncelikle albinoya değin. Bu diğer hayvan türlerinde de çok rastlanan bir uygulamadır diye ayrıntıla. Tabi uygun olmadığınıda eleştir. Tamamen ucube çıkanlar imha ediliyor.

Yerli türlere girersen zaten üç tür var.

Çizgili dere kaplumbağası akarsularda olur. Uzun boynu ve bacağı belirgin bir farklı özelliğidir. Koruma altındadır. Sebepleri; Hem istilacı tür reslerin doğaya salınması ve buna bağlı besin kaynaklarının azalması, hem akarsulara bırakılan zehirli atıklar, hemde doğadan toplamalarla nesli tehlikededir.

Benekli kaplumbağa çamur kaplumbağası türüdür. Bataklık ve sazlkklarda yaşar. Bunun nesli daha da tehlikeli boyuta gelmiş ve iyice az rastlanır durumdadır. Tarım yani tarla yapmak için kurutulan bataklıklar, küresel ısınma sonucu azalan ufak su birikintileri, gene sanayileşmeye bağlı zehirli atıklar ce doğadan toplamalar bu türün nesli için yok olma aşamasına gelinme sebepleridir.

Fırat kaplumbağası büyük nehirlerde olur. Yumuşak kabuklu türdendir. Bakmalı ama denizlerede geçiş yapabilen tuzlu suya adapte bünyeye sahip tür olduğu aklımda kalmıştı. Boyutları çok büyüktür. Bu hayvanın nesli tükendi denecek seviyeye gelmek üzeredir. En büyük sebebi büyük nehirlerdeki barajların yollarını kesmesi yani yaşam alanlarını daraltmasıdır. Aşırı avlanma bu hayvanın besin zincirindeki ihtiyacını yok etmektedir. Zaten yaşadığı nehirlerde balık oranı çok çok azalmıştır ki sebep gene akarsuların barajlarca kesilmesi yada yönlerinin değiştirilmesidir.

Isı ihtiyaçları hepsi için ülkemiz şartlarına göredir. Neden nesillerinin tehlike altında olduğunuda yazıçdımki detaya girebilesin. Birer resimde ekle derim.

Sadece tatlı su kaplumbağalarına örnek verdim. Kara kaplumbağamız trakya tosbağası ve deniz kaplumbağamız caretta caretta unutulamaz tabiki.

Kulak rahatsızlıgını ve vitamin rahatsızlıklarını ekledim, özet kısmını bir türlü oturtamadım. Bir yardım isteyecegim bu amerikadaki o site hakkında konuya ne ve nasıl yazabilirim ?

Kaplumbağa ticaretinde insanların özel ve farklı şeylere olan amansız merakının bu hayvanların bu şekilde üretilmesine sebep olmasından bahsedebilirsin.

Kazançların da buna bağlı olarak çokmyüksek olması sebebi ike bunun gibi birkaç firmanın genetik oynamalarla ucube diyede adlandırılan bu garip canlıları ürettiklerine değinebilirsin. Bir çok çiftlik standart üretim yaparken bunlar bu şekilde özel üretimler yapmak için hayvanları kullanmaktadırlar.

abi yazını gormeden yazdı simdi okuyorum 1dk :)

Bu hayvanların birçoğu yapısal sorunlardan ötürü zaten çok kısa ömürlüdür (örneğin yapışık ve çift başlı olanlar hatta kabuk plakaları olmayanlar) ve bir çoğuda genetik hatalarından ötürü fazla yaşayamazlar (örneğin albinolar ve high colour dedikleri normalden farklı çok renkli olanlar)

Sen okumaya devam et Zeki :)
Ben şu genetik sorunlulara detay ekledim.

Ülkemizdeki türlere kısaca nerelerde yaşar ve neden nesilleri tehlike altındayı ayrı ayrı yazdım. Güzel detay olur. Resimleri ekle ama. Bulması kolay :)

Bu arada benekli kaplumbağanın yaşam alanını yazdıktan sonra araya diğer su kaplumbağalarına nazaran karada daha çok vakit geçiren bir tür olduğunuda belirt. Tabiki gene asıl yaşam alanı sudur ve buna adapte yapısı olan bir canlı olduğunu unutmamalı de.

Çok teşekkür ederim :) şu cinsel organ ve yumurtlama ile ilgili resimleri koyabilirsen çok makbule geçer gerçekten abi ben nette aradım ama bulamadım artık yanlış kelime ile mi araştırdım bilemiyorum :) tam bütün düzeltmeleri yaptım dıorum gene eklemeler gelio :) ama güzel oluyo inşallah hocamda begenir, en azından forum için bir katkım olmus olacak isteyen alıp indirip bilgi sahibi olabilir :) en son bitice son ve temiz halini bir konu altında paylaşırım :)

Arama motoruna görsellerde su kaplumbağası cinswl organ yazınca ilk iki resim burada da bir arkadaşın bahsettiği çıkıyor.

Gene arama motoruna görsellerde red eared slider egg laying yazınca birkaç yumurtlama görüntüsü var.

Evet sen en son yazdıktan sonra ben bunu yeni açacağın konu ile genel altında sabitlemeyi düşünüyorum. Vakti olan için güzel bilgiler olacak içerisinde. Eline sağlık şimdiden.

Bu arada arka arkaya yazdıklarım oldu kaçırmaman için ilaveleride son mesajlarıma tekrar bakarak kaçırma derim.

Yumurtlamayı buldum abi ama o cinsel organ resmi hiç anlaşılır bir resim değil onu koyamam tam belli olmuyor çünkü :/

O zaman kara kaplumbağası olsada başka bir resim bakalım. O resimdeki sağlıklı değil bence. Yaralı gibi geldi bana. Bende bakarım.

Koca bitirme tezinde derdimize bak :)

aynen abi yaaa :) sizleride çok ugrastırdım hakkınız helal edin, %95 bilgiyi sizler sayesinde topladım :)

Helal olsun, ne demek. Bir nebze katkımız olmuş olsun :)

mailto:/KZrgGZ.jpg

mailto:/KnvV10.jpg

Bu iki resim belki daha net olur.

Akla geldikçe yazıyorum. Özette tümüne yakını Amerika kıtasında yaşar demişsinya o başlangıcı şöyle yap derim; Su kaplumbağası olarak bahsedeceğim grup tatlı su kaplumbağalarıdır. Bunların çoğu hatta Cem oran vermişti sanırım onları belirtmende fayda var Amerika kıtasında hatta orta ve kuzey Amerikada yaşar dersin.

Sayfa 8 de ağır hareketli olduklarından bahsederken su kaplumbağalarının karada aynı şekilde ağır olup suda tahmininizden çok hızlı olduklarına değinebilirsin.

Şimdi sana koyabileceğin diğer üretim hayvan resimlerini ekliyorum. Detaylı başlıklarla yazdım.

Albino res (normal ve leucistic);

mailto:/eXnY2o.jpg

mailto:/ep7YvN.jpg

Caramel pink albino res;

mailto:/x96pp9.jpg

Gold res;

mailto:/eWlrrq.jpg

Gost res;

mailto:/wLJooJ.jpg

mailto:/KZr1AA.jpg

Albino yellow belly;

mailto:/KlozLk.jpg

Pastel res (çok renkli);

mailto:/eQkgR3.jpg

mailto:/w19nyp.jpg

Pastel yellow belly (çok renkli);

mailto:/xGq122.jpg

mailto:/KPREP5.jpg

Eksik kabuk plakası olan res;

mailto:/xE7E5Z.jpg

mailto:/eoLzrb.jpg

Farklı kabuk plakası olan res;

mailto:/wjEY3m.jpg

İki başlı yellow belly;

mailto:/KlozdQ.jpg

İki başlı res;

mailto:/K4dRy4.jpg

İki başlı erişkin res;

mailto:/KgNLJR.jpg

İki başlı dört ön bacaklı res;

mailto:/eyynOL.jpg

Tek res, tüm uzuvlar çift;

mailto:/wzWENY.jpg

İki suratlı res;

mailto:/KrqdG7.jpg

mailto:/x0P2QB.jpg

Yapışık res;

mailto:/eQkgmZ.jpg

Karından yapışık res;

mailto:/KgNLmO.jpg

mailto:/e7O8RL.jpg

Arkadan yapışık res;

mailto:/wbO4nm.jpg

mailto:/ea4B92.jpg

Arkadan yapışık yellow belly;

mailto:/KrqdWP.jpg

İki farklı türün karıştırılması (hybrid);
red eared slider and ouachita map

mailto:/wOW3nA.jpg

mailto:/ea4yJg.jpg

Çok teşekkür ederim abi gerçekten sen ve cem abi başta olmak üzere yardımda bulunan herkese teker teker teşekkür ediyorum :)

emre bu resimleri diğer türler başlığı altında genetik mutasyona uğramış kaplumbağalar başlığıyla sabitle yine lazım olabilir. göz önünde dursun.

Geri