Üstü tamamen açık olsun içerde nem yoğunlaşırsa hayvan rahatsız olur. Ahşabı komple kaldıracaksan ve en 40 cm ise alanın enini 42-43 cm yap. Uzun camlara denk gelen yan camları benimki gibi 3 cm aşağı sarksın. Bu sayede kayıp düşmez. Akvaryum üstünde de sağa sola kaydırırsın. Ben kısa cama gelen kısmıda uzatmıştım. Onun yüzünden havaya kaldırıp koyuyordum bu kanada gerek yok.
Akvaryum 8 mm ise komple 6 mm yaptır o zaman ağırlığı hafiflesin.
Ben 2013'te yaptırmıştım herhalde 2014'te yelpaze kısmı yaptırdım. Aynı yerde. Netten baktım adres aynı.
Alan tabanı 40*40 olabilir. Rampayla 60-65 cm gibi uzunlukta olur. Rampa eni en az 20 cm olsun.
Son resimdeki gibi de olabilir. Bu hiç hava boşluğu bırakmamış. Hayvan nefeslenmek için sadece rampa boşluğunu kullanmak zorunda kalır. Sen kaçış boşluğu bırakacaksın. Bu aynı zamandabuzak köşeye gittiğinde yukarı çıkıp nefeslenmesini sağlar. İç ortamdaki nemin minimize olması için iyi havalandırması olmalı.
Akvaryum 8 mm ise komple 6 mm yaptır o zaman ağırlığı hafiflesin.
Ben 2013'te yaptırmıştım herhalde 2014'te yelpaze kısmı yaptırdım. Aynı yerde. Netten baktım adres aynı.
Alan tabanı 40*40 olabilir. Rampayla 60-65 cm gibi uzunlukta olur. Rampa eni en az 20 cm olsun.
Son resimdeki gibi de olabilir. Bu hiç hava boşluğu bırakmamış. Hayvan nefeslenmek için sadece rampa boşluğunu kullanmak zorunda kalır. Sen kaçış boşluğu bırakacaksın. Bu aynı zamandabuzak köşeye gittiğinde yukarı çıkıp nefeslenmesini sağlar. İç ortamdaki nemin minimize olması için iyi havalandırması olmalı.