Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!emre_selvitopu' Alıntı:Akvaryumunuz 4 kaplumbağaya uygun fakat dış filtreniz güçlü olmalı. Pis bir suda her türlü hastalık oluşabilir. Dış filtrenizi kaliteli filtre malzemeleri ile doldurmakda önemlidir. Size verilen dış filtrenin tam markası nedir acaba?
Kuru alan en az 50x55x30h olmalı. Akvaryumunuzun genişliği 60cm olduğundan kuru alan genişliği kayıtların boyutuyla 55cm olur. Bu arada akvaryumda kayıt ve kuşak var değil mi? Gerçi bu boyuttaki bir akvaryumda olmayacağını sanmıyorum.
Benim kuru alanım 60x45x35h rampada yelpaze camlar olmalı resimde gördüğünüz gibi yoksa kaplumbağa oradan atlayıp kaçar.
https://imgyukle.com/i/TxJE41
emre_selvitopu' Alıntı:Ben sadece profesyonel bir akvaryum kurulumu düşündüğünüzü sanaraktan söyledim. Dediklerim ile kristal berraklığında bir su elde edersiniz, daha az bakım yaparsınız ve filtre temizlik zamanları daha fazla uzar.
Akvaryum gerçekten yüksekmiş. Isıtıcı olarak ne kullanacaksınız acaba? Kaplumbağa akvaryumlarında silis kumda olmalıdır.
Akvaryum 600 kilodan fazla olucak su ve kum ile beraber. O ufak masaları akvaryumu göstermek amacıylamı koydunuz bilmiyorum ama tartıcağını pek sanmıyorum.
Kaplumbağa sayılarında anormal olan bir şey yok. Siz eğer daha kısa filtre temizliği ve daha fazla yem almayı göz önünden çıkartıyorsanız sorun yok. Tabi bunun plaka değişimide var. Mesela benim 1 tane kaplumbağam var 2 yaşında 19cm kabuk boyunda günde 35 stick yem yiyor. Sizin 4 kaplumbağanız o boyutlarda günde 140 stick yem yiyecek.
Bu arada 15mm camda cama yapışan dereceler işe yaramaz.
Akvaryum doğrudan güneş ışığı görmemeli. Eğer akvaryum doğrudan güneş ışığına maruz kalırsa akvaryum yosunlanır. Bu camdan alınan güneş ışığında da geçerli. Büyük akvaryumlarda yosunları temizlemek hiç kolay olmuyor.