Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağama kuracağım sistem hakkında:

B.EREN

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar ben forumunuza yeni katıldım. 2 gün önce aldığım kaplumbağam ölüm fanusunda yaşıyor ben de öğrenci olduğum için 2 gün de olsa o kabın içinde yaşatmak zorunda kaldım (maddi yetersizlikten ötürü). Ama yarın kaplumbağama bir akvaryum, ısıtıcı ve filtre edinmeyi düşünüyorum. Yine maddi durumumdan ötürü fazla uçuk fiyatlardan bahsetmeden kaplumbağamı mutlu etmek istiyorum. Ekipman önerileriniz nelerdir?
Şimdiden teşekkürler... :smile:

Ayrıca kaplumbağam 2 gündür yemlerini yemiyor sebebi nedir acaba?

Size alisamadigindan olabilir. Siz yemi atin odasan cikin sonra yer eminim size zamanla alisacaktir.

Akvaryum konusunda size biraz para biriktirin sonra almanizi tavsiye ederim. Hem kaliyeli şeyler alırsınız hem de bir daha almak zorunda kalmasiniz.
Bu arada yeminizin markasi nedir?

Cvp: Yeni kaplumbağama kuracağım sistem hakkında:

Umarım alışır. Yemimin markası Tetra ReptoMin. Para biriktiriyorum fakat benim üzüntüm bu ölüm fanusunda 1 dakika bile geçirmeleri. Bu arada bir arkadaşımın tavsiyesiyle kurutulmuş karides yemi aldım onu da yemedi korkuyorum 2 gündür aç kalıyor.
İlginiz için teşekkürler.

Hosgeldiniz
Ilk olarak akvaryum cam kalinligi normal balik akvaryumundan 1-2 mm kalin olmak zorunda siz dusundugunuz akvaryumun boyutlarini soylerseniz malzemeler konusunda yardimci oluruz yavru icin minimum 50 eriskin icin 100 litre su gerekir asagida verdigim linki akvaryum almadan iyice okuyun

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu--10252.html

Tek besinle beslenme olmaz bu linkte hersey mevcut ikincisi karide eger aciksa karidesi yememesi onun icin daha iyi olmus bile diyebiliriz

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Herhangi bir seyde tekrar danisabilirsiniz

Öncelikle hoş geldiniz.
Ben de biraz para biriktirip öyle almanızı tavsiye ederim.Fakat içiniz rahat etmeyecek ve yeriniz İstanbul da ise Eminönü nden uygun akvaryum ve 10-15 liraya basit bir ısıtıcı alabilirsiniz.İç filtre için de en uygun yer diyebilirim.

foruma hoş geldin. alışma sürecinde haftayı geçkin iştahsızlık görülür. alabileceğin oranda en iyi akvaryumu almaya çalış. en azından boy 50 cm en 25 cm'yi geçkin olmadı ön camı bombeli bir akvaryum al. bundan küçüğü bir kaç aydan öte gitmez. akvaryumu aldıktan sonra ölçülerini yaz ona göre ısıtıcı ve filtre tavsiyesinde bulunalım. bunun yanında temin edeceklerin kuru alan (bunu el yapımı yapabilirsin. kuru alan bölümünde var örnekler ve kuru alan için ısıtıcı lamba alacaksın. kıskaçlı ve max 60 W olan lamba uygundur. ampule gelirsek bauhaus var ise oradan ecolite 52 W halosoft buzlu camı olan ampul veya düz armut ampulün 40-60 w olanlndan alacaksın. bunlarda da yine buzlu camı olan tercih nedenidir. bulamazsan şeffaf alırsın. bunlar ilk alacakların. sonrasında taban için silis kum, ipek bitki ve mango kökü alacaksın. ama önce önemlilerden başla. filtreyi ikinci partide de alabilirsin. iyi bir akvaryum ve su ısıtıcısı ilk alacakların.

Eger istanbulda yasiyosaniz aynen murat beyin dedigi gibi yapi aradiginiz spesifik bir urun olmadigi surece internet alisverisi yerine eminonunde pazarlikla daha uyguna alirsiniz

Hepinize gerçekten çok teşekkürler ilginizden dolayı. Aslında benim düşüncem de pahalısı olsun iyisi olsundu fakat okudukça tüylerim ürperdi bu fanus hakkında şimdi en yakın zamanda akvaryum edineceğim için açtım bu konuyu. İstanbul'da oturduğum için avantajlıyım kafamda belirli bir ölçü yok 1 kaplumbağam var ve daha küçücük. Açıkçası ben bütün malzemelerin bilgilerini sizden istiyorum ben sadece tedariğini yapıp kaplumbağamı besleyeceğim. Ama bu ekipmanlarda fiyat da önemli. En azından marka belirtirseniz minnettar olurum. Tekrar teşekkürler.

Isiticida marka pahaliya gelir ama kalitelidir. Ama:
Jbl
Tetra
Alabilisen al.

An itibari ile 33 liram oldu marka model detaylı olarak yardımcı olabilirseniz parayı ona göre denkleştireyim.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=4541&ad=sera-akvaryum-isiticisi-50-watt&kat=243

Bu sera.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=11704&ad=tetra-tec-ht-50-akvaryum-isiticisi-50-watt&kat=243

Bu da tetra.

A
Jbl cok pahali ama bunlarda kaliteli. Walt alacagin akvaryuma göre değişir.

33 liraya birseyler almak cok zor olur ama tekrar soyluyorum akvaryum boyutlari belli olmadan kimse bisey oneremez
ben eheim 2217 oneririm akvaryum 50 litre olur dalgadan hayvanlar icinde duramaz suyun kaplumbaga basina bebeklik doneminde 50 litre su olmali tekrar soyluyorum

Arkadaşlar detaylara değinmiş. Sistem en kısa zamanda edinilmeli. Bu esnada hasta olmazsa gene şanslı derim. Fanusu gündüz kaloriferin yanına koymalı. Üzerine konulmaz. Akşamda üzerine az bir hava girişi olacak şekilde havlu örtüp gene üşümesi engellenir. Alışma evresi olduğu gibi soğuk sebebiylede yemezler.

Soğuk olduğundada evet yemiyolar.Zilli su an isiticimin bozuk olması üzerinde çok fazla yemek yemiyo.

hayvan enerjisini korumak için metabolizmasını yavaşlatıp mümkün olduğunca az hareket eder. bunu basit ifadeyle şöyle düşün elini soğuk suya soktuğunda hareket ettirmesen soğuğu fazla hissetmiyorsun ama su içinde oynatırsan soğuk algısı artar. bu hayvanlarda öyle.

50 litrelik bir akvaryum bulmaya çalışıyorum fakat benim sizden isteğim bu 50 litreliğin içine koyulabilecek ekipmanlar konusunda yardımcı olmanız ben ilk ekipmanları edinmek istiyorum. Lütfen bu konuda yardımcı olur musunuz? Suyunu bu dönemde sağlayabildiğim kadar sıcak sağlıyorum mutlu mutlu yüzüyor ama yem hala yemiyor. Ekipmanlar için tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Sana jbl önerebilirim.25 walt yeter benim düşüncem 60 litrelik.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=11896&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-25-watt&kat=243

Sera ya bak.Filtre ucuz.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=4544&ad=sera-ic-filtre-60-litre&kat=239

Biraz seni aşar ama ben koyiyim.Bu Sera nın ısıtıcısı.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=4541&ad=sera-akvaryum-isiticisi-50-watt&kat=243

Isıtıcı olarak Tetra da iyidir.Bunu fiyatına bakın birde.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=11704&ad=tetra-tec-ht-50-akvaryum-isiticisi-50-watt&kat=243

Filre olarak Tetra da iyi.Fiyatı o kadar kötü deyil. :D

mailto:/urun_detay.aspx?urn=3521&ad=tetra-tec-in-600-plus-ic-filtre&kat=239

Zaten tetra,sera ve jbl den şaşmadığın sürece sorun yok.Bunlar seni uzun süre idare eder.

Tetra belki alacağın akvaryuma güçlü gelebilir.Bu Tetra da olur.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=5514&ad=tetra-tec-in-400-plus-ic-filtre&kat=239

Eheim de iyidir ama o biraz pahalıya kaçar.

Hepsine baktım, çok teşekkürler. Maddi olarak hazır olduğum zaman Eminönü'ne gidip ekipmanları yavaş yavaş edinmeye çalışacağım. Fakat ısıtıcıların fiyatları yüksek olduğu için idareten başka bir ısıtıcı markası kullanacağım sanırım. Kaplumbağama sıcak alanı yine sağladım bir karides yem attım.biraz didikledi azıcık da yedi havluyla da kapattım. Şimdilik tek dileğim.hasta olmaması. Ben Kadıköyde yaşıyorum da sizin Eminönünde önerebileceğiniz bir yer var mıdır bu malzemeleri almak için?

filtrede eheim pahalıdır. ama o akvaryum için 15 wattlık bir iç filtre almalısın. filtrenin pervane mili seramik olsun. ısıtıcı da hayvan tek olduğuna göre ileriyi düşünerek 100 w bir ısıtıcı alabilirsin. eheim, jbl en iyileridir. yalnız bunun gücü 50 lt su için güçlü olabilir bunu jbl veya seranın camdan iç derecesi ile ayarlarsın. bu ilk alacağın olsun.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11932&ad=jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c&kat=0
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c&kat=0
kuru alanı kuru alan bölümünde el yapımı kuru alanlardan bakıp yapabilirsin. veya turtle topper, turtle bank (exo terra malı daha iyidir) veya turtle pier (bunun ayakları 30 cm olanından alacaksın.) alabilirsin.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=15058&ad=nmc-pet-turtle-bank-kaplumbaga-adasi&kat=0
http://forum.petarkadas.com/surungenler-genel/turtle-topper
http://www.petdiscounters.com/Penn-Plax-Reptology-Turtle-Pier-Basking-Platform--Regular_p_17857.html
lamba olarak alacağın
http://www.horozelektrik.com/tr/masa-lambalari/hl-067
taban için silis kum
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm&kat=0
6 cm kabuk boyuna gelince mango kökü
mailto:/urun_detay.aspx?urn=5480&ad=mango-koku-15-25-cm&kat=0

Cem bey ilginize teşekkürler. Bunları internetten mi satın alacağım yoksa temin edebileceğim bir yer var mıdır?

Geri