Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağama kuracağım sistem hakkında:

Cvp: Yeni kaplumbağama kuracağım sistem hakkında:

evet bu iyi olacaktır sana da bu arada araştırma konusunda zaman tanır. kuru alan ve lamba işini öne alırsın. diğerlerini de yeni alacağın akvaryumda alırsın. kuru alan ve lamba her boy akvaryumda standard malzemedir. sadece hayvanın büyümesine bağlı olarak kuru alan büyütülebilir. ısıtıcı da varmış madem. bu süreçte filtre alıp parayı ziyan etmene gerek yok. büyük akvaryumda işine yaramayacak.

Bu arada akvaryumun ölçüleri 30x15x25h sanırım içine kum alacağım bugün ve kuracağım. Kuru alansız İdare edebilir mi yoksa istiridye süs var onunla zor olsa da bir kuru alan oluşturmaya çalışayım mı? El yapımı kuru alanlara baktım ama akvaryum zaten küçük onları yaparsam iyice küçülecek tavsiyeniz ne yönde olur?

Idare etmesi gereken sure onemli! Cd kabindan yapilan kuru alanlardan olabilir sanirim gerekirse kucultebilirsende ustelik maliyeti yok gibi birsey. Yuksek bir tasta koyabilirsin. Yani olursa iyi olur.

Akvaryum 9 litre yani cok cok cok yetersiz onun yarine 5 liraya 40 litrelik plastik kap alin bu akvaryumun olum fanusunda cok az iyi oldugunu dusunuyorum sure 2 haftayi gecmesin ama

Alisarp bey zaten idareten olduğu için sadece ısı ihtiyacını karşılaması için bu akvaryuma aldım ömürlük değil. Umarım 2-3 hafta içinde daha büyüğüne geçebiliriz.

O zaman çıkabileceği bir taş koyup lambayı ona tutmalı. Kum vs hiç bir şey konulmamalıki ek alan kaybı olmasın. En kısa zamanda uygun sistem kurulmalı. Neticede hayvan daracık yerde o süreyi geçirecek.

Buarada bende 15 yasindayim bey demenize gerek yok :)
Emre abinin dediklerine mutlaka dikkat edin

Cvp: Yeni kaplumbağama kuracağım sistem hakkında:

cd kabı ende sığıyor ise üste yakın konumlandırıp kaçmaması için çevresine mukavva gibi bir çerçeve yaparsan sudan ve alandan yer payın çok olur. taş koyarsan akvaryumun yarısı gidecek.

Haklısın. Cd kabından bi kuru alan imal edeceğim. Bu arada koydum akvaryuma alışmaya çalışıyor küçük bir akvaryum fakat o fanustan sonra rahatladığı çok belli. :)

Geri