Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni kaplumbağama kuracağım sistem hakkında:

Cvp: Yeni kaplumbağama kuracağım sistem hakkında:

petshopları gezmek lazım. bazıları petshopta bulunmayabilir veya pahalıya gelebilir. istanbulda olduğuna göre boş bir gününde bu sitelerin (jueni tek geçiyorum) bizzat dükkanlarına gidip nette sattığı fiyata bulabilirsin. bazılarını da petshoplardan alabilirsin. akvaryumda mas akvaryumdan özel yapım yaptırabilirsin mesela. istanbulda oturan arkadaşlar detay verir.

eminönündeki petshopları öneren arkadaşlar var.

Kosk ve teleskop akvaryumdan pazarlikla istediginiz urunleri uyguna bulabilirsiniz benim tavsiyem onlardan tavsiye falan almayin olurda niye istiyosun bunlari abi falan derlerse kaplumbağa icin demeyinde kaplumbagaya iki parmak su koy yeter mantığındalar.

Bide soylemeyi unuttum teleskopun sadece pazarliklaa fiyat dusurursunuz yoksa kaplumbagalari tuttuklari yer falan rezalet internet alisverisindede problem yasadim

Eminönünde gezeceksin, o şekilde ucuzu bulursun. Aynı şekilde Maltepe akvaryumcular çarşısıda bu konuda standart pet shoplardan uygundur. Ama arada uçurum yok.
Isıtıcı Eheim, JBL yada Tetra olcaksa 50w yeterli. Bunların dışında 100 w öneririm.
Akvaryumuda ucuza Eminönü yada Maltepe den edinebilirsin. MAS akvaryum gibi imalatçılar bu boyutlar için uğraşmaz. Ölçü olarak 50*30*40h yada daha uygunu 50*40*40h iyi olur.
Diğer konulara değinilmiş.

Teşekkürler hepinize :)

Bu arada yardımcı olmanızı istediğim bi sorunum var. Kaplumbağamın kabuğunun kenarları hafiften şeffaflaştı ve yumuşadı yem de yemiyor günde iki kere suyunu değiştirip ılık su sağlıyorum, havlu örtüyörüm ama hala mutsuz ne yapabilirim şu süreçte lütfen yardımcı olun yapabileceğimin en iyisini yapmak istiyorum bu fanusta yaptığı sürece. :(

Kabuk kenarlarindaki seffaflasma normal buyudukce atacaklari bagalar renk ozelligini kaybeder seffaflasir.
Gunde iki kere bana cok gibi geldi, hayvan strese girer ve su sicakligini surekli degistirmekten dolayi dengesi bozulur buda zaten yem yememesi onemli bir etkendir. Kisa surede fanustan kurtulmali. Hatta bu surecte daha geniz bir saklama kabinda bekletilebilir belki.

Yumusama eger kuyruk ve kuyruk kenarlarinda ise normal fakat heryerinde yumusama varsa sorun var demektir.

kaba koyduğun su emsal ısıda olmalı. farklı ısıdaki sulara adaptasyon sağlamak zorunda kalması hayvanı yıpratır. kabuk genelinde yumuşama var mı ? eczaneden devit ilaç alıp haftada bir, bir damlayı bir yeme damlatıp ver. elden yemeyeceğine göre kurumasını bekleyip ver. suya salınımı mümkün olduğunca az olacaktır. bunun yanında sera mineral yem de almalısın. içeriğindeki vitamin iştahını açıp kırgınlığını azaltır. kalsiyum ise kemiklerini güçlendirir. ısıtıcı lamban vardı diye hatırlıyorum onu belli mesafeden hayvanın üstüne tut. bu şekilde ısınsın. kapta kalorifrer yanında dursun.

kabuk kenarları sarıya çalan renkte şeffaf olur.

Isıyı ancak Cem in bahsettiği gibi kalorifer kenarında sağlaman mümkün. Tabi buna hasta olmadan ne kadar dayanır belli değil. Gece de ısıtma lambasını kapatınca bir kenarı hava alacak şekilde kabın üzerine havlu ört. Ama kesinlikle ısıyı başka türlü heleki ılık yada sıcak su ilavesiyle sağlama.
Su değişiminde tamamen yeni su koyma. Eski sudan kirin çökmediği temiz taraftan biraz ayırıp yeni su ile karıştırıp hazırla.
Yumuşama bariz değil ve yavru olduğu içinse mineral yem alıp haftada bir gün sadece bununla besle. Eğer yumuşama fazla ise ilave önerim olur.
Gerisini anlatmışlar.

Isıyı kalorifer kenarında ve ışıkla sağlıyorum. Yumuşama da kabuğun uçlarında var ve renk değişimi de var okuldan çıkınca sera mineralli yem alacağım devit de evde vardı galiba, bu şekilde deneyeceğim biraz. Teşekkürler tekrar.

kabuk kenarlarında destek olmadığı için yumuşama görülür büyüdükçe bu kısımlar sertleşip sarı bir renk alır.

Kaplumbağam hala yemi reddediyor. Çok korkuyorum bir şey olacak diye umarım geç kalmam. :(

Kis uykusuna yattiklari dusunulunce dusundugunuzden cok daha uzun sure ac kalabilirler

Aç kalma konusunda değil ama üşüme konusunda tedirgin olmak gerek.

bu arada herhangi camcıda istediğin ölçü ve cam kalınlığında cam alıp akvaryum yapabilir yada yaptırtabilirsin öğrenci işi akvaryum böyle olur :w00t:

aldığından beri yemiyor ise bulunduğu ortam ve alışma süreci olarak iştahsızlığı açıklayabiliriz. ama akvaryum ve gerekli ekipmanların temin edilme süreci uzadıkça hayvanın hastalığa yakalanma riski her geçen gün artacaktır.

Ekipmanların olmadığı her gün gecikilmiş bir gündür. Akvaryum kuruluncada ona alışma süreci yaşayacak. Biz ekipmanlı akvaryumlarda dahi başta alışma süreci yaşıyoruz. Yani ikinci bir süreç daha olma ihtimali var.
Şu anki kapta yem yememeleri normal. Akvaryum kurulana kadar vitamin takviyesi yapıp hasta olmamasını ummalı.

Bir camcıyla görüştüm ama büyük akvaryumlar yaptıklarını söyledi ve fiyatları uçuk verdi. Haftasonu geldiğine göre biraz dolaşacağım. Tek isteğim kaplumbağama bir şey olmaması.

Bir fikir olarak: Eger bu arastirma ve maddiyati ayarlama sureci uzun surecekse ya da biraz daha zaman kazanma ihtiyaci varsa; hemen 50lt akvaryuma uygun ısıtıcı alinarak buyuk bir saklama kabina alinabilir hayvan. hem akvaryum icin zaman kazanilmis olur hemde ısı dengesi saglanmis olur. akvaryum alindiginda isitici yine kullanilacak nasilsa!

Komşumun taşınması üzerine onların kücük akvaryumu bana kaldı ve eski ısıtıcım da çalışır durumda şuan için idareten sıcak bir ortam sağlayacağım. Ölüm fanusundan iyidir ya. :)

Fanusdan kesinlikle iyidir. Uygun su sicakligi (27-28°C) saglandigi zaman uyum saglamasi beslenme duzeni daha iyi olacaktir diye dusunuyorum. Beslendikce gucunude kaybetmez hele birde biraz yuzebilecegi alan varsa akvaryumu sabirsizlikla bekler :smile:

Geri