Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni üyemiz

Dilan1903

Taç 2 Üye
mailto:/21d57v
Yeni üyemiz çok ufak 3 cm civarında büyük olarak bulamadım çok şirindi dayanamadım bunu aldım fakat çok korkuyo şuan o yüzden onu fanusa koydum

1 tane raffy l attım biraz bekledim ama sonunda yedi alışma süreci ne kadar olur

Fanusta mı kalsın yoksa akvaryuma mı koyuyım bilemedim kala göz arasında suratsız yaralar diye endişeliyim ve daha suan alışamadı ortama

Cvp: Yeni üyemiz

Selamlar dilan,

Akvaryum'a al bir an önce.. Diğer keretayı 1 günlük karantinaya al 27-28 derece suyun olsuğu bir kapta vs. Biliyorum biraz canice fakat bir korku kaplasın onuda ne olur ne olmaz bu ufaklığa zarar vermesin.

Ever yer değişimi yapıyım ona da ceza olsun hamle yaptı ufacık sevimli şeye

Sen kapluşlar arasında kaç cm var? Bide hiç hamle yaptı mı ?

Benimkiler tamamen aynı 2 hafta aralıklı aldığım için hiçbir problem yaşamadım senin şanssızlığın oldu geç alman ama suratsıza yetişir o merak etme.. Hiç hamle olmadı boyutlar aynı olduğu için birde ikiside eşit ve kaliteli besleniyor birbirlerine üstünlük kuramıyorlar. Yalnız birşey farkedeceksin ileriki zamanlarda.. Ayrı karakterlere sahip olduklarından biri nazikken diğeri daha kaba olabilir. Birde arada bir dibe inip burun buruna duruyorlar öpüşüyorlarmış gibi bir görüntü oluyor ama asıl amaçları ne hiç çözemedim.. (Meydan okumak vs.) olabilir.

Dediğin gibi 1 gün karantinada kalsın suratsız kapta uyuşuklasır biraz daha ama asla ikiside uykusuz kalmasın yoksa çok huysuz olurlar. Hele ki ufaklığın kaslarının daha gelişmediğini düşünürsek suratsız mahveder onu.

Şimdi tersine yaptım ufaklığı akvaryuma aldım baktım suratsız gidiyo yanına ısırıcak suratsızı fanusa koydum 1 gün kalsın bakalım ufaklık hızlı büyüse de ezdirmese kendini

Umarım alışır suratsız ona yaralasın istemiyorum

Cvp: Yeni üyemiz

bir saldırı olursa filan sineklikle bölersiniz akvaryumu, tabi umarım gerek kalmaz

Sineklikte mantıklı ama dediginiz gibi umarım gerek kalmaz 1 2 gün suratsız akvaryum dışında kalsın sonra tepkisine bakarım

Dilan hafta sonu evde isen o gün bir araya getirip takip et. Küçük ayrı kapta seninki akvaryumda dursun. Hayvanı steril ettin mi bulunduğu kaba bir damla metilen damlat ertesi gün bir damla daha bu hayvanı aynı zamanda rahatlatıp stresini alır.

Alışması biraz zaman alabilir tek ufak ve korkuyor.

Hafta sonu akvaryuma koyduğunda takip et ilk başta seninki onu koklayıp takip edecektir. Bu ilgi bir günden kısa da olabilir. Bir iki günde. Özellikle yem zamanı ayrı köşelerde ver. Sendekine bir iki gün fazla yem ver. Genelde ilk dalaşma yeme bağlı olur. Yem bölüşme endişesi kalksın. İkincisi ortamı sahiplenmedir. Esas sıkıntı bu. Bunun çaresi yok. Ya ayıracaksın ya geri vereceksin. Üçüncüsü kabul eder fakat alfa olma isteği ile hayvanı yoklar. Bunu hergün yapar. Dikkat etmen gereken yaralanma olmaması. Emsal boydakiler birbirlerine karşılık verebilir. Burada esas durum senin kaplumbağanın karakteri iş burada biter. Uyumsuz ise sürekli ezer ve bu yaralamaya gidebilir. Uyumlu ise arada bir yoklar ama kendi haline de bırakır.

Tamam cem bey bugün biraz fazla yem veririm bırakırım yanına gittiğinde ayırıyorum hemen birakiyim mı kendi haline

Gelir gelmez ufak bi kaba koyup metilen döktüm cem bey

Yok suratsız gördüğü her yerde hamle yapıyor hayvana hayvan da ufacık zaten korkuyorum koluna bacagına zarar vercek diye ben de aldım yanından napıyım gidiyim geri mi veriyim alırlar mı ki ?

Yeni bir hayvan geldiğinde dediğim gibi onu takip edip koklayacak belki köşeye sıkıştıracak. Elde titretebilir. Bu anlarda takip edeceksin. Isırıp ısırmayacağı belli olmaz.

Bu riski göze alamam dersen mecbur iade edeceksin anlaşamadılar dersin emsal boy eline düşerse gelir alırım.

Bunlar enteresan hayvanlar. Kuru alanda veya suda birbirlerine dokunup yada üstüne çıkıp uyurlar. Can ciğer olmuşlar dersin gündüz suda hır gür giderler.

Bu saldırı hadiseleri genelde erkekler arasında görülüyor. Biz cinsiyetlerini anlamıyoruz ama onlar biliyor.

Ben yine de bir dene derim. Sonuçta bu olmasa da başka bir hayvan alacaksın diye düşünüyorum. Vereceği tepkileri görürsün.

Isırıyor ama bacağını kuyruğunu isirmaya çalışıyor isirmasa sadece yanına gitse sıkıntı yok hayvancagız da korktu sindi bir köşeye

Akvaryumun bir ucundan diğer ucuna kovalıyor kolu bacağı neresi denk gelirse ısırıyor

Isırıyor ise durum belli iade et.

Isırıyor hemde kovalayip kovalayıp bir tanıdığa vercem o beslemek istiyor Kaplumbağa daha iyi olur onun için pet shopta soğuk suda kötü şartlardaydı

mailto:/3L5lOM
Haftaya yavrusumuz yeni evine gidicek o zamana kadar bu şekilde bir çözüm buldum 1 tane ısıtıcım var çünkü su böyle sabit kalır mı acaba ?

Su açısından bir sıkıntı olmaz sabit bir sıcaklık olur.

Evet sabit ısıyı yakaladım yavruyu oraya koyuyorum iyi oldu böyle

Hayvanları hasta eden gerek havadaki gerekse sudaki ısı değişimleridir. Soğukkanlılarda vücut ısısı sıcakkanlılar gibi değildir. Vücut ısılarını bulunduğu ortama ayarlar. Sabit ısı onun için önemlidir. Bir sıcak bir soğuk bir anda dengeyi sağlayamadıkları için mahveder.

Yok ısısı sabit bu işe sevindim üşümiucegini biliyorum kuru alana pek çıkmıyor ben arada bir lambanın altına koyuyorum onu fanustan çıkarıp

26 derece sabit yavrunun havuzu 2 derece farkediyo akvaryumun ısısıyla problem olmaz heralde diye düşünüyorum

Geri