Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni üyemiz

Bu küçüklerde ve yeni bir ortama giren hayvanlarda görülebilen bir durum. Su içindeki herhangi birşeyin hareketi ya da gölgesi hayvanları tedirgin eder. Diğer hayvanın nefes almak için yüzeye çıkması; sirkülasyondan oynayan bitki yaprağı gibi şeyler paniklemesine neden olur. Gecenin bir yarısı cama vurmalarının sebebi budur.

Sokak lambası yada loş bir ışık hayvanları rahatlatır.

Cvp: Yeni üyemiz

Gece loş ışık bırakıyorum gerçi 
SSuratsız rahat rahat uyuyor da ufaklık biraz tedirgin yavruyken suratsız böyle değildi ama ufak olan neden bu kadar korkuyor ki anlamadım hep sakin yaklaşıyorum ona

Her ne kadar akvaryumda güvenli ortamda olsalarda. İçgüdüsel olarak her zaman tetikte olma davranışı vardır. Rem uykusuna geçmediği sürece dışardaki hareketleri görürler. Göz kapakları şeffaftır. Hafif bir ışık algılaması açısından rahatlatıcıdır. Hareket yoksa sorun yoktur.

Zamanla alışır. Bir süre sonra diğerinin sırtına tutunup uyumaya başlar. Bu da güvende olduğu hissi verir.

Cvp: Yeni üyemiz

Evet gün içerisinde ufaklık öyle uyuyor teşekkür ederim

Geri