Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

tobii :)

Hiç birşey olmuyor yapıyorlar sonra kendi hallerinde yüzüyorlar


Hayir şişlik yok çok şükür
 
Cvp: tobii :)

O zaman sorun yok yine de takipte olmak faydalı olur.
Sevindim fotografta yansımadan olmalı.
Maşallah sağlıklı ömürler :)
 
Arada bir yoklamalar olur iş ciddiyete binmedikçe sorun olmaz. Yem esnasında atılan ısırıklar harici normal zamanda ısırılmalar başlarsa o zaman sorun olur.

Bu kur değil. Birbirlerini tartma veya akvaryum ufak bu sebeple sınır belirleme durumu olabilir. Bunların arasında bu mücadele devam ederse bu işte zarar görecek ortanca olacaktır. Yemleri suya atıyorsan diğerlerinden geri kalacaktır. Onu ısırarak yem yemesine izin vermeyeceklerdir. Bu sebeple elden besleme ile dengeyi sağlaman gerek. Yani ısırığa maruz kalacaksın.

Hayvanların kabukları güzel. Gözler sağlıklı gözüküyor. Meşguliyet ve faydası açısından silis kum almalısın.
 
Yapan en büyük ile en küçük :( tuhafıma giden kapluş hareketli ile nasıl mücadele etsin ki?


Yani hareketli kaplustan baya büyük gücü yetmez :(


Kaplumbağalar büyüyüp biraz kilo aldığından belli hep elimle besledim hala elimle besliyorum ama birine verirken diğeri elimi ısırıyor sonra anca bırakıyor :(
 
Cvp: tobii :)

Yeni kuru alanımız


O sakız kutusunun içinde eski demir paralar var ağırlık yapıyor ki bez düşmesin :)


Bu cetvel üstüne temiz bez sardim sonra klips ile tutturdum


Cetveli de klips ile taşa bağladım herşey klips lı :D
 
Hale nur hayvanlar bundan kaçar kullanma her yeri açık. Isınma olanakları yok. Senin acilen yeni akvaryuma ihtiyacın var. Bu kuru alanın tepesini söktürüp 3 parçaya kestir. Orta parça diğerlerinden büyük olsun 2 katı kadarolsun eni. orta parçayı alttan tabanla rampayı destekleyecek cam yapıştırt. Aşağı eğilip düşmesin. Diğer iki parçayı da rampa kenarlarına yan camlar gibi yapıştırt. Rampa yanlarından dışarı kaçmasınlar camcı bunu yapar. Kuru alanada halı kaydırmaz kestirip koy o bez olmaz. Bu halı kaydırmaz tek parça ve rampayıda kaplasın ki rahat çıksınlar. Şimdilik taşla devam et.

Florasan riskli duruyor suya düşerse hayvanlar elektrik akımına kapılır. O tehlikeli. Evde masa lambası veya deveboynu lamba varsa onu kullan. Perde açık olsun akvaryum gün ışığını alsın yoksa yosun basar. Her su değişiminde bu kısmi değişim olacak 3 damla metilen mavisi damlat. İç filtreyi haftada 2 defa temizle kir yoğunsa daha fazla. Ekleyeceğin suyu önceden akvaryuma kaldırıp dökebileceğin ağırlıkta 5 veya 10 litrelik pet şişeye koy. Kapağını aç hava. Alsın ama içine pislik girmesin. Bu klorun uçması için ve suyu bunda bekleterek ortam ısısında su elde etmiş olursun. Bu su akvaryuma koymadan önce 2 gün beklesin.
 
Cvp: tobii :)

yanlız o 10 litrelik akvaryum normalde taşı alıp duvar tarafına koyucaktım yanlarına küçük akvaryumun kapağını sabitleyip üstüne lamba takacaktım


led lambayı kullanmıyorum öyle kapak olarak koydum prize takmıyorum dolu çünkü


perde açık zaten :)


iç filtreyi 2 güne 1 temizliyorum bu gün temizledim :)


yeni akvaryumda kuru alanı özel olarak akvaryuma fotoğraflardaki gibi tutturtucam


su çok yüksek kuru alanlar yok diye yapmıştım


su taşı baya bir geçiyor


ben bu kuru alanı şimdilik yaptım az önce birkaç değişiklik yaptım
 
Geri
Üst