Cvp: Akciğer Enfeksiyonu (Respiratory Infection)
Merhabalar, akciğer enfeksiyonunda kabuk altında illa pembelik olmalı mı yoksa pembelik dışında başka belirtiler olduğunda akciğer enfeksiyonu teşhisi konabilir mi?
Kadayıfım 2-3 gündür çok durgun geliyor gözüme, yemini de her zamankinden isteksiz yiyor. Su da devamlı baloncuklar çıkarıyor, dün ve bugün kuru alanda ağzını açıp kapatırken ve küçük ciyaklama sesleri çıkartırken yakaladım. Hala hareketini yitirmiş değil ama bir şeyler ters gidiyor belli. Ben Şile'de okuyorum. Bugün veteriner aradım her yerde bir tanesine telefondan ulaştım yardımcı olamam dedi, diğeri de anlamadı bir şey. Bir petshopçıya uğradım başka veteriner önerebilir diye, kendisinin kaplumbağasının olduğunu söyledi, kadayıfı inceledi çok canlı maşallah bir şeyi yok, o yalnız olduğu için can sıkıntısından cıyaklıyordur dedi( daha önce kaybettiğimiz şekerpare ile çok iyi anlaştığını söyleyemem kadayıfın) Ben de şu an, daha önce bir veteriner arkadaşın önerdiği ama niye önerdiğini söylemediği(maalesef kendileriyle o kadarCIK iletişim kurabildik, ne teşhisi koyduğunu söylemedi) tedaviyi uygulamaya başladım.
Hayvanlar için olan Panterramycin diye bir ilaç, günde 0,5 ml ağzına sık demişti. Bugün enjektörle denedim ama hiç bir türlü açmadı ağzını, yemine damlattım olmadı, şu an akvaryumun üstüne suya hafif batacak şekilde bir kap koydum, kabı kuru alanımın mıknatısı ile sabitledim üstüne de kuru alan ışığını yerleştirdim ilacı da o kaptaki suyun içine attım. 3 saat orada bekleteceğim. Durum böyle biliyorum fazla uzun yazdım ama ilgilenen ve okuyan olursa, önerebileceğiniz şeyler varsa yazınız lütfen. Daha önce bir kaplumbağamı(şekerpareyi) kaybettim. Kadayıfa aynı şey olsun istemiyorum. Tekrar üzgünüm bu panik halimden dolayı. İyi akşamlar.