Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Kesinlikle tedavi bitmeden bunu yapma. Sebebi, bu hayvan zaten hasta ve ilaçlı su dışında rahat etsin. Diğer hayvan ile uyum süreci hasta hayvanı iyice strese sokabilir. Yeni gelecek hayvan normal şartlarda anlaşacağı varsa bunu hasta görünce farklı bir tepki verebilir. Ayrıca bu hasta hayvanla uğraşmak bir zorluk getiriyor. Eğer yeni hayvanda uyum sürecinde kuru alan kullanmaz yada yem yemezse birde onunla uğraşmak gerekecek. En azından şimdi bu kadar yükle uğraşmaya gerek yok. Bu konuyu hayvan tamamen iyileştikten sonra değerlendirmekte fayda var.

Ne yiyor ne içiyor, ölü gibi yatıyor. Elime aldığımda kıpırdamıyor bile. Suya atınca refleks veriyor ve yorgun bir şekilde yüzüp, duruyor bir yerlerde. :(

onur sen en iyisi ilacı kesip bir süre vitamin ver. canlansın hayvan bu haliyle ilacı bünyesi kaldıramayacak. lamba ile ısıtmaya çalış. elinde ölüm kabı dediğimiz kaptan varsa içine az su ve ortasındaki alana da lambayı tut bu şekilde dursun. vitamini ağzına sür. yutabildiğini yutsun. durumu pek iç açıcı değil hazırlıklı ol.

Başın sağ olsun Onur. Elinden geleni yaptın.

evet elinden geleni yaptın başın sağolsun.

Merhaba,
Bugün veterinere gittim. Adam dürüstçe söyledi onlara sürüngenler konusunda pek bir bilgi verilmediğini.

Genta 120mg verdi. Suyuna damlat dedi ama pek bir bilgisi yok açıkçası, kendisi de dedi. Suya damlatmaya gerek var mı? Yemine damlatsam olmaz mı? Zaten günde bir kurutulmuş karides ve yarım sera raffy p yiyebiliyor. Elimde ikinci bir ısıtıcı yok çünkü, tek akvaryumda iki adet beslemekteyim. Su sıcaklığını 30'a yükselttim, ilk sayfada denildiği gibi 33 yaparsam sağlıklı kaplumbağaya bir zararlı olur mu ?

Hasta olan için su ısısını yükseltin. Bir karantina akvaryumu kurun. Diğeri ilaca maruz kalmasın.
Suya damlatın dediği miktar kadar yem ile vermek doz aşımı yapabilir. Yem yediğini ve yemle ne kadar verilebileceğini veterinere sorun.

İşte tam olarak ne kadar suya ne kadar damlatacağımı bilemiyorum. Misal, şu kadar bardak suya şu kadar konur dese eyvallah. Çok farazi konuştu veteriner. Fazla doz vermek de istemiyorum.

On numara da ortamları var, nasıl oldu anlamadım.

asım hayvanın kabuk boyu nedir ve akciğer mi başka bir hastalık mı ?

Hiç olmadık yada hesap edemedik sebeplerden hastalanabiliyorlar. Ortamda sigara içiliyorsa buda sebep olabilir. Veteriner dozu söylemeli. İlaç dozu tedavideki en önemli konu. Doz aşımından hayvanı kaybetmek mümkün.

cem' Alıntı:
asım hayvanın kabuk boyu nedir ve akciğer mi başka bir hastalık mı ?

Alt kabuktan ölçmüştüm iki üç hafta oluyor, yaklaşık 35mm. Hırıltı var, yorgunluk halleri, dipte çok gezme, kuru alanda aşırı zaman geçirme, ağzının kenarlarında beyaz sümüğümsü tabaka. Sanıyorum akciğer enfeksiyonu.

Bugün işe gittiğimde hayvanın daha bir hareketli olduğunu gördüm, ağzının etrafındaki tabaka da gitmiş. Önceki günlere göre iyi ama yine de normalden kötü. Hırıltı/ıslık devam ediyor. Hemen yem verdim, bir tane raffy P bir tane de karides yedi. Ancak akşam çıkarken tekrar vermek istediğimde yemedi.

Yaşadığım yerde egzotik hayvanlardan anlayan veteriner yok, ilacı da kafama göre vermek istemiyorum. Suyun sıcaklığını 30 yaptım, kuru alandaki ısıtma lambasını da sürekli açık bırakmaya başladım. Akvaryumda yem bırakamıyorum çünkü tek akvaryumda iki tane besliyorum, diğeri canavar.

Şimdilik durum bu.

ağızdaki o beyazımsı mukoza akciğerlerinin temizlenme işareti bir miktar gitmiş ama hırıltı geliyorsa gene var. hayvan küçük. ama gentadaki antibiyotik o kadar güçlü değil. bu yüzden emin olamayıp hafif ilaç vermiş. stick yeme günde bir tane damla damlatıp emdir ve yemesini sağla. ağızdan direk yiyemeyeceğine göre biraz kurut suya attığında ayrışmasın. 30 derece üstüne çıkma bu sefer diğeri bunalmasın. geçmiş olsun.

olurda ilaç verdiğin süreçte bir ağırlaşma tesbit edersen o gün ilacı verme. diğer taraftan iyileştiğine kanaat getirdiğinde yani o hırıltılar kaybolduğunda ilacı iki gün daha ver. ama toplam verdiğin gün 10 günü geçmesin. hayvan körpe bu sefer böbrek arızası çıkmasın. durumundaki iyi veya kötü değişiklik ne olursa, olduğunda yazıp bilgi ver.

Hastalığa direnç gösteren vücut hafif toparlama durumuna girsede tedavisiz iyileşme imkansız. Cem in bahsettiği yöntemi uygulayıp olumlu sonuca gidebilirsiniz. Ancak başka bir kap ve ısıtıcı alıp hayvanları ayırmak daha uygun.

2 ay once 2 yavru kaplumbaga aldim 170 x40 cm akvaryum dogal taslardan kuru alan uv lamba 60 w ampul isitici(28 derecede) ve filter yasam alanlarini olmasi gerektigi gibi kurdum forumlardan cok faydalandim 2side com hareketliydi yem icin cirpiniyorlardi... (yemleri raffyp vitaminleri biyo tortvit kabuk sertlestiricileri mr turtle reeflowers)

1 tanesi 5 gundur yemiyor kuru alandan inmiyor suda deter an kopugu gibi kopukler var kopukleri temizliyorum yine oluyor.. digeri hareketli yem yiyor on da simdilik so run you.. bulundugum sehirdeki veterinerler genelde buyukbas hayvanlardan anliyor ne yapmaliyim olmelerini istemiyorummm:(((

iyilesmesi icon ne yapmaliyim peki :(

kabuk sertleştirici çöpe. su 28 derece kuru alan 31-32 derece olsun. dipte silis harici kum varsa çıkarın. filtreyi düzenli temizliyorsunuz değil mi ? filtre iç mi dış filtre mi ? akvaryumda başka ürün var mı ?

vitamin suya mı hayvana mı veriliyor.

oncelikle ilgilendiginiz icin tesekkurler... kabuk sertlestiriciyi atiyorum dereceyi yukselttim dipte kucuk cakiltaslari vardi he men onlarida cikariyorum filter siyah ici sungerli filter akvaryumun boyuna gore almistim kucuk degil 4_5 gunde birsungerini yikiyorum kuru alan kayalar suni birsey you akvaryumda vitamini yemine emdiriyorum

filtrenin su çıkış borusu içide zaman içinde kir birikmesi olur. onu da yıkamalısın özellikle pervane kısmında orası çıkıyorsa söküp temizleyeceksin yanız mili seramik ise dikkatli çıkar ki kırılmasın. bunun yanında metilen mavisi de alıp suya damlatmak mevcut bakterileri öldürecektir su kaç litre var ? ona göre damla sayısını yazayım. yem olarak neler kullanıyorsunuz.

Geri