Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

kac lt var bilmiyorum ama icme suyu koyuyorum 1 damacananin neredeyse yarisini aliyor akvaryum buyuk kaplumbagam 2ayagiyla kalktiginda kafasi suyun disinda oluyor. metilen mavisi japon baliklarinda kullanilan murekkep gibi olan mi? yem rafy p .. antibiyotik olarak ne almaliyim eczaneden


ve diger kaplusumada gecer mi:( o simdi hareketli ve yem yiyor istahli..


3 yasinda kizi olan bir anneyim ve yavrum hastalanmis kadar uzgunum ama buradaki veterinerler anlamiyor caresizim:(
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

evet metilen o. akvaryum küçük tahminen 10 litre su alıyor. pardon ben erkek sanmıştım kusura bakmayın. bir hayvan için ömürlük 100 lt üstü su almalı.
kuru alan ve su ısılarını söylemiştim. hayvanı suya bıraktığınızda hareketleri nasıl yamuk yüzme veya kuru alanda nefes alıp verirken ağız açıp kapama var mı ? ağızda salya oluşuyor mu ?


su değişimlerinde soğuk su mu kullanıyorsunuz yoksa oda ısısında mı oluyor.


neyse yarın nöbetçi eczane bulabilirseniz genta isimli göz damlasından alıp elinizde hayvanı dik tutup ağzına günde bir damla damlatın ağzını açmıyor ise ağız çevresine sürün. biraz bekleyin yutabildiğini yutsun sonra bir defa daha sürün. çarşamba günü neticeyi söylersiniz. vitaminde sera reptilin bulabilirseniz onu alın bulamazsanız diğer vitamini aynı yöntemle bu hafta 3 defa tek damla aynı şekilde ama gentadan uzak bir saatte verin.
 
ilk mesajimda da belirttigim gibi akvaryumum oldukca buyuk 170x40 cm alirken herseyleri tam olsun yasam alanlari iyi sartlarda olsun dedik ... kuru alan isisi ile su isisi tamam. suya biraktigimda once kendini hareketsiz suya birakiyor sonra cirpinarak telasla panik icinde yuzup taslara tutunup kaliyor sonra kuru alana cikiyor.kuru alanda esner gibi yapiyor.agizda salya nail anlasilir bilmem ama puskurtme gibi big see cikariyor ve beyaz kopuk halinde tukuruyor su yuzeyi hep kopuklu su degisiminde icme suyu kullaniyorum oda sicakliginda oluyor. damacanadan akvaryuma dolduruyorum... genta dediginiz gentagut goz kulak damlasiysa eve var on damlatsam olurmu ama elime aldimmi kafasini kabuguna sokuyor tepki vermiyor 6. gun old yem yemiyor.. digeri hareketli ve yem yiyor. digeride hastalanir mi :((( dediklerinizi he men uygulamaya baslayacagim insallah sifa blur...
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

akciğer üşümeye bağlı olarak gelişir bulaşıcı olduğunu gösteren bir bilgi olmadı. suya metilen damlatılması bakteri namına canlı bırakmaz zaten. elinizdeki gentagut önceden açılmış ise bayatlamıştır. yeni bir tane almak gerek. ilk iki gün ağzına ikişer damla sonra her gün bir damla damlatın. hayvan ikinci safhaya gelmiş. genta ve gentagut farklı firmaların ama aynı özelliği taşıyan damlalardır. yalnız gözlemlemek lazım arada. halsizliğe bağlı boğulma durumu olabilir. ayrı bir kapta sığ su içinde durmalı ama ısıtıcı kullanılamayacağı için hayvanın üşüme riskide var.

nerede oturuyorsunuz bulunduğunuz yer sıcak mı ?

diğer bir yöntemde genta 40 mg ampul ( sanırım 6'lı kartuşta satılıyor) ve yanında 1 ml'lik şırınga alıp tüpü kırarak içindeki ilacı iğnesini takıp şırıngaya çekin. sonra bir kapta 1.5-2 lt kadar bir suya 0.5 ml yani şırınganın yarısını boşaltıp hayvanı içine koyun. hayvan su içinde dursun. direk güneşi görmesin ama sıcaklığı hissetsin. kabın en azından yarısı güneşte yarısı gölgede olsun bunalırsa gölgeye kaçabilsin. yani öğle saatlerinde içinde dursun 4-5 saat kadar daha doğrusu sıcaklık süresi ne kadar oluyorsa süre ona göre uzun olsun. sonra su soğumadan alıp akvaryuma koyun. bu hergün bu şekilde yapılır. şırıngada artan ilaç bir sonraki gün kullanılır. ucundaki plastik kapağı kapatılıp bir kenara çocuğunuzun ulaşamayacağı bir yere koyun. ucunda iğnesi takılı olsun yoksa ilaç akar. kapağıda üstüne takılır. bu yöntem ortam ısısı iyiyse yapılır. şartlar uygun değilse damla alıp kullanın. umalım iyileşsin. 2. evre zordur ama 3. evrede kurtulma şansı olmaz. geçmiş olsun.
 
Cem abi zaten detaylica yazmis
Yanliz akvaryum guzelde ozellikle hayvan disi olursa cok fuzuli bir harcama oldugunu ilerde gorursunuz birde anlamadigim nokta damacanalar normalde 19L sizin akvaryumun bunun yarisini almasi icin akvaryumun derinligi 1 cm olmali boyke birseyde olamaz olculerden emin misiniz ? Keske akvaryum almadan olculer icin danissaydiniz
 
ilgi alakaniza cooook tesekkur ederim:) donatello iyilesti sayenizde:) artik istahi yerinde su uzerindeki beyaz kopukler yok oldu:) tek so run bu surcte diger kaplumbagam buyudu donatello kucuk kaldi aralarinda gozle gorulur boyut farkliligi var... bu arada akvaryum ebatlarini yanlis yazmisim 170X40 degil 70x40 olacakti... tekrar tesekkurlerrr:)
 
Cvp: RE: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

koncuy' Alıntı:
ilgi alakaniza cooook tesekkur ederim:) donatello iyilesti sayenizde:) artik istahi yerinde su uzerindeki beyaz kopukler yok oldu:) tek so run bu surcte diger kaplumbagam buyudu donatello kucuk kaldi aralarinda gozle gorulur beat farkliligi var... bu arada akvaryum ebatlarini yanlis yazmisim 170X40 degil 70x40 olacakti... tekrar tesekkurlerrr:)
Hangi yöntemi uyguladiniz
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

bu aralar o kadar hasta hayvanla ilgili yorumlar geliyorki aralarından iyileşenlerin haberlerini almak bizi sevindiriyor. ilaçtan iki gün daha yemine bir damla damlatıp verin tekrar etmesine karşı önlem olsun. bu enfeksiyonda ufak bir emare bile kalsa tekrar edebilir. bu iki gün onu garanti için gerekli. önümüzdeki hafta sonuna kadar yemini bir iki tane fazla verin hastalık sonrası enerjisi yerine gelip kuvvetlensin. mineral yem varsa vitamin damlaya gerek yok. metilen kullanıyorsan onu haftada iki defa bir damla yapın.

başka ne kaldı başka ne önermiştim onları yazabilirmisiniz kullanılıp kullanılmayacakları yazayım. yem olarak neler vardı onu da sorayım.

su ısısı 28 derece kuru alan ısısı 32 derece olsun. hastalık boy uzamasını durdurur. hayvan düzelsin büyümeye başlar. büyümesi hastalıktan kurtulduğunu belirler. diğeri 10 cm civarları cinsel gelişime enerjisini vererek büyümeyi bir süre durdurur. o arada bu ufakta büyüyüp yetişir.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Soruyu pek anlayamadim neye ilac ne olabilir ?
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Herkese Merhabalar,

Benimde kaplumbağamın akciğer enfeksiyonu geçirdiğini düşünüyorum çünkü hapşırık gibi öksürmenin yanı sıra hırıltı su altında kabarcıklar çıkartıyordu sanırım biraz üşüttü. Hemen ilk iş olarak iyi bir ısıtıcı aldım. Tetra HT 100 W olandan tavsiye ederim. Ayrıca buradan okuduğum genta 80 mg aldım. Benim kaplumbağam 5 yıllık felan biraz büyüdü. Yem hiç yemiyordu ama balığa asla hayır diyemedi. Yemine 2 damla felan damlattım. 12 saatlik suyuna da damlattım. Şimdi daha iyiye gidiyor bayağı iyileşiyor gibi. Buradan tavsiyede bulunan herkese teşekkür ederim çünkü veterineri aradım biz dönecez size dediler dönmediler. :realmad:
 
Hayvanın kabuk boyu ne kadar ? Yemler neler ? Kuru alan ve ısıtma lambası var mı ? Türü nedir ? Hangi balıktan verdin ?
 
Cvp: RE: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

cem' Alıntı:
Hayvanın kabuk boyu ne kadar ? Yemler neler ? Kuru alan ve ısıtma lambası var mı ? Türü nedir ? Hangi balıktan verdin ?

İyi günler,

Kaplumbağam yaklaşık 8 yaşında iki aydır felan yemek yemiyor sürekli kuru alanda kabuğunun altı hafif pembemsi ve üst kabuğunun üstünde beyaz çok silik çizgiler var.İnternette baktım biraz akciğer enfeksiyonu diyordu,küçük biyerde yaşıyorum veterinere götürdüm ama anladığını sanmıyorum kış uykusuna yatmıştır dedi vitamin verdi yolladı.8 yıldır böyle olmayan hayvan ilk kez yemeden içmeden kesildi.Hayvan baya zayıfladı suyun üstünde kalıyor artık.Son çare bakınırken sizi buldum.Yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Hayvanın kabuk boyu ne kadar? Gentayı hala kullanıyor musun? Isıtma lambası kuru alanı var mı? Şehir hangi şehir?
 
Cvp: RE: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

cem' Alıntı:
Hayvanın kabuk boyu ne kadar? Gentayı hala kullanıyor musun? Isıtma lambası kuru alanı var mı? Şehir hangi şehir?

Genta kullanmıyorum.Kabuk boyu 8-9 cm.Kuru alan var fakat ısıtma lambası yok.Şehir düzce.
 
Yaşına göre çok ufak kalmış. Normalde 20 cm civarında olmalıydı. Akvaryum ufak ise büyütmek gerekecek. Yemde sera carnivor, tetra reptomin ve gammarus mutlaka olmalı. Carnivor yerine sera raffy P'de alınabilir.

Isıtma lambası mutlaka olmalı, su dış ortamdan sıcak olduğunda hayvanın akciğer enfeksiyonuna yakalanma riski kuvvetlenir. Hayvanın ısınıp kendine gelmesi lazım. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda gerekli bilgi mevcut. Lamba elzem malzeme en kısa zamanda almalısın. Su 28 kuru alan 32 derece olmalı.

80 mg hayvan için çok güçlü bir oran. Hayvan eğer hiç yemiyor ise vitamin damla alıp. İlk 3 gün, günde ikişer damla sonraki günler iştahı açılana kadar her gün bir damla damlatırsın.

Eczaneden genta damla al. 0.3 gentamisin içeren plastik şişede. Gentagut da olur. Hergün sabah akşam üçer damla ağzına damlat. Yem yemeye başlayınca stick yemine iki damla damlatıp sabah akşam ilk yem olarak ver. Bu süreçte sabah akşam hatta öğle vakitleri dahi verebilirsin iyileşip kendine gelince günde tek öğüne düşersin.

Hayvanı dik tutup ağzına damlatmaya çalış. Damlatamaz isen 10-15 saniye ara ile ruj sürer gibi sür. Bir miktarını yutar. Eğer ağzını açmaz ise bir damla fazla ver. Hem ilacı hem vitamini. Erken yatsın en geç sekiz gibi. Suda gövde su içinde burun dışarda olacak şekilde bir tüneği olmalı. Böylece gece üşümez.

Tam iyileştiğinde vitamini, önce haftada iki defa sonraki haftalar haftada bir iki damla verirsin.

Lambayı ihmal etme o iyileşmesinde en önemli etken. Su değişimlerini de emsal sıcaklıktaki su ile yap. Geçmiş olsun.
 
Cvp: RE: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

cem' Alıntı:
Yaşına göre çok ufak kalmış. Normalde 20 cm civarında olmalıydı. Akvaryum ufak ise büyütmek gerekecek. Yemde sera carnivor, tetra reptomin ve gammarus mutlaka olmalı. Carnivor yerine sera raffy P'de alınabilir.

Isıtma lambası mutlaka olmalı, su dış ortamdan sıcak olduğunda hayvanın akciğer enfeksiyonuna yakalanma riski kuvvetlenir. Hayvanın ısınıp kendine gelmesi lazım. Aydınlatma bölümü öne çıkan konularda gerekli bilgi mevcut. Lamba elzem malzeme en kısa zamanda almalısın. Su 28 kuru alan 32 derece olmalı.

80 mg hayvan için çok güçlü bir oran. Hayvan eğer hiç yemiyor ise vitamin damla alıp. İlk 3 gün, günde ikişer damla sonraki günler iştahı açılana kadar her gün bir damla damlatırsın.

Eczaneden genta damla al. 0.3 gentamisin içeren plastik şişede. Gentagut da olur. Hergün sabah akşam üçer damla ağzına damlat. Yem yemeye başlayınca stick yemine iki damla damlatıp sabah akşam ilk yem olarak ver. Bu süreçte sabah akşam hatta öğle vakitleri dahi verebilirsin iyileşip kendine gelince günde tek öğüne düşersin.

Hayvanı dik tutup ağzına damlatmaya çalış. Damlatamaz isen 10-15 saniye ara ile ruj sürer gibi sür. Bir miktarını yutar. Eğer ağzını açmaz ise bir damla fazla ver. Hem ilacı hem vitamini. Erken yatsın en geç sekiz gibi. Suda gövde su içinde burun dışarda olacak şekilde bir tüneği olmalı. Böylece gece üşümez.

Tam iyileştiğinde vitamini, önce haftada iki defa sonraki haftalar haftada bir iki damla verirsin.

Lambayı ihmal etme o iyileşmesinde en önemli etken. Su değişimlerini de emsal sıcaklıktaki su ile yap. Geçmiş olsun.
İlk olarak çok teşekkür ederim.Dediğiniz gibi ağzını hiç açmıyor.Vitamini suyuna damlatıyordum böyle devam etsem sıkıntı olur mu veya ilacı da suya damlatsam.Yutamamasından korkuyorum,iki aydır yemek yemiyor.Bir miktar endişeleniyorum.Isıtıcıyı da en kısa zamanda alacağım öğrenciyim fiyatlar biraz uçuk.Ayrıyetten yemi de tetra reptomin.
 
Agzini, alttan ve ustten tutup acmaya calisin.Bir sure sonra; rahatsiz olup acacaktir.

Benimki de acmiyordu. Once ben bu sekil acip annem damlatiyordu.Sonra hayvan alisinca, tek elimde acip digeriyle damlatmaya baslamistim
 
Suyuna damlatma randımanlı olmayacağı gibi gereksiz yere fazla dökeceksin su kalitesi bozulacak ve sürekli değiştirmek gerekecek. Sürekli su değişimi de hayvana iyi gelmez. Isıya adapte olma hayvanı yıpratır.

Sera carnivor al hiç olmazsa bu simit şeklinde dışı protein ortasındaki kırmızı yem mineral yemdir. Repto yosun ağırlıklı protein nemdir. Bunu özellikle kışın ve mevsim geçişlerinde pek yemek istemezler.

Yumurta haşlayıp beyazından ver. Şuan hiç yemiyor ise son nokta az birşey yağsız tek çekim kıyma al. 100 gr mesela bunu yiyeceği oranda parça parça bölüştürüp strech dediğimiz şeffaf folyoya sarıp fazlasını buzluğa at. Su kaynat içinde yiyeceği oranı at bir dakika kadar sonra çıkarıp soğutup ver. Bu iştahsızlıkta son noktadır. Normal zamanda vermiyoruz alıştı mı yemi bırakıyor. Buzluktan tane tane çıkarıp kaynatır verirsin. En iştahla, iştahsızken bile yedikleri budur.
 
Cvp: RE: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

cem' Alıntı:
Suyuna damlatma randımanlı olmayacağı gibi gereksiz yere fazla dökeceksin su kalitesi bozulacak ve sürekli değiştirmek gerekecek. Sürekli su değişimi de hayvana iyi gelmez. Isıya adapte olma hayvanı yıpratır.

Sera carnivor al hiç olmazsa bu simit şeklinde dışı protein ortasındaki kırmızı yem mineral yemdir. Repto yosun ağırlıklı protein nemdir. Bunu özellikle kışın ve mevsim geçişlerinde pek yemek istemezler.

Yumurta haşlayıp beyazından ver. Şuan hiç yemiyor ise son nokta az birşey yağsız tek çekim kıyma al. 100 gr mesela bunu yiyeceği oranda parça parça bölüştürüp strech dediğimiz şeffaf folyoya sarıp fazlasını buzluğa at. Su kaynat içinde yiyeceği oranı at bir dakika kadar sonra çıkarıp soğutup ver. Bu iştahsızlıkta son noktadır. Normal zamanda vermiyoruz alıştı mı yemi bırakıyor. Buzluktan tane tane çıkarıp kaynatır verirsin. En iştahla, iştahsızken bile yedikleri budur.
Yaklaşık iki hafta önce yazmıştım.Kaplumbağam hasta diye.Genta aldım kullandım ama düzelmedi aksine artık gözlerini de kapattı yem de hiç yemiyor sürekli ağzından baloncuk çıkartıyor.Suda yan yatmaya başladı.Ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız çok sevinirim.
 
Geri
Üst