Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

venom' Alıntı:
Sen yanlış ilaç vermişin Doksisiklin içeren antibiyotiklerden vercektin. Şimdi Genta'nın prospektusunu okudum internetten Senin verdiğin ilacın etken maddesi Gentamisin sülfat mış. Etken maddesi Doksisikllin hiklat olan ilaçlardan vermen gerekiyodu :ff:

İlaç doğruymuş. Yani yanlış ilaç kullanmamışız.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

o veteriner konusunda uzman. verdiği ilaçla kaplumbağasını iyileştiren arkadaşlarımız var. hayvanlarda kullanmamız gereken ilaçlar dozaj ayarlaması bakımından ampul şeklinde olmalı. şırıngayla çekilmeli etken madde değil antibiyotik önceliği ve sıvı olması birinci sebep.

onur akciğer enfeksiyonu konusunda ekipmanlar tam ve tedavi düzgün şekilde uygulansa dahi hayvanlar ufaksa başarma oranı çok düşük oluyor. biraz daha büyük olması besini depolaması sebebiyle direnci kuvvetli olduğu için yüksek oluyor. hayvanın yem yiyorsa normal akvaryumuna al. bir yemine her gün bir damla vitamin damlat ve ver. aynı şekilde 12 saat sonra gene bir yemine bir damla gentamisin damlatıp aynı şekilde yedir. birini sabah birini akşam ver. suyuna katma bir hafta sonra vitamini haftada ikiye indir.lambayı 33 derece suyu 30 derece yap. gece de alana çıkıp uyuyorsa gece lambası da yakmak lazım. bunları yem yiyorsa yap yoksa diğer yaptığına devam.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Uzmansa iyi o zaman cem abi güveniyosa veterinere bizde güvenebiliriz :33: Genta mı monodoks mu iyi hangisi daha iyi peki ?


bu forumda okudum birisi ölmek üzere olan kaplumbasını monodoksla iyileştirmiş yavruymuş o da
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

monodoks iyidir. ama kuvvetli ilaçtır. ve ölçüsünü ayarlaması zordur. dozaj fazlası hayvanı öldürür. mesela vet.'in dediği üzere gentadaki gibi 40 mg'de 2 cc ayarı sıvı halde eriyik hale getirerek hazırlanırsa olur. yalnız bir süre sonra bu tortulaşır. bir damlada dozaj az gelebilir. bir damlada çok. bu açıdan ayarlaması zor olur. onun için ampul olan ilaç her zaman doğru netice verir.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Artık tedavi edecek, ilaç verecek kaplumbağam kalmadı :(

Diğeride gece yarısı öldü :(
 
Çok üzüldüm. Tedavide kullanılan ilaç doğru. Veterineri bilmediğim için yorum yapmak istemem ama Cem iyi diyorsa iyidir. Ancak tüm gün ilaçlı su kullanımı bana hayvan kaldıramadı izlenimi verdi. Her gün tekrar verilen ilaç su değişerek yapılıyordu değil mi?
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Evet. 24 saatte bir değiştiriyordum.
 
Bünyeside zayıftı herhalde. Elden gelen bir şey yoktu. Yapılacaklar yapıldı.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Yavrulardı zaten. Bünye kaldıramadı demekki. Hayırlısı olsun.


Ölü zannetiğim (ters dönmüş yatıyordu) kaplumbağam canlanmış. Onu tekrar eski haline döndürebilme imkanım var mı?
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

cem' Alıntı:
hayvanın yem yiyorsa normal akvaryumuna al. bir yemine her gün bir damla vitamin damlat ve ver. aynı şekilde 12 saat sonra gene bir yemine bir damla gentamisin damlatıp aynı şekilde yedir. birini sabah birini akşam ver. suyuna katma bir hafta sonra vitamini haftada ikiye indir.lambayı 33 derece suyu 30 derece yap. gece de alana çıkıp uyuyorsa gece lambası da yakmak lazım. bunları yem yiyorsa yap yoksa diğer yaptığına devam.

Hiç bir şekilde tepki vermeyen, gözü kapalı öldü dedğim kaplumbağam yaşıyor. Arada yiyen kaplumbağa şimdi hiç yemiyor artık. Yani yemine damlatmam bir fayda sağlamayacak.

12 saat antibiyotikli, 12 saat temiz suyu deneyeyim mi? Antibiyotikli su geceye mi gündüze mi denk gelecek? Bunuda bilelim.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Veteriner dozu 24 saatlik yaptı ise öylede devam edilebilir.
Genelde kuru alandada vakit geçirmesi ve arada ilaçsız suda içmesi için ikiye bölmek daha iyi. Yani dozu fazla vermesinden çok hem sürekli içeceği zaman daha etkili olacak hemde arada bünye mola verecek. Tabi tedavi yöntemi veterineri bağlar. Konuşursanız ve ikiye bölelim doz şu olsun tarzında değişim yapılırsa bence kuru alanı kullanmayacağı sürekli su içinde olacağı gece ilaçlı suda olup gündüzü kuru alan kullanabileceği gibi geçirmesi daha iyi olabilir.
Yem yememesi şu aşamada çok normal. Hayvan hastalıkla mücadele ediyor, bünye zayıf düştü. Aksatmadan ağzına vitamin verin. Ağzını açmazsa benim ve Cem in taktiklerini uygulayın.


Halen yaşaması çok sevindirici. Umarım hayatta kalır ve yaşama tutunur.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Emre bey size bir şey sorcam ama nerde sorucagımı bilmiyorum bir konudamı sorucam yoksa ozel mesajdamı?

inşallah yasar :)
 
Konu ile alakalı ise sor Ecem. Yada alakalı bir konu varsa orada sorabilirsin.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

onur ters dönme en kritik durum. boğulma ihtimali yüksek bu yüzden sığ suda durması gerek. 24 saat canlı olsa normal uygulama yalnız bitik durumda şimdilik 12 saate düşür. hatta bugünlük ilaç yerine vitamin damlatmalısın diye düşünmüyor da değilim. yalnız ısıtma işini nasıl halledeceksin o problem. ısıtıcı lambayı tepeden tutarsan faydası belki olur. su değişimine yakın bir yemi toz şeklinde ufala belki su içerken yutabilir.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Bugün sadece vitamin verdim zaten. Yarın antibiyotiğe başlıyacağım inşallah. 12 saat ilaçlı su, 12 saat temiz su şeklinde.
Yarınada sağ çıkarsa ümitleneceğim. Isıtma işlemide kolay. Herşey için tekrar teşekür ederim siz ve Emre kardeşe.
 
Hiç önemli değil. İnşallah atlatsın şu mereti rahat nefes alsın hayvan. Yarım günlük uygulamada ilaçlı suyu özel bir saat aralığında öneririm. En azından gündüz kuru alanda ısınma isteği olursa bu şansı devam eder. Örneğin 04:00-16:00 temiz su, 16:00-04:00 ilaçlı su. Böylece kuru alanda ısınabilirde, iştah içinde belki ısıtma lambası destek olur. Tam uyku zamanı değil ama bu şekilde önceden başlayan ilaçlı suda daha verimli olabilir. Gene hareketli olacağı saatlerde bolca içer. Veterinerlede durum değerlendirmesi iyi olacaktır.
Umarım atlatacak ufaklık.
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

06:00-18:00 olarak ayarlamıştım. Geriyede çekebilirim. Teşekkür ederim.
 
Oda olur. İlaçsızken normal kuru alanlı akvaryumunda duruyor değil mi?
 
Cvp: Akciğer ve Göz Enfeksiyonları Tedavileri

Evet. Çoğunlukla zaten kuru alanda. Arada dalıyor. Kendisine arkadaş almayı düşünüyorum. Aynı ilaçsız ortamda beraber bulunabilirler mi?
 
Geri
Üst