Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

genelde o oranda değişim makbul olan çünkü fazla değişimde bu sefer su ısısı ciddi biçimde düşüyor. buna da hayvanlar uyum sağlamada zorlanıyor. sen duruma göre bundan az oranda da değişim yapabilirsin. o kadar su çekmene gerek yok.

Bu birazda filtre verimi, hacim-hayvan oranı, su değişim oranı ve su değişim sıklığı ile orantılı. Yani orta kalite bir filtrede aynı hacimde iki akvaryumda, aynı boyda birer kaplumbağa varsa biri haftada 1/4 su değişimi ile dengeyi tutturuyorsa diğeri iki haftada 2/4 ile dengeyi tutturabilir. Yada ilk örnekteki daha zayıf filtre kullanıyorsa 2/4 değişim yapması gerekebilir. Yada ikinci akvaryumdaki daha büyük hayvan olsa veya aynı boyda iki hayvan olsa 2/4 değişimi haftalık yapmak gerekebilir. Bu böyle uzayıp gider. Rakamları tamamen afaki olarak verdim.

Bunu bir süre sonra sen oturtursun. Ama 1/3 değişimi akvaryum kirlenme durumuna göre 10 günlükten başlayarak uygulayabilirsin. Suyu dip çekimi ile filtreden uzak taraftan almak en iyisi.

hmm tamam abi dip cekımını nasıl yapabılırım alet fln mı olmalı yoksa bldgnz uygun pratık ıs varmı oyle abi. Bırde bızım Şaşkın bu kuru alanın altında kosede uyuyor orda bı ıp sarkmıs halı kaydırmazı tutturmak ıcın baglmstm ona tutunmus uyuyor ıcım rahat degıl baska yerede gıtmıyor suyu azaltym mı bıraz sence abi

dip çekimi için bu uygun bende bunu kullanıyorum.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8803&ad=resun-dip-supurgesi-1-85-m&kat=0
fazla para vermene gerek yok. veya 2 mt'lik hortumla emip kovaya boşaltma yapabilirsin. o ipin sarktığı yere mandal tak ona tutunsun veya alternatif bir şey ayağına dolanmasın.

Boşluk o yatay borunun tam değeceği kadar yeterli. Oksijen girişide rampa tarafından olur. Öyle kalsın. Dar yerdeki hava nemli ve sıcak olur. Daha bile iyidir onun için.

Dip çekimi için basit aparatlar var. Vakumlu pombası olanlar gibi. Bendekiler gibi düzeneği sayesinde başlığı dipte birkaç sallama sonu kovaya suyu dolduranda var. Vanayı kapatınca da duruyor. Pilli olanlarda var ama vereceğin oaranın karşılığığını alamazsın.
Burada çeşitleri var.
mailto:/pet_urunleri.aspx?kat=291&ad=balik-balik-ekipmanlari-dip-supurguleri-isitici-hava-motoru-kafa-motoru-ic-ve-dis-filtre-kepce-miknatis-derece

Bendeki bu:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3523&ad=tetra-tec-gc-40-dip-supurgesi&kat=291
Bunun küçüğüde var:
mailto:/urun_detay.aspx?urn=3522&ad=tetra-tec-gc-30-dip-supurgesi&kat=291
Videosu:
http://youtu.be/ctux1pxAgcY

Buda jbl olanın videosu:
http://youtu.be/elgoS5s9sF8
Onunda ürünü bu:
Küçük
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11894&ad=jbl-aqua-ex-dip-temizleme-sifonu-20-45-cm&kat=291
Büyük
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11895&ad=jbl-aqua-ex-dip-temizleme-sifonu-45-70-cm&kat=291

Cem inki gibi bir üründe aynı işi yapar. Bendeki biraz kolaylık sağlıyor sadece.

tmm sağolsun yarın pc deyken tam bakarım :) cem abinin gonderdgını dusunuyordm bende bakym alet adevat bulursam kendımde yaparm :)

emre işi profesyonel anlamda götürdüğü için kaliteli alması şart. mesela ben hortumun performansını daha iyi buluyorum. ucunda çanak olmadığı ve dar olduğu için çekişi daha kuvvetli oluyor. yalnız kullanırken titiz iş görmek gerekiyor kuma çok yaklaştırırsan kumu da çekiyor. böyle durumda da içindeki pis suyu döküp kovayı çalkalıyorum ve kovaya giren kumu akvaryuma tekrar döküyorum. böylece tatlı kaşığından fazlası ziyan olmuyor.

hmm anladım abi bakym bırz arastrym ona gore ya yaparm ya da alrz :) bgn karıdes zamanı bır yıyorlarkı sorma abi Yaramaz elimden bıle yedı tabı azcık cekıne cekıne :) Şaşkın iyice korkak oldu dırek kacıyor :)

yemeye başlaması iyi diğeri de ona bakıp cesarete gelir ve elden yemeye başlar. maşallah bu aşamalar seninkilerde çabuk oldu. bu kadar hızlı adaptasyon görmemiştim. 1 hafta oldu mu ?

daha 3.gunlerı abı pazar gunu aldım :)

abi benim bu kaplumbağalarda tek sıkıntı ben ısıgı kapatmaya nıyetlıyken bır bakıyorm kuru alanda keyıf yapıyorlar :) napym smdı :)

Aynen Cem. Bu alışma evresine bende şaşırıyorum. Şafak yoksa hayvanlar aylardır sende mi :)
Şaka bir yana nazar değmesin.

Işık konusunu dediğim gibi yap. Normal ısıtma lambasını zamanlayıcı ile uygun saatlere ayarla. Diğer gece ısıtma lambasınıda edinip bu saatten sonraya ayarla. Bence hayvanlar yanıldığı için inmiyorlar. Gece kuru alana gece ısıtmaları ile devam ederlerse başka ama bir süre sonra bırakırlarsa kaldırırsın onu. Sadece odada loş ışık verecek uzak köşede bir gece ışığı yakarsın.

hahaha :) abi bende anlamadımda hosuma gıdıyor bu kdr erken alısmaya baslamaları :) amin İnşallah abi :)
ıste lambayı ınsallah bgn alabıleceğim abi.
6 gıbı eve glyrm abi anca. Snra Şaşkının kabgnu fırcalyrm temzlyrm snra kuru alanda bırakıyorm bıraz dolanıyor kuruyunca acıyorm onunu snra bı sure snra kendı ınıyor suya. Bıde yemlerını verıyorm tabi Şaşkın biraz korktgu ıcın fazla glmıyor anca Yaramazı doyuruyorm o da fıltresıne cekılnce Şaşkın ıcın yem koyuyorm yıyordur :) olmadı dıbe coken parcaları yıyor :) ondan snra bakıyorm ızlıyorm koseden kendı ısıkları acıkken Yaramaz fıltreden pek ayrlmyrda Şaşkın dolanma pesınde bgn hatta mango kökünün ıcınde uyudumu naptı blmyrm hc bı yerde goremeynce mango kokunu kaldırdm da oyle cıktı eşşek :) snra ıste bı netten dıp cekıme fln bakym dedm baktm saat 7 olms kapatym lambayı dedım bı baktm bırbırı ustune cıkms guneslenıyorlar :) fotoda cekemıyorm bu karelerı gıcıgıma gıdıyor :) kacıyor hemen :)

akvaryum uzunlugu 70 cm bısıydı smdı bu akvaryumun altına yanı koselerıne plastık bısı koysam az bısı havada ve masayı fln cızmeme durumu ıcın uygun olurmu ?
Bırde Yaramaz mango köküne degılde ıc fıltreyle cebelesıyor kasınıyor da. Pek yararı oluyormu blmyrm ama snrada guneslenmeye cıkıyor neden mango kokune gıtmıyor acaba :/

akvaryum altına laminant şiltesinden alıp koyabilirsin. yeşil renk olanlardan. 2-3 mm kalınlıkta olduğu için yumuşaktır ve akvaryumun tam taban oturmasını sağlar.

mangoya daha alışmamış olabilir. hangisi hoşuna giderse onunla cebelleşsin. mango taşıyabileceği ağırlıkta ise orta kısmında kumu kazıp boşluk yaparak girmesini sağlayabilirsin.

hmm anladm abı.
Ztn mango ortası bos sekılde ıkı ucu svrı kuma batık ortasınıda az aldım kumları magara gıbı oldu abı 3 gırıslı magara :) Şaşkın hatta mangonun ustunde bı yer daha var dal parcası gıbı ayrılmıs yer onun altında kendını kıskaca aldırıp kasıyor da Yaramaz ı hıc gormedım bırıcık ve tek askı İç filtreden ayrılamıyor :D

benim iç filtre kullandığım zamanlarda da durum böyle, zaman içinde diğerine bakıp kökün ne işe yaradığını görecektir. iki kaplumbağanın avantajı da bu gibi durumlar. doğal ortamlarında büyüklerden öğrendiklerini burada keşfedip birbirlerini izleyerek çözüyorlar.

aynen abi ama Şaşkın daha kucuk Yaramazlar burda kuckler ogretıyor cognlkla :)
tabi bıde dedıgın gıbı artık buyuklerden ogrenmekmı desek yoksa gıcıklık mı desek Yaramaz napıyorsa gıdıp burnunu sokuyor oraya :) bırde bısı dıkkatımı cektı kuru alana cıkıyorlar snra cok nadıren sanki kükrüyormuslar gıbı farklı zamanlarda agızlarını acıyorlar. Yaramaz 2 kez yapt smdı Şaşkında bır kez

ağzında yediği bir şey varsa, esnetmek ve gerinme amaçlı veya sıcaktan serinleme amaçlı açabilirler. sürekli dakika başı açmadıkça sorun yok.

yok arada acıyorlar abı ıste dedıgım gıbı yaramaz 2 kez saskın 1 kez yaptı

Geri