Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

o ıkı secenekte yok abı napmam lazm ? Bırde Yaramaz yem yemedı. Şaşkın ıse bı tane yem dıbe batmıstı onu yedı smdı de dıpte aranıyor ustte yemıyor napmalym ?

ısık acıkken ıkısıde uyumustu bırı kuru alanda dıgerıde fıltrede rahatsız olmuyorlar herhalde ?

abi lambanın kenarını kaplamstm ya duyu kıtaplıga dogru cevırdım sağ taraf los oldu kuru alanda yatıcak ıcınde ısı saglanmıs olur oyle acık kalsn yarın ınsallah halledıcem o sorunuda :/

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

gece kuru alanda yatıyorlarsa elektrikçilerde renkli armut ampul bulabilirsen al 40-60 W. ayrıca gece loş ışık için gece lambası veya kendinden fişli duylardan alıp düşük wattlı renkli ampul alıp takarak kullanabilirsin. genelde 7,5 W satılır ama daha düşük wattlı bulabilirsen al. bunda da mavi kırmızı öncelikli olmak üzere yeşil renkli ampul alabilirsin.

abı smdı gece lambası 40 60 w alsam yetmezmı sonrakı dedıklerınde kafam karıstı hem gece lambası hemde dıger dedıgınden mı alym. Smdı bı tane yaptgm duylu var ya onu gece lambası ıcın kullanıcam yarın gelıcek olan mandallı masa lambasınıda ısıtıcı lamba olarak . Yani 2 tane ztn elmde var lamba yarın olck yani :)

bızım bu Şaşkın uyumuyor halen abı anormal bır durum mu

40-60 W olan ampul bulursan ve hayvanlar gece kuru alana çıkıyorsa alırsın o zaman gece lambasına gerek kalmaz. bu ışıma yapacaktır. ama çıkmıyorlar ve suda uyuyorlarsa ki büyüdükçe suda uyumayı tercih ederler. o zaman gece lambası almak gerekir. bu gece lambalarının led ampulü olanı da var. veya osramın sensörlü top şeklinde gece lambası da var. oda kararınca kendi otomatik devreye girer.
mailto:/ev-bahce/osram-ledli-otomatik-sensorlu-gece-lambasi-71362822

25 tl civarı bir para ama ben 5 seneyi geçkindir kullanıyorum bayağı uzun ömürlüdür.

hmm anladım abı bırde bu Şaşkın kumda bısıler arıyor dolanıyor byk ıhtımal yem dıye dusunuyorm su yuzeyınde var ama yem :/

şimdi çekingenlik safhasında yanından uzaklaş mümkünse odada dahi bulunma. belki o zaman yukarı çıkıp yemi yer. şimdi o yemin kokusunu alıyor ama yerde bulmaya çalışıyor. yem yemeye başladıysa ortama alışma sürecinin yarısını geçmiş demektir. bir tek sana alışmaları kaldı. yem vermediğin zamanlarda kuru alana çıkmamışlarsa ara ara gözük. seni tanısınlar. bu ilk zamanlar biraz eziyetlidir. sonradan alıştılar mı yakayı kurtaramazsın. cama yapışıp senden yem beklerler.

kuru alandayken gırdgmde de kacmıyorlar abi bi sabah kuru alana alıssın dıye koydm Şaşkın cıkıp cıkıp ındı Yaramaz durgun :) nufus mudurlgune gıdıp adlarınımı degıstırtsem :D
smdı onceden koydgm yemlerı bulamadm yedımı yoksa coktumu dıbe bulamadım 2 tane raffy p ı kuru alana koydm devıt3 damlatarak sabaha kdr yok olursa yedıgını anlarm da bakalm :) Yaramaz hıc yemedı de onu blyrm Şaşkın yedıgını gordm yanındaykende yedı de alttakını sadece :) bakalm zamanlar alısırlar ıns :)

yemi rampaya koy suya düşmeyecek şekilde görürseler alırlar. yoksa kuru alana çıkana kadar görmeyeceklerdir. bu da kokusunun gitmesine neden olur ve istek duymazlar. bu hayvanlarda tükürük bezi yoktur bu sebeple yemi suya indirip o şekilde yerler.

Daha alışma evresindeler, bu sebeple yem yememe ve kuru alana çıkmama gibi durumlar şu aşamada normal. Bu konuları bir hafta hiç düşünme. Lambalardan gündüz yananı mandallıya takacaksın sanırım. Gece renkli olanıda şu anki folyolu duya takacaksın. Gece kuru alanda uyuyan için 40-60 w renkli ampul alman kafi. Gece kuru alanda uyumayı bırakırlarsa odaya girecek ay ışığı yani loş ışık yeterli olur. İlave ampul yakmaya gerek kalmaz.

gece acık bıraktım abı ısıgı. Ama kuru alanda uyumadı sanırım Yaramaz ztn fıltrenın ustunde Şaşkında ıpek bıtkıye dolana dolana uyumus smdı su sevıyesını dedıgınız gıbı cıkarttm borulara kadar smdı ıpek bıtkı asagıda kaldı bakym bıraz yukarı cıkartablrm. Devıt 3 surdum kabklarına oyle demstnz sanrm ınsallah yanls hatırlamıyormdur :) yemlerınede suruyorm tabı. Bırz kuru alanda bıraktm bı 5 10 dk fln. O sırada da fıltreyı temzledm su ekledm fln snra bıraktm ındıler . Yemlerı goremıyorm sabahta koydm 1 tane ama hangısı yıyor blmyrm smdı yıne koydm 2 tanesı kuru alan rampasnda duruyor cıkıp alırlar sızın dedıklerınıze gore. Sanrm Şaşkın yıyor sadece dıgerı fıltrede hep

sonunda Yaramaz'ımında yemi dişlediğini gördüm ama sadece dişledi bakalm ınsallah duzenlı bır sekılde yerler :)

Onlar duracak yer bulur. Gerekirse rampada yaa filtre üstünde uyur.
Deviti kabuğa sürdünmü kuru bir kapta ısıtma lambası altında 5-10 dk bekletip sonra kurulayıp öyle suya koymalısın. Aksi halde hem anlamı kalmaz hemde suya vitamin bulaşır. Aslında şu aşamada kabuğa devit şart değil. Sen tuzlu ovalama yapıyordun değil mi Şafak. Devit yumuşama yada plaka atamamada yada mantarın iki plaka arasında olmasında kullanılır. Sen tuz ovalaması yap. Şu bahsettiğin beyazlık durumu vardı değil mi?

evet abi bgnde fırcaladım bu sefer hc bı yerıne degdırtmeden fırcladm :)
hmm tamam o zaman sadece yemıne damlatym ?
Yavas yavas deneye deneye ogrencem abı.
Fıltreyı degıstırırkende unuttm fısten cekmeden once masrafaya koycktm hemen cıkarttmda cok tortu bırakmadı :):)

Daha kir toplayamadığı için sorun olmamıştır. Bir ay sonra yapsaydın çok farklı olurdu.

Bu arada devit haftada bir kez bir yemw bir damladır unutma Şafak.

hmm pekı abı oyle yaparımda hangı yemı hangısı yıyor bellı degıl kı ? elden yemeye alısınca mı oyle yapym nasıl yapıyım

biz yumuşak olduğu ve deviti kolayca emmesi açısından raffy P'yi öneriyoruz. o yemden varsa ona uygulama yap. kırmızı olanlarına değil o mineral yemdir. onu ayrı günde vereceksin.

yk abı o tamamda demek ıstedgm attgım yemı hangısı yıyor hep devıtlı yemı aynısı yerse :)

Devitli yemi zaten suya atma. Hem etkisi gider hemde su yüzeyinde yağlı tabaka oluşturur. Ancak elden alışınca yiyecekler. Bir hafta sonra en geç onada alışırlar. Bu sürede yemeselerde olur. Baktın hiç alışmadılar iki yeme birer damla damlatıp emmesini ve kurumasını beklet. Başka yem atmadan iki ayrı köşede bunları birer tane ver. Böylece karışmaz. Ayrı ayrı yerler.

hmm tamam abı o zmn 1 hafta ertelym devıt ı. Bırde abı metılen ı bır kez mı damlatıcaz yoksa her gün ya da suyunda degısıklık yaptgmda fln mı

Her gün olmaz. Su değişimlerinde damlatabilirsin. Akvaryumu boşuna kimyasala boğma.
Su değişimlerini kısmi yapacağım diyeceksin, zaten bunu sık ve azar azar yaparsan gene gerek olmaz. Komple değişimde gene bir damla atarsın.

Bunu hayvanda bakteriyel durum olmama ihtimali ile normal kullanımı aşmamak için söylüyorum.

hmm anladım abi suyu degıstırmekte akvaryumun 1/3 unudegıstırıyorz dmı ?

Geri