Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

tamam abı fakat prız kıtlıgından dolayı takamıyorm telefonu takıcam sarja ben yatmadan once dolarsa ısıtıcıyıda takarım olmazsa sabahı beklıcez mecbur :)

şafak bu priz işini de çöz. mümkünse 6'lı prizi olan uzatma al. bayağı alet takacaksın. zamanlayıcı iki prizi kapatıyor zaten.

Evet Şafak uzatma kablosuda al çıkmışken. Bu arada telefon şarj olunca ısıtıcıyı tekrar tak. Isıtıcı, filtre ve lamba zamanlayıcısı 4 prizi sürekli işgal edecek ve tekrar dokunmayacaksın.
Cem her şeyi tek tek anlatmış. Akvaryumu kurman için her detaya değinmiş.

Alacağın hayvan yavrudur kabuğunda esneklik olur ama fazla yumuşaklık olmamasına dikkat et.

sonunda geldin emre abi nerelerdesin ya :):) sağolsun cem abi bıkmadan yardımcı oluyor :) sabah bı olsun heyecan yaptm :) beklıyorm sarj dolsn takarm olmadı sabaha artk :) dedıgın gıbı abı 4lu dusunuyordm bende

sen 6'lıdan şaşma çünkü ilerde eklemeler artacak. gece lambası dalgıç florasan vs vs belki o bile yetmeyecek. şu anda ben ana hatta 5 prizi kullanıyorum. 6.sı 3'lü prizin fişine takılı onun üçünde de zamanlayıcı takılı lamba var. yani toplamda 8 priz kullanıyorum.

bu dediklerim uzatma kablolu prizler. bu şekilde akvaryumun sadece bir tarafını kullanmazsın.

Sorma, akşamdan beri bir koptum giremedim :)
Sen genede ileriyi düşünerek 6 lı al. 4 şu an minimum ihtiyacın. İleride uvb eklersin, hava motoru eklersin tekrar uzatma alma.

neyse ben çıktım. 7 saati geçkin burdayım. kafa gitti. iyi geceler.

he yk bnm dedıgım 3lu kablosuz cıcek gıbı oluyor ya :) smdı abı Allahın ıznıyle bu sene bıtırırsem uniyi tekrar tasıma derdı fln ne blm yarın bı cıkıyım carsıyada o an ne dogarsa ıcıme :)
dedim artık sorularımdan bıktı o yüzden ılgılenmıyor artk dıye :)

Sen birde bendeki prizleri düşün. 3 tane uvb ler dahil tam ekipmanlı akvaryum. Fazladan hava motorları ve dalgıç floresanlar var. Büyük akvaryumda ilave 2 ısıtma lambası, 1 iç filtre, iki akvaryumda gece lambaları. Uzatmadan uzatmaya gidiyorum :)

tamam abim sağol yardımların ıcın ıyı geceler :)

zaten senin fotolara baktm kuru alanda bayagı bır lamba var :)
birde suyun bulanıklıgı cok gecmedı ya :/ tam bulanık denılemez ama berrak degıl :/

Cvp: RE: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

ShaF_cK' Alıntı:
he yk bnm dedıgım 3lu kablosuz cıcek gıbı oluyor ya :) smdı abı Allahın ıznıyle bu sene bıtırırsem uniyi tekrar tasıma derdı fln ne blm yarın bı cıkıyım carsıyada o an ne dogarsa ıcıme :)
dedim artık sorularımdan bıktı o yüzden ılgılenmıyor artk dıye :)

Olurmu, bıkmayız biz :) Cem sağ olsun zaten bayağı yardımcı olmuş.
Dediğini anladımda o tek prize yüklenmeler ne kadar sağlıklı bilmiyorum. Sen bir tane 6 lı uzatma al en ideali o.

ShaF_cK' Alıntı:
tamam abim sağol yardımların ıcın ıyı geceler :)

zaten senin fotolara baktm kuru alanda bayagı bır lamba var :)
birde suyun bulanıklıgı cok gecmedı ya :/ tam bulanık denılemez ama berrak degıl :/

Bu bulanıklık geçmesi çeşitli parametrelere bağlı. Örneğin kumu işleyen firmaya göre değişir, örneğin vitasand yıkar. Ama genede biz işlemden geçiririz. Diğer bir sebep bizim ne kadar duruladığımız. Başka bir sebepte filtrasyon. Yani iyi bir dış filtre ve sıradan bir iç filtre arasında büyük fark olur. Sen kumu bugün koymuştun sanırım. Sabaha su berrak olur bence.

İyi geceler. Yarın kaplumbağa olan akvaryum resimlerini görürüz inşallah :)

tmm abi :) abı vıtasand ın aldm ztn juenden :) gldı yıkadım 5 6 kez sıcak suyla sogk suyla vs. Snra 2 saate yakın sıcak suda beklettm suzdm yıne yıkadm koydm dayanamadım snra :) ınsallah abı hemen yuklıcem yarın bı olsn :)

iyi geceler abi Allah rahatlk versin :)

Tamamen geçmiyor zaten. Gerisini filtre halleder.
İyi geceler Şafak :)

elektrıkler gıtmıs sabah sanrm yenı basladı calısmaya kaplumbaga devıt ve metılenı aldm. Smdı metılenı hayvanlar ıcındeyken mı dokucem abı nasl kullancm. Su bırz bulank halen :/
o kdr baktm ama suan farkettm bıtanesının kabugunda az bısı beyazlık var sanrm abi :/

kaplumbağanın bir resmini gönder beyazlığa bakalım. metilen hayvan içindeyken konulabilir. 2 damla yeterli fazlası olmaz. su hafif bulanık ise sorun olmaz. filtreyi dediğim şekilde temizle içindeki kum ve tozlar gidip çekiş kuvvetlensin. ısısına dikkat et 26 derece olunca hayvanları koy dışardan geldikleri için su sıcak gelecektir. 27-28 derecede su ısısı sabit olsun.

elektrık gelır dıye almıstım abı mecbur koydm 22 derecedeydı ztn su sıcaklıgı smdı calısıyor yavas yavas cıkıyor bgn guneslıydı hava bıraz daha sıcaklık ıyı odanında. tamam abi damlatym. Sabah temızledım abı fıltreyı. yem yemıyorlar koselere fln kacıyorlar sanırım alısmaya calısıyorlar abi :) tamam yakalym cekym :)

yeni ortama girdiler. ortamı çözmeye çalışıyorlar. şu an stres halleri olabilir. resim sonrası kendi hallerine bırak bir kaç gün iştahsızlık görülebilir. bu sebeple bir adet yem atıp yiyip yemediklerine bak. yemezlerse 15 dakika sonra alırsın. fazla atıp akvaryumu kirletmemiş olursun. yerseler teker teker atarsın. yemi attığın zaman gözlerine gözükme. güvende kalmak için su yüzeyine çıkmak istemeyeceklerdir. su soğuksa ısıtıcıya yakın dururlar.

Geri