Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

mailto:/1j/1/v260f.jpg

buyur abı foto bu bu şaşkın oluyor kendisi :) su ya mı atıyım abı kuru alana mı bırakıyım ?

1 tane gozukuyordu smdı 3 tane gozukuyor ya :(

Beyazlık konusunda görmeden yorum yapmak zor. Kabuk değişimine bağlıda olabilir, kireç kaynaklı da olabilir, mantarda olabilir.
Kabuk değişimi ile oluşan beyazlama kabukta eski plakaların renk kaybetmesiyle oluşur. Alttan gelen canlı daha büyük plakalar eskilerin yerini alır. Özellikle sırt plakaları aşınmış gibi gözükür.
Kirece bağlı beyazlık özellikle kabukta bir tabaka gibi gözükür, düzenlidir ve sudayken beyazlık daha az farkedilir özellikle kuruyunca belirginlik artar.
Mantara bağlı beyazlık dağınık bir şekildedir ve yer yer nokta nokta kendini gösterir. Kötü koku da yapabilir.

Sen resim ekle bir kontrol edelim Şafak.

ekledım abı bak ustte :(

ara çizgilerde de var kireç olasılığı yüksek. gene de her ihtimale karşı diş fırçasını ıslatıp sofra tuzu döküp yavaşça bastırmadan ovala ve akvaryum suyu ile durula hayvanı. sonra akvaryuma koy. bir süre gözlem altında tut.

Sanki kir yada jel birikimi gibi bir görüntü var. Yumuşak kullanılmamış bir diş fırçası varsa hafifçe ovalasana Şafak. Bakalım ne olacak.

hmm tamam abı yapıyım hemen :/

fırcaladım abı yavasca ustunu fakat pek bı degısıklık olmadı gıbı :/

Cem in bahsettiği tuz uygulamasını yap olmadı. Ama deriye temas etmesin.

onu yaptm ztn abı tuzla fırcaladım da derıye temas etmıs olablır onu blmyrdm :/ su ıle hemen duruladm ama kafaya hc degdırtmedımde

Hemen duruladıysan sorun olmaz.
Bu uygulamayı her gün yap, 5 gün sonra durumuna bakalım.

duyun etrafına alumınym folyo sardm abı hunı seklınde kuru alana dogru ınsallah bısı olmaz boyle ? Genelde fıltrenın ustune cıkıyorlar. Saskın ıse ısıtıcının dıbınde yanmıyormu anlamadım :/ su derecesı 27 fln oldu anca abi

tamam abi ınsallah duzelır kirecmı abı bu smdı ?

yemi kuru alana mı bırakıyım abi yoksa suyamı ? Suya bıraknca fıltreden dolayı koselere fln gıdıyor .
Metılenı her gun mu damlatıcam ?
Suan yem yemezlerse devıtı nasl kullanym

bu Şaşkın ısıtıcıdan ayrılmıyor yanmıyormu :/

abi bi devit3 aldım fakat ınsallah dogrudur ıgne ıcın olanı mı olcaktı ? nrmal aldım ben bı skntı olurmu acaba ?

abi bana bır beslenme cızelgesı onerırmısın ? Raffy P tropıcal gammarus (raffy I yerine yani) bırde raffy mıneral var.
Raffy p
raffy I
mıneral
raffy P
raffy I
mıneral
raffy I + raffy P fln mı olmalı mesela

ufalayp mı vermek lazm ? Ben mesela raffy p ı ortadan boldum yerlermı dıye verdm yarısını halen duruyor. Coktu suyun ıcıne o yuzden cıkarttm kuru alana koydm kuru alana cıkıp ınıyorlar artık

Raffy p
raffy I (tropical gammarus)
Raffy p
mıneral
Raffy p
raffy I (tropical gammarus)
Raffy p

Bu haftalık öğün. Her gün tek tip ve iki öğün olarak vermelisin. Yani sabah ve akşam üzeri. Toplam günlük öğün kafa hacmi kadar olmalı. Fazla verme.
İlk etapta kuru alana hemen çıkmaları dahi mükemmel. Bir çok hayvan uyum sorununu günlerle atlatır. Bende 15 gün yem yemeyen hayvan dahi oldu. Alışacaklar.

Yemi ufalama suya dağılır. Ayrıca bence tek parça at kimücadele etsin. Çene kasları ve tırnakları gelişir. Zaten elindekiler rahat yedikleri yemler. Belki minerali iki parçada verirsin o kadar.

tamam abı sabah aksam verıcegım ya bolmem daha ıyı olmazmı ? Toplam kafa hacmı kdr olucak ya

abi bu gece ıcın lambayı bldgmz gece lambası tarzındamı ? Bızım Yaramaz kuru alanda bı guneslendı gerıle gerıle smdıde uykuya dalms :)

Gece lambası mavi hatta lacivert renktedir. Işığı kuru alanda uyurken rahatsız etmesin ay ışığı gibi olsun diye. Ama bildiğin gece lambasıda yeterli ısıyı vermez. Bu hayvanların gece uyurken su ısısında yada 1-2 derece yüksek bir kuru alan ısısına ihtiyaçları olur.
Bunun gibi bir ampul gerekiyor. Yada bunun gücünde bu şekilde koyu renk. Bu linkteki ampulün dez avantajı çok çabuk telinin kopması.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=8037&ad=exo-terra-night-glo-neodymium-moonlight-lamp-50-watt&kat=158
Daha sağlam ve uygun fiyatlısını bulursan al derim. Cem bu konuda bir renkli ampulden bahsetmişti.
mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-lamba-buldum.html

Sen yemi göz kararı ayarla, örneğin 3 yem kafa hacmi ediyorsa sabah 1,5 akşam üzeri 1,5 ver. Mümkün olduğunca bütün veriyordum ben. Baktın çok geveledi yem dağıldı gitti o zaman kırıp atarsın.

Seninki kuru alana hasretmiş demekki :)

aynen abı orda hem coktular hemde straforla cevresıne koyms akvaryumun ne ısıtıcı var ne bısı sadece selale fıltre vardı. Yanı dıyorsn kı 40 w olsn los ısık veren olsn yeterlıdır ? Bu yaptgm duy varya kenarına alumınym sardm bı skntı olurmu aksam evde olmcamda 12 e kdr patlama vs olurmu acaba :/ bayagı sıcak oldu kuru alanları dereceyı 2 adet yapmayı unutmsm baktm 1 adet :( bı tanede kuru alan ıcın bakıcam bos anımda

Sudan çıkartıp kurulayarak kuru alan ısısınıda bir ölç derim. Sonra derece alana kadar tekrar suya koyarsın.

Ancak lambayı 12 ye kadar açık tutma bence. Saat 20:00 gibi kapat en geç.

Evet 40 w loş ışık olsun ki uyuyabilsin.

bir lamba daha gerekecek. Ampulü sök-tak yaparsan sürekli ampul gider.

aslında abı ısıtıcı 30 dereceye ayarlı 30 derece oldugunda duruyor. Dustugunde calısıyor bunu kuru alan ıcın kullanym mı ?

evden cıkmadan once kapatym mı yani abi ?

nasıl uyuyacak orda snra hasta fln olmasın kuru alanda uyuyor ya

suan termometreyı cıkarttım kuru alana taktım ama yanlamasına taktm abı uzun glıyor :)

abı cbk cvp ver :) cıkcam bırzdan evden odanın ısıgınımı acıym o lambayı kpatıp. Yksa o lamba acık kalsn mı 9 10 a kdr ?

zaten abi yarın masa lambası gelıcek onu gunduz kullanrm dıgerını aksam ıcın :)

su ısıtıcı su dışında kullanılırsa camı patlar. filtre ve su ısıtıcı sürekli açık olacak.

cem abi dısında degılkı dedıgımız gıbı capraz duruyor mın sevıyesınde ıste az bısı yukarıdan su dısında o kadar. kapatıyım mı dedıgım lambaydı abı smdı geldım smdı kapattım

gece kuru alanda uyumuyorlarsa kapat. ama loş bir ışık veren lamba veya pencereden sokak lambası ışığı girsin.

Geri