Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

şimdi abi ben sana dıyım nasıl yapıcagımı olurunu soyle. Resım yukarda. Kuru alanın altında bu yana termometreyı yapıstırıyım (yukarıda ısıtıcı lamba olcak etkılermı onun ısısını acaba )
Sonra sagdakı kısa cama dık sekılde fıltre takıyım duvara dogru yakın olsun selale aparatınıda duvar tarafındakı uzun cama dogru cevrıyım ?
ısıtıcıyıda duvar taraftakı uzun cama capraz olarak yapıstırıyım once ona bı vantuz alıcam sanrm acılıyor gıbıme geldı bunlar

filtreyi sağ arka köşe tarafa doğru al ama arka camla 5-6 cm boşluğu olsun. yani arka cama tam yaslama, o taraftaki su emiş delikleride çekim yapabilsin. dik konumlama yapılır motor kısmı su içinde kalacak. dereceyi sağ ön kısma al. ısıtıcı ise sarı çiçeğin sol tarafına doğru olsunki filtreden çıkan su akvaryuma sıcak suyu dolandırsın.

filtrenin şelale borusunu su üstünde ucu açık şekilde arka cama doğru çevir cama doğru çarparak ısıtıcıya doğru su aksın. bu şekilde yapıp bir resim daha çek bakayım bir daha.

mailto:/1h/y/v1g1z.jpg

inşallah dedığın gibi anlamısımdır :)

ısıtıcının vantuzlarında sıkıntı var ne yapabılırım abı ıyı yapısması ıcın ? tukureyım mı vantuza :D:D:D

tamam bu şekilde olacak düzen dereceyi biraz daha sağa yaklaştır. yan camdan 2-3 cm uzaklık yeterli fazla ortaya kaçınca dalaşıyorlar dereceye. bu şekilde su doldur tamam. kumu da ekledin mi tamamdır. hayırlı olsun.

vantuzlar suyu yedi mi daha iyi yapışır gerekirse petshoplardan daha sağlam kalın vantuzda bulabilirsin. ya da juenden yeni alım yaptığın sırada vantuzda alabilirsin. bu ısıtıcı tam batabiliyor fakat seri üretim olduğu için bazıları su alıyor.

tam batırmym ben kullnma klavuzu dıye bı kagıt atmslar ıcıne mın sevıyeye kdr su glsn fln dıyorlar suan kumuda yerlestrdm abı. Bıraz beklems su vardıda yetmedı dırek musluktan koydm suyu tam yaptm kuru alan gırısının yarısına kdr su doldurdum yeterlıdır umarım ?
Bırde kopuk olustu abı nedendır acaba ?
Smdı malzemelerı takıp calıstrym mı napym abı ?

ıc fıltreyı tamamen suyun ıcıne sokablıyormyz abı ? O kablo gırısınde bosluk var su kacmasın ordan ?

köpük kumda kalan toz vb etkisi maşrapa ile yüzeyden alırsın. su, filtre motorunun üstünde olacak şekilde olmalı yoksa motor kendini soğutamaz. ilk başta dinlendirilmemiş musluk suyu önemli değil zamanla kısmi değişimlerle dengeye oturtursun. bulanıklık geçip su düzene geçince iki damla metilen damlat su ısısı uygun ısıya gelince kaplumbağaları koyarsın.

fotodan bak abı ustte duran vantuza kdr su gelıyor olurmu oyle ? Su ısıtıcısındada mın water level e kdr su mu gelmelı ? Ve ısıtıcı kuma temas etmelımı abi

o çizgiye kadar olmalı su. ısıtıcıyı biraz daha eğebilirsin. ucu kuma değebilir sorun yok. plastik kaplaması var zaten.

ucundakı plastık kaplamayımı dıyorsn abı ? Onu takılımı kullanym ?

ısıtıcının ucundaki plastik dursun. sonuçta kum içine girecek cam çizilip çatlamasın.

tamam abi suan ıkısınıde calıstırdm bı sorun gozkmuyor sadece fıltre cok ses yapıyor ya :)

akvarymun kapagını kapatnca o da azalıyor bırazcık :)

birazda bulanık gıbı duruyor neden acaba :/

abi birde bısı sorucam ısıtıcı lamba olmadan 1 gün gecırseler bı sorun olurmu

bulanıklık kumdan kaynaklı bir süre sonra gider filtreyi bir iki gün temizle. çalışırken altına maşrapayı geçirip motordan ayır. fişini çek. maşrapayı yavaşça kaldırıp akvaryumdan çıkar. yoksa sünger kısmı çıkardığın anda kir suya akar. borudan gelen su yapıyorsa cama tam değsin. motordan geliyorsa yapacak bir şey yok. sadece tabanını kuma oturt titreşim varsa o kesilir. lamba olmadan bir gün durabilirler. ama kapak kapalı olsun. çıkarlarsa ortam havası yumuşak olur.

hmm tamam abi o zaman yarın cıkıp kaplumbagalarımı alym :) gunde 1 mı degıstırıyım bı kac gun ıcın ? Yksa haftada bır fılan mı abi ? Bulanık ya yarın alsam kaplmbaga skntı olurmu yksa beklym mı duzelmesnı

bitane lamba yaptm duy a bagladım kabloyu flnda bu masa lambalarındakı etrafındakı abajurmu ne onlardan yok o yuzden fazla ısıtmaz dıye dusunuyorm

fıltrenın ucunu kapattm abı delıklerden su bırakıyor bu seferde fıltrenın ustune su sıcramıs su ıcıne tamamen gırmıcek dmı :/

sürekli çalışmada ertesi gün su berraklaşır diye düşünüyorum kumda oturmuş olur. su berraklaşana kadar günde 1 defa temizlik yeterli. sonra haftada bir yaparsın.

çanak, lambanın arkasındaki ısıyı da öne verdiği için çıplak duyluya göre ısısı daha fazla olacaktır. ama bu şekilde de ısı verir.

filtre tamamen su içinde olacak demiştim motor bu şekilde kendini soğutur. yoksa motoru yakarsın. ses ondan yüksek geliyor demekki hemen su içine al.

hatta su yüzeyinden en az bir cm su altında olsun.

dedım ya abı kablonun cıktıgı yer dısardamı kalmalı dıye o yuzden ordan su alırmı dıye dısardaydı smdı kuma da oturttum.
Su duy ıcın bı plastık kap ıle yapsam onuda alumınym ıle kaplasam aynı ısı gorurmu sence

su sesı kesıldı. Ucundakınıde cıkarttm oyle aksın ses yok. Sadece motorun tıtreme sesı var .kumada tam oturttum tabı bıraz eseledım oyle oturttm boydan uzun glıyor suya gore. Sağolasın abi yine cok cok cok yardımcı oldun

yarın bide su zamanlayıcı ve devit3 vitamini ve tabikide assolist kaplumbağalarımı alym :)
gozler parlak olmalı
kabugu goze guzel gozkmelı
bakıldıgı yer uygun olmalı ( 4 tane yer var en uygunu ufak bı akvaryum ve ıcınde sadece kuru alan ve ıc fıltre var kuru alanda strafordan ama en canlıları ordakıler)
canlı olan yuzen kıpır kıpır olanlardan secm yapmam gerek dmı baska dıkkat edecegım ne var?

gözler canlı harekete tepki vermeli yani kafayı çevirip bakmalı, kabukta parlaklık önemli değil bazılarının kabuğu açık renk olabiliyor. sadece eğrilik şekil bozukluğu kırık çatlak olmasın. parmaklarına, tırnağına, kuyruğuna bak sağlam mı, kafa çevresinde şişlik beze olmasın, derilerinde yırtık yara olmasın. deri ve kabukta beyazlık olmasın. mantar olabilir. eve götürürken kap içinde ve torbada götür soğuk ve rüzgardan etkilenmesin.

jel satmaya çalışırsa alma o zararlıdır. metilen mavisi al. deep fix'in var. vitamin damla da sera reptilin veya jbl aqua markaları önceliğin olsun eczaneden devit damla al. şişede olacak ampulde değil.

yemde sera raffy P sera raffy I al.

duy çevresine galvanizli telden alıp çanak şekli verdikten sonra çevresine alüminyum folyo sararsın. plastik olmaz ısı eritir. çanak şekli için duy kısmına küçük ön kısma büyük daire şeklinde iki parça kes sonra dört eşit tel kesip bir ucunu büyük daireye bir ucunu küçük daireye geçirip eğ olur sana çanak.

oncelıkle abı sera raffy p var tropıcal gammarus var bırde raffy mıneral var.
Yanımda bır kap mı gotureym orda mı verır dıcem ama kıtlemeye calısır bana :)
vıtamın damla ne oluyor pekı ?
Duy ıcın soyledgnı anlamadım zaten :):):) telden yuvarlak canak gıbı yapıcam o sekılde duya baglıcam snrada alumnyum ıle kaplıcm ?

5 dakıka ( bnm yurumemle) mesafede abı onu bı posette alrm olmadı hemen getırırım sabah uyanınca ısıtıcıyıda calıstırırım 30 derecemı yapaym abi ? Bırde benm oda genelde sogk olur skntı olurmu o ? Petshop a sorym hani vitamin ne varmıs.
Devit3 ten farklı bır vıtamın mı bu abi. Vıtamını unutmsm juen den sıparıs verırdm :/

metilen mavisi eczaneden mı temın edeblırım abi

ısıtıcıyı şimdiden çalıştır. ancak dengeye gelir. 27 derece uygundur. mineral yem olduğuna göre vitamin damla almana gerek yok. gereken yemleride almışsın. devit sadece D3 vitaminidir. diğer vitamin genel olan her vitamini içerir. ama mineral yemde hepsi var. hayvanlar hasta ve iştahtan kesilmediği sürece vitamin damlaya gerek yok.

kap olarak pastanelerde pasta koydukları şeffaf kaplardan veya yoğurt kabına koyup torba içinde getirebilirsin. bu poşet içine koyduğunda dar alanda kalmamaları için ama mesafe kısa ise sorun yok.

lambanın bir resmini çekip koyarsan şekline göre anlatırım. acelesi yok. benim dediğim bir nevi kumaşlı abajurlarda kullanılan tel biçimi.

hmm anladım abi. Sağol tekrardan :)
ısıtıcıyı senle knusurken calıstırmstm yaklasık 1 saate 14ten 22 e kdr cıktı kapattm sabah erken kalkarm o zmn calıstırırım oglenden snra fln cıkarm ıslerımı halledıp alır glrm abı o zaman kdr olur dıye dusunuyorm 30 dereceye ayarlamstm ısıtıcıyı 28 e fln mı cekym ?
Suan aklmda bısı var abi onu yapym oyle cekıyım ztn p.tesı masa lambası da gelıcek ınsallah nrmalde bgn alcktmda aksılık olmus :/ en en kotu 1 gun ısıksız kalır yavrucaklar ki lamba var onu gecıcı olarak kullanablrm abi.
Petshop a gıdym de bakarm abı hemen posetle alrm ya da evden cıkarken alrm bı kap :)

metilen mavisini nerden temin edebilrim abi

petshopta satılıyor. aldığında iki damla damlat hayvanlara bir şey olmaz. alkol bazlı olduğu için sakinleştirici özelliği de var. ısıtıcıyı şimdiden çalıştır. fazla elektrik gitmez hemde dereceye bakarak suyun esas ısısına göre ayar yapma fırsatında olur. zaten sürekli çalışacak. test etmiş olursun. 27-28 derece arası olsun ısı hayvanlar yavru lambada yok. kapağı kapadığında su üstü ısı yumuşak seyreder.

Geri