Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

sağolasın abi. Bende kuru alan ıcın bırseyler aldım boru alıcam altına desteklemek ıcın bırazdan cıkıp :) bu aksam onları halledıyım barı. Her ıhtımale karsı akvaryum ıcın slıkon aldım ve gelen akvaryumun ıcını tekrar sılıkonladım balkona koydum malzemeler gelene kdr kurur herhalde. Malzemelerde bugun sanrm kargoya verıleblırmıs 2-3 ıs gunu ıcınde gelır dıyor satıcı. Bakalm pazartesı salı fln gelır gıbıme gelıyor hayırlısı :)

su sanalpazardakını de sıparıs vrdım kargo ucretıde yokmus sanırım :)

Lamba gelince onun kutusuna da bir bak genede. Maksimum kaç w ampul kullanacaksın. Birde her ihtimale karşı kargo gelince elinde sağlam bir ampul olsunki adamın yanında lambayı dene. Eğer arızalı çıkarsa hemen iade edersin.

bugün bir hırdavatçıya girdim. musluk malzemesi almaya baktım phillips softone var dedim var mı bunlardan alayım yok dedi o ampulde patlak zaten görsellik olsun diye koydum vitrine dedi. :smile: zaten armut tipi ampul kalmadı piyasada şeffaf istesen o da yok dedi.

su modeme gelen telefon hat kabloları var ya onların plastıgı su da sıkntı yaratırmı abı ? ya da curume fln olurmu acaba su ıcerısınde

Tabiki plastik salınım yapar.

suyun içinde kablonun ne işi var ki. kısa mı ? yapı marketlerde 5 ve 10 metrelik olanları var alıp kullanabilirsin. bunun kablosu incedir hayvanlar ısırıp parçalayabilir.

salınım derken abı ? Kuru alan yapıyorm ya orda pvc boru var onu baglamak ıcın kullanmayı dusunuyordum da baska neyle baglayablırım acaba. Sılıkonladım ama pek tutmıcak gıbı duruyor

Plastik ürünler suya eser miktarda salınım yapar. Plastiğin kalitesine göre değişkendir. Buda suda yaşayan canlılar için zararlıdır. Biz bu sebepten akvaryum alamayanlara saklama kabını dahi kısa süre kullanın diyoruz. Bağlamak için mesafe küçükse plastik kelepçe olursa onu kullan. En azından sert plastik daha iyi.

soyle dusun abı masa gıbı 4 ayaklı olcak o ayakları ust cerceveye tutturmaya calısıyorm o yuzden. Sılıkon olmazsa boruların ıcınden kabloyu gecırıp cerceveye baglıcaktımda

soyle yapsam abı smdı tabana olan yerı sılıkonlıcamya akvaryuma onun ıcıne kabloyu gecırıyım ordan yukarı cıkcak cerceveyı baglarım oraya kdr su olmaz ztn kuru alan olcak ya ? Canlandırabıldın mı demek ıstedgımı abi

Zor iş deniyorsun. Camdan neden bir uygulama yapmadın? Hem daha sağlıklı olurdu.

ne bileyim abi. Cam ı nerden yaptırıcagımı bulamadım :) bgnde bakındm ama pek goremedım acıkcası. Aslında basıt bısı abı 4 tane pvc boru ustune duz bır taban. Ama ben ustunede dıkdortgen seklnde yaptım. dedıgım sekılde yapsam kablo suyla temas etmıyor sadece baglancak yerde gozukucek orasıda suyla temas etmez ama dedıgınız gıbı kaplmbaga ısırablır. Onun ıcınde gozuken yerlerı sılıkonlarm ?

Suya değmeyecekse sorun değil.
Camcılardan alıp yapabilirdin camdan birşey. Bunu yap önce olmazsa alternatif buluruz.

tamam abi bi yapıyım olmazsa dedıgın gıbı mecburen :) tum masraflar (uv lambası harıc) tamam. Smdı ıste bı urunlerı test etmek duzenlemek ve kaplumbağalarımla tanısmak kaldı. Bırde ufak tefek bırıkım yaparak uv lambasınada care bulmayı dusunuyorm ınsallah bırkac aya kadar da onu hallederım

Yapılmayacak iş değil. Bence mandallı lambanın yedeğini şimdiden alıp sadece ampulü almayı bekletebilirsin.

Sen sistemi kurup resimlerini çekersin, ona göre camdan nasıl olur bakarız. Sanırım sen kuru alanı masa gibi akvaryum içerisine oturtacaksın.

evet abı ustunede mesela camdan yapılcak sekılde plastktn yaptm ustunede halı kaydırmaz ınsallah koku fln yapmaz yaparsa cam mecburı olck :)
masa lambasınıda o zaman bulurum abı :)

kuru alanın ustunde 10 cm mesafe kalıyor kısaltmalmym abı snce kuru alanı ?

hayvan dik olarak durduğunda çenesi cam üstüne gelmeyecek şekilde mesafeyi ayarlamalısın veya mukavvadan dış kenarlardan çerçeve yapıp paket bandı ile akvaryum camına yapıştırarak o mesafeyi kuru alanla oynamadan yükseltmiş olursun.

Geri