Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

mailto:/urun_detay.aspx?urn=5480&ad=mango-koku-15-25-cm&kat=287
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm&kat=283
mailto:/urun_detay.aspx?urn=15559&ad=quik-sari-yesil-yaprakli-ipek-akvaryum-bitkisi-20-cm&kat=284
mailto:/urun_detay.aspx?urn=5286&ad=atman-at-f305-ic-filtre&kat=239
mailto:/urun_detay.aspx?urn=16465&ad=sea-star-hx-906-akvaryum-isiticisi-200-watt&kat=243
mailto:/urun_detay.aspx?urn=9324&ad=hagen-marina-civali-cam-derece-0-50-c&kat=290
mailto:/urun_detay.aspx?urn=9323&ad=hagen-marina-metal-derece-0-50-c&kat=290
bunlar yeterlımıdır ?

Isıtıcı dediğim gibi bilmediğim marka ve ben pek eheim, jbl, tetra dışına çıkmama taraftarıyım.
Mango kökü görerek alınsa daha iyi ama imkan yoksa altı boşluk olabilecek hayvanın girebileceği bir şekil göndermelerini belirtmeli. Ben geçen gün seçerek aldım buradan ve çok güzel kökler oluyor.
Filtrenin şelale aparatı varsa dış filtreye geçene kadar idare eder.
İpek bitki zaten tek alınabilir olan.
Kom uygun olan. Miktarı tespit etmiştin sanırım. Poşet 1 kg değil 800 gr. Buna göre adet hesabı yapılmalı.
Metal dereceyi bilmem ama o cam derecenin camı çok ince ve vantuzları kalitesiz. Hem cama yapışma özelliği çabuk gidiyor hemde kaplumbağa çarpmalarında kırılma riski var. En iyileri bunlar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11932&ad=jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c&kat=290
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c&kat=290

metal dereceyi bilmiyorum ama cam olan yaramaz. camı ince kolay kırarlar. ama gösterdiğim dereceler bunlardan iyi. metal olanda çekincem metal ısısı dereceyi etkiler mi.

atmanın filtresi çok güçlü eğer ucunda boru aparatı yoksa kullanılmaz. hayvanlar önüne geldiğinde karşı cama yapışır. mango silis uygun ama mangoyu alırken V şeklinde altına girebileceği tarzda bir şey olmalı. resimdekine benzer şekilde. bitki yumuşaktır suda sirkülasyona bağlı sallanır. ısıtıcı olarak kaliteli bir şey al. eheim jager veya jbl proterm.

Bu arada metal olan derecede akaryum camına asılıyormuş. Tahminime göre üstten kıvrımlı ve tam dolu balık akvaryumları için yukarıdan asılıyordur. Bizimkilerde kaçış boşluğu olduğu için suya girme durumu olmaz sanırım. Metal olanda uygun değil gibi. Kullanım şeklini tam bilmeli.

Cem, biraz farklı yazdaydın bari. Gene pişti olduk :) :)

dakikalarla yarışıyoruz. bu sefer ben öne geçtim. :smile: böyle kaç mesaj sildim.

tmm abı o ıkı dereceyıde mı alcam ?

Biri yeter. Ama kuru alanıda ölçeceğimden iki tane al derim. İkisinden birinden iki adet al farketmez. Ben sera kullanıyorum.

cem' Alıntı:
dakikalarla yarışıyoruz. bu sefer ben öne geçtim. :smile: böyle kaç mesaj sildim.

Mesajının üstüne bak. Ben sadece detayı yazarken altına ilave yaptım. Bir kaç dk arayla ifade ederken araya girmişsin :) :) şimdi iyice güldüm :)

hmm tamam abi
mango kokunu sıtede ozel belırtebılıyormuyuz kı ? yada altı kapalı gelırse oysak ?

Kökü tahrip etme. Ben sitesinden değil doğrudan mağazadan alışveriş yapıyorum. Cem alırken not düşülebildiğini söylemişti. Bence arayıp bir sor. Bu tarz bir ürün alacam talebimi nasıl belirteyim de. Yardımcı olurlar.

hmm onu bı burdakılerede sorayım adama dıyorm kac cm fılan ellerıyle hareketler fln gosterıyor dıyorm 20cm mı kac fln yıne aynı bu sefer gostermesını ıstıyımde bakym o zmn abı .
ıc fıltrenın dusuk w lısını mı alıym ?

Şelale aparatlıysa bunu alabilirsin. Senin akvaryum 160 lt kapasiteliydi sanırım.

İki karıştan büyüğü senin sisteme fazla gelir. Öyle düşün.

tamam abi ıkı karısta yaklasık 40 cm fln olur bı 20 25 30 en fazla ıyı olur yarın bı ugrayayım. evet abı tahmınımce 160lt :)
bı aparat fln belırtmıyor orda dusuk watt alym ben bıraz daha.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8262&ad=dophin-fb-4000f-ic-filtre-600-l-h&kat=239
Bunda olabilir. Ben kullanmadım ama dolphin fena değildir, atman ayarında kalitede. Araştır olmadı şelalesi varmıydı.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=4877&ad=resun-magic-jet-filter-magi-1000-ic-filtre&kat=239
Bunda şelale var gözüküyor ama kaliteyi bilmem.

mailto:/urun_detay.aspx?urn=5513&ad=tetra-tec-in-1000-plus-ic-filtre&kat=239
Tabi filtre diyince bunu öneririm. Ama buna bu kadar para verene kadar üstüne koyup dış filtre alınır.

Kökte senin akvaryuma 30 cm üzeri büyük gelir bencede.

http://www.sanalpazar.com/Mandalli-Masa-Lambasi__isp11668115
bundan bahsedıyordunuz dımı ?

şafak istiyorsan ben lamba göndereyim max 60 W. o lamba sadece uv ampullerde işe yarıyor. max 40 W. juenin sipariş verme aşamasında kargo bölümünde açıklama kutucuğu var oraya ne istiyorsan yazabilirsin. iç filtrede su çıkış ucunda uzatma borusu olan filtreyi tercih et. hatta hava kabarcığı çıkarması için serum borusu takılan cinsinden alırsan daha iyi olur.

Cem in önerdiği lamba daha her açıdan uygun ve daha kaliteli. Her ikisindende bende var ve Cem in bahsettiğini tavsiye ederim. Daha önce bu lambayı bulamamıştık.

abi snnkı hangısıydı smdı hatırlayamadım. Tmm juende msj attm sıparıs hakkında dıye bakalm donus yapmazlarsa dedıgın gıbı sıparıs sırasında derım.
Tmm abı o dedıgın gıbı bakym bıtanesınde denk glmıstı aparatlar fln var dıyordu onu blaym hani :)

mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-lamba-buldum.html

Cem bu konuda anlatmıştı. Bu lamba uvb için uyumlu çanağa sahip, ayrıca 60 w uyumu ile ısıtma lambaları içinde uygun. Daha önce uvb için vardiğin linkteki lambayı, ısıtma ampulü için Bauhaustaki massive mandallı lambayı ayrı ayrı alıyorduk. Ben tümünü kullanıyorum. En kullanışlısı Cem in konusunda bahsettiği.

aynı değil o 40 W bende ki 60 W. detayı emrenin gösterdiği linkte açıkladım.

Geri