Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

tamam abi 80 cm akvarym glcek ınsallah ondan snra tasarımlarımı hayallerımı yapablırım. Bnm demek ıstedgım e27 tıp duy u alıp nrmal masa lambası gıbı abajur gıbı etrafını cevrelıcek bısı ıle cevreleyp o sekılde kullanmak bı etkısı olmaz herhalde

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

cam arkasından olmaz kuru alanı ya yandan ya da tepeden görecek şekilde konumlandırma yapabiliyorsan kullanabilirsin. ama dikkat et içine düşmeyecek şekilde sağlam dursun.

yk abı ztn nrmal seylerde de bı plastık boru ya da sekılden sekıle gıren boru tarzında yapılıyor ben ona bı ayar yapcam tam tepeden bellı bır yukseklıkte ve saglamlıkta olcak zaten suan tek skntm su akvarymn glmesını beklemek :) gerısı ufak tefek seyler sızlerınde aklnda sunu soyle yaparsan ıyı olur dıye pratık bılgılerınız varsa hem el becerısı hem hobı olarak hemde kendım yaptım dıyeblcegm seklde ustune katabılcegm seylerı beklerım sızden :) mesela sızın senelerdır var akvarymunuz su soyle olsa daha kullanıslı olur dedıgınız oldumu hıc

tek seferde yapayım kurtarayım dersen ilk başta ağır gelecek masrafın olacak ama sonradan uğraşma veya ek masrafların olmayacak bir akvaryum ve ona göre ekipmanlar alıp işi bitirmen yerinde olacaktır. cam kalınlığı uygun ölçüde oldu mu hayvan büyüdüğünde akvaryum üstü cam kuru alana geçtiğinde sıkıntında olmaz. kısaca işin temeli akvaryumda bitiyor. ekipmanlara baktığında akvaryumdan pahalıya geliyor. el yapımı olarak yapabileceğin şey kuru alan. lamba konusunda elinden geliyorsa yapabilirsin ama hazır almak sana daha ucuza patlayacaktır. gerekirse işi netleştirip akvaryum ve ekipmanları hazırladığında ben buradan sana lamba alıp gönderebilirim.

mandallı lambalardan bulamadım burada o yuzden suan ıcın oyle bısı dusunuyorm dedıgım gıbı tanıdıktan gelıcek fazla sormadım sadece 80 cm boy ve yukseklık 50 cm gıbı. Buyuk ıhtımal 6mm cam olablır kalınlıgı. Iste gelsın ona gore bısı yapcam. Suan kafamda ızledgm bı vıdeodan kuru alan yapımı var. Akvaryumun ıc genıslıgıne bakıp ona uygun almayı planlıyorm dedıgınız gıbı herseyın bası akvaryum. 6mm kalınlıkta cam yterlımı ılerısı ıcınde 80 cm boy flnda ?

6 mm kalınlık akvaryum üstü cam kuru alanı kaldırmaz. diğer taraftan 1 kaplumbağa alırsan akvaryum içi kuru alan akvaryumun eni en az 40 cm ise ömürlük yeter.

akvaryumum yola cıktı sanırım :) 80*40*50 buyuk ıhtımalle halen genıslıgı olcmedı dırek yolladı :) bu akvaryum ıcın yıne fazlaya kacmamak kaydıyla neler alablrm tam olarak. Mesela ne kdr sılıs kum almam lazm. Bırde ısıtıcı ampul günde kac saat acık kalmalı ?

silis kum 22 kg civarı yeter ama almışken 25 kg al artanı bir kenarda dursun zaman içinde ekleme yaparsın. ısıtıcı lamba yazın 12 saat kışın 10 saat kadar açık olmalı. dış filtre alırsan temizleme işi en erken 2-3 ayda bir olur.

dıs fıltre suan ıcın benı asar abı ıc fıltre ıle ıdare ederım.
100 w ısıtıcı
40-60 w ısıtıcı ampul
0.5-1mm silis kum
iç filtre
mango kökü
yem ve vitaminler
devit3
bulabilirsem ipek bitki olmadı netten sıparıs. (nette daha uygun olursa netten alıcam hepsını :) )
bundan baska ne olablır ?
kuru alanı kendım yapacağım
masa lambasınıda dusundugum bır sekıl var oyle yapacağım ınsallah.
Bunlardan baska ekleyecegınız ?

gece için akvaryum dışından loş ışık verecek bir gece lambası iyi olur. gece karanlığında yüzerlerse gözlerine bir şey dalaşmasın. dalgıç florasan alır mısın bilmem. bu florasanı sadece ısıtıcı lamba ile gece 24:00 arası yakıyorum. geceleri ışığı çok olduğu için uyumuyorlar.

bitki de üstüne çıkıp duracakları bir bitki bulamadık henüz piyasa da kalmadı. alacağın bitki görsel amaçlı olacak. taban taşı enli uzun dallıları bulmak zor. 100 W tam randımanlı ısıtır mı onu kontrol etmek gerek bir de iç derece alacaksın. sera veya jbl 0-50 derecelik olanlardan sarı renkli cam.

bende onu dusunuyordum abı 200w mı alsam dıye.
Juen den baktm normal bır derece almam da aynı gorevı gormuyormu ? Kursunlu termometreler flnda metal de var.
Smdı yukseklık 50 cm fln ya da yaklasık. Dedıgın gıbı bulamadım bende abı. Burda bı kac petshopa bakcam.
Kum ne kdr kalınlıkta olcak yanı 5 cm fln mı olck akvaryum ıcerısınde

kum 0.5-1 mm arası kalınlıkta olacak.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm&kat=0
dereceler bunlar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11932&ad=jbl-vantuzlu-cam-derece-0-50-c&kat=290
mailto:/urun_detay.aspx?urn=1141&ad=sera-vantuzlu-cam-derece-0-50-c&kat=290
camı kalın ve ince oldukları için bulaşma dertleri olmaz.

o kumu blyrm abı akvaryumda ne kadar kalınlıkta olcak mesela 25 kg al fln dedınz ya akvaryumda ne kdr olucak 5cm mı ? Ben mesela oncelkle 3cm yapsam olurmu ?

25 kg olursa 5 cm kadar kalınlık olur. 3 cm olursa kumu hareket ettirecekleri için arada altından cam gözükür. Birde hayvan kumun deri değişimine olan faydasından tam verim alamaz.

Ana ekipmanlar sayılanlarla tamam bence. Dekoratif bir ipek bitki iyi olur.

hmm tamam abı bı petshop fıyatları bıde sıte fıyatları bakym :)

normalde uygun olan 6-7 cm kalınlıktır. bu emrenin bahsettiği gibi hayvan açısından uygun olandır. ayrıca bitkileri dibe sıkı oturtmada da gereklidir. yoksa kaldırıp atıyorlar.

Bu bahsettiklerinden öneride bulunmamızı istediğin ürün varsa yaz. Sana yardımcı oluruz.

sea star ın ısıtıcısı fln nasıldır arastırmadm hc sızın blgnz varmı abı. Akvaryum glsnde tam olarak oyle malzeme alısverısıne baslamak ıstıyorm en son kapluslar ınsallah :)
bır turlu o gün gelemedi ya

O markayı bilmiyorum ama ısıtıcılarda güvenebileceğin markalar kalite ve kullanışlılık sırasıyla Eheim, JBL ve Tetra dır. Bunlardan sonra daha uygun fiyatlı tam batan Atman gelir.

Akvaryum ölçülerini tam kontrol edersin ve buna göre ekipmanları toparlamana yardımcı oluruz.

sea star roxin ayarında bir ısıtıcı akvaryum büyük olacağına göre emrenin belirttiği ısıtıcılardan al ki olmadık zamanda üzmesin.

Geri