Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Aynı ürün değil. Cem in belirttiği ürünün mavi rengi yok. Bu ürün benim bahsettiğim bu ürüne benziyor.
mailto:/ofis-kirtasiye/portatif-kiskacli-masa-lambasi-kitap-okuma-vb-88793293

Gerçi senin gönderdiğin linkte 60 w diyor, burada 40 w, benimki ile aynı ürün olmayabilir.

abı bunda da akkor ampullerde max 60 tasarruflularda 180 w a kdr kullanılır dems

aynı malzeme kullanılmış ama kablo ve duy konusunda değişiklik olabilir. beni de yanıltan o oldu. aynı firmadan 60 W olarak sipariş edilmiş olabilir.

benım dedıgımde 60 w dıyor abı snn gıttıgıdıyorda dedıgın 40w

Bende ona dikkat ettim. Güvenilir yerse al derim.

dophin marka ic fıltrelerde kutu ıcerısınde hortum vs aparat bulunuyor dıyor bır de abı dedıgın sekılde sanrm ? kac w yeterlı olur sence?

sanalpazarda uye rıze dıye yazıyor ona msj attım rızede nerdeymıs dıye bakym cvp gelırse ınsallah ya dırek ondan ya da sıteden alablırım :)

mailto:/urun_detay.aspx?urn=8260&ad=dophin-fb-2000f-ic-filtre-400-l-h&kat=239

mailto:/urun_detay.aspx?urn=13780&ad=sobo-wp-1000f-internal-ic-filtre&kat=239

bunlar mesela

Hortum ve aparat diyor ama ne için. Hortum oksijen girişi için oluyordur. Aparatın ne olduğunu bilmeli. Bazıları sadece hareketli başlık bulundurur. İkinci filtrede bu hiç yazılı dahi değil.

Bence 15-20 w bir filtre işini görür. Ancak güç kaliteye göre değişir. 20 w güçteki orta yada düşük sınıf bir filtrenin işini 5 w güçteki bir eheim filtre yapabilir. Şelale aparatlılardan sana önerdiğim resun iyi gibi. Ama dolphinde şelale aparatı olup ulmadığını sorum olduğunu öğrenirsen onu al derim. Neticede resundan iyidir. Soboyu hiç hesaba katmıyorum bile.

Kaplumbağa akvaryumlarında da önermişler. Dış filtreye geçene kadar bununla idare et derim.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4877&ad=resun-magic-jet-filter-magi-1000-ic-filtre&kat=239

petshopta sordm bır cogunda sobo var adam kac yıldır sattıgım urun dedı bı sıkıntı olmadı suana kdr dedı

bu gıdısle kendım yapcam butun herseyı ya :) ev yapımı akvaryum malzemelerı satılırrr :)))

evet alacağın 15 W ve üstü olsun. diğerlerine eheim gibi aldanma. diğerlerinin düşük wattı işe yaramaz. aparat boru şeklinde tahminen 10 cm'den uzun ve silindirin bir tarafında 4-5 tane küçük delikler vardır.

Sen şimdilik linkini verdiğim Resunu al bence. Gerçi iç filtre olarak Eheim yada Tetra almayacağına göre çokta önemli değil. Nasılsa bir süre sonra ben dış filtreye geçiyorum önerileriniz neler diyeceksin :)

ben 110 litrede bunu kullanıyorum. seramik mili var. hava kabarcığı yapan çıkış deliği var oraya serum hortumu takarsan suya oksijende verebilirsin. ucundaki boru aparatı kırıp çıkardım ben suyu uçtan istediğin yöne doğru verebiliyorsun.
http://www.mamaci.net/U1424,244,jeneca-ipf-1253-akvaryum-ic-filtresi.htm

ilerde dış filtreye geçeceksen geçici olarak bunu kullanabilirsin.

abi akvaryum geldi 70*30*35 cm.
Bırazcık darmıs ama ıdare edıcez mecbur :)

o zaman jenecaya bak derim. resun fazla gelir.

Cvp: RE: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

ShaF_cK' Alıntı:
abi akvaryum geldi 70*30*35 cm.
Bırazcık darmıs ama ıdare edıcez mecbur :)

Yükseklikte zorlayacak biraz. En fazla 60 lt hacmi kullanılır. Yaza kadar 3 yavru için idare eder.

maksimum 2 tane alırım abi :) bakalım urunlerıde sıparıs ettım kendımce ınsallah cumaya kdr gelırde haftasonuda kaplumbağalarıma kavusurum :)

Diğer arkadaşın aldığı üç yavru aklımda kalmış, pardon :) bazen hatlar karışıyor.
İki yavru en ideali zaten. O zaman bir seneye yakın kullanırsın bunu.
Hadi bakalım sistemi kuracaksın yakında. Düşün bir çok kişi gibi hayvanları önceden edinmiş olsaydın şimdi ufaklıklar fanusta üşüyor ve korkuyor olacaktı. Sistemi kurmak içinde çok hızlı davranman gerekeceğinden yanlış ve pahalı ürünler alacaktın. Bu yaptığını yapan sayısı çok az, tebrikler.

cok tesekkur ederım abi. Bende arastırmayı ona gore ıs yapmayı severım :) arastırmalarm sayesnde buldm sıteyı ıyıkıde buldm ve ıyıkıde sızlerle tanstm yksa belki bende plastık kaplarda hc bır malzemesı olmayan sekılde bakmaya baslıcaktm. Bgn ufak tefek seyler alacağım dısardan kuru alan yapımı ıcın fln sıparısımde halen beklemede byk ıhtımal haftaya haftaıcı gelecektır. ilgilendiğiniz ıcın hepınıze cok tesekkur ederım Allah razı olsun. İnşallah yakında kaplumbağalarımı sıze tanıtma sansı bulurum :)

İnşallah herşey çok güzel olacak. Her zaman yardımcı oluruz.
Bende ilk karar verdiğimde araştırıyordum, nerede nasıl bakılır diye. Birkaç arkadaşıma kaplumbağa bakacağım diye bahsetmiştim. Arkadaşlarımdan biri ilk iki resi 2 sene önce aldı geldi fanusta. İyi niyette olsa bak ben araştırıyorum, koşulları sağlamadan almasaydın demiştim. Elim ayağıma dolaşmıştı. Hayvanlar hafta içi gelmiş ve gündüz çalışıyordum. O dönemki yoğunlukta gündüz izin alamayacağıma göre iki akşamda avm pet shoptan 1500 tl ye 96 lt hacimdeki ilk akvaryumu kurdum. Gerekli gereksiz ne varsa aldım. O kadar ücrete düzgün iş yapmayan pilli eheim dip çekimi bile almıştım. Tam derslik örnek :)

adile naşit kibar feyzoda müjde ar'a o kadar para verene kadar "öküz alırık" diyor ya seninki de o hesap olmuş emre. :smile:

Tam dediğin gibi Cem :) Yavaş yavaş önce sistem kurmak varken alelacele toparlamaya çalışınca böyle sonuçlar çıkıyor. Burada Şafak doğru örnek oldu.

Geri