Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

Cvp: Akvaryum aksesuar bakım vs nasıl olmalı ?

boyu biraz büyük bir akvaryum al. hayvanlar yüzebilsin. yaptıracaksan eni 40 cm den kısa olmasın. lamba için bu linkteki uygun olur.
mailto:/forum/Konu-arkadaslar-ucuz-lamba-buldum.html

Bence 60*30*40 alıp en azından 10 cm olana kadar götürmek daha iyi. 70 lt hacimde ama kaçış boşluğu vs derken 50 lt kullanılır. Buda 1-1,5 sene rahat götürür. Diğer seçenek küçük kalacak ve en iyi 8-12 ay gider.

Hangi ildesin. Bauhaus olan bir şehirde isen sana lamba önerisi vereceğim. İstanbul yada Ankarada daha Bauhaus tan daha uygun fiyata mandallı lamba alacağın yer öneririm. Ampul olarak ecolite 52 w halosoft uygun.

Cem Ankara da nereden diğer mandallı lambanın alınacağını biliyor, bende İstanbul da yer biliyorum.

rizede okuyorum normalde istanbul fakat zor şuan oralar :) neyse burada bakınırım biraz daha bulamazsam netten bakarım artık :)

İstanbul da ailen varsa bauhaus tan massive mandallı lamba alıp kargolasınlar yada bir firma daha vereyim getirttirip onu kargolasınlar. Bu Cem in bahsettiği lambanın İstanbul satışı.

Nette bulman zor. Oralara bak, olmadı dediğim yöntemi yaparsın.

tamam abi bi bakınıyım buralarda ampul ve masa lambası ıle ılgılı bı arastırmam olmadı daha :) belki vardır burda da araştırmak onemlı :) tşkr ederim :)

bu halı kaydırmazlar su değdiği için koku yapıyormu ? ve silikon su ıcınde bı sıkıntı yaratırmı ?

ve kaplumbağaların canlı balık yediği var mesela ne alınabılır ? ve onları sadece besleneceği zaman mı alıp akvaryuma koymalıyım yoksa onlarıda beslemelımıyım akvaryumda bır gun kim vurduya mı gitmeli :)

ve deniz taşlarından akvaryuma koysam sıkıntı yaparmı ? suyun temizliği suyun özellikleri için bazı taslar varmıs (lav kayalar filan) bunlar alınmalımı sızce?

biz canlı balıkla beslemeye karşıyız. onlarında canı var. eğer düşünüyorsan kurutulmuş balık içerikli sera royal alabilirsin. 1000 ml'lik kutuda satılır.

koyacağın taşlar hayvanın ağzına sığmayacak büyüklükte ve gözenekli olmamalı. özellikle sirkülasyonu engellememeli. yoksa çevresinde birriken kir zararlı bakteri oluşumuna olanak sağlar. lav taşları granül şeklinde ise sadece filtrede kullanılmalı. ama kaya şeklinde varsa o akvaryuma konabilir. fakat bu taşların iyice kaynatılması lazımdır. başta mantar olmak üzere parazit yumurtası taşıyabilirler.

önceden görünüm özelliğiyle toplanmıs tasları buldum avuc ıcı kadar bir şeyler hani deniz kenarlarında olan purussuz oval sekıldekı onlar ve en az 5 senedır ev ıcınde bır dolapta duruyor bunlarda da mantar vb organızmalar olusturabılıcek olasılık varmıdır

sen gene de kaynat. olur mu olmaz mı düşüncesindense kafadan temelli silmen daha iyi.

tamam abi birde şu deniz salyangoz kabugu var kendim cıkartmıstım seneler oncesınde onu koymamda sakınca varmı kaplumbagalara zararı fln ?

http://www.elektrikurunleri.com/TASARRUFLU-AMPUL-60-WATT-BEYAZ-E27-UZLIGHT,PR-2756.html
bu nasıl ısıtıcı ampul olarak ?

http://www.evmanya.com/urun/230276-eglo-aydinlatma-basic-masaustu-aydinlatma
ve bu
sadece ornek olarak bu tarzlarda mı. Bunda mesela max 60w dıyor.

İyice kaya tuzlu suda kaynatıp bolca duruladınmı sorun olmaz.

deniz kabuğunun içi yani ağzı kuma batık dursun. içinde biriken kir bakteri üretir. o ampul ısı vermez. düz armut ampul olacak. buzlu cam bulursan 60 W; bulamazsan 40 W şeffaf alacaksın. o lambanın kıskaçlı olanından alacaksın. cama tutturup kuru alanı görecek şekilde max 6o W yazan olmalı. ben bir link atmıştım ucuz lamba buldum diye ona bak o şekilde olacak. geniş duylu E27 model.

tamam abi ben seklınden degıl o ozellıkte ıyımıdır yanı demek ıcın gosterdım sızın yapmıs oldugunuz paylasımdakını gormustum desklamb daha bakamadım vizeler filan zorluyor allak bullak ugrasıyorz bı yandanda bunlar hakkında tam bılgı yukleyınce error verecek beyin yakında :)

akvaryumda halı kaydırmaz koku yaparmı ? ve strafor sıkıntı yaparmı ? mantolamada kullanılan straforlardan (ırı tanelı kopuk gıbı olanlardan degıl daha sert olanlardan yani )

Bir çok kişi halı kaydırmaz kullanıyor. Sorun olacağını sanmam.

Strafor kullanımını tavsiye etmem. Salınım yapar, kopmalar olur. Straforu genelde derz ile kaplayarak dekor için kullanıyorlar ama bence buda kaplumbağa akvaryumlarında ne kadar uygun olur tartışılır.

çimen şeklinde olanın altında adi petrol artığı var o salınım yapar. ben diğerini kullanıyorum ama çok az bir parça suda.

kuru alanda tane köpükler olmaz. renkli strafor belli bir zamana yani yosunlaşma olana kadar yosunlaşma başladı mı dişlemeye başlıyorlar. ben akvaryum üstü cam kuru alan alana kadar kullanmıştım kısa bir süre.
mailto:/forum/Konu-akvaryumun-son-hali--8910.html

hmm tamam tşkrler. Peki su çömlek yada çömlek gorunumlu plastık kaplardan bır magara tarzı bısı yapsam olurmu ?

Hiç gerek yok. Hem yapay olduğu salınım yapma durumu olduğu için zararlı, hem girince dönememe durumu olursa sıkışma imkanı olduğu için hayati tehlike taşır. O mağaralar genelde teraryum canlıları için. Yani yılan, kertenkele, örümcek gibi canlılar için.

50*x*30cm civarı bı akvaryum cok mu ufak olur ?
benım yaptırmak ıstedıgım 60*40*40 fakat arkadasta 50cm var ama onunda genıslıgını daha soylemedı. yukseklık cok dusuk
bır de 80*x*50 cm gıbı boyle bır akvaryum var

acaba yaklasık ne kdr agırlıkta olur bunlar bos ıken ? x cm olanları 30 40 cm olarak dusunursek

bır tane e27 tıpı duy alsak o sekılde kendımız bır ısıtıcı ampul ıcın yapmıs olsak olablırmı ?

kaplumbağalarda kuru alandan dolayı yükseklik önemli faktör. bu linkten ağırlığını görebilirsin.
mailto:/forum/akvaryum.php
istediğin ölçüleri girdikten sonra güvenlik faktöründeki sayıyı yükseltip veya alçaltıp akvaryum kalınlığını denk getirince istediğin sonucu bulursun.

elinde buji duylu E14'tü galiba lamba varsa ve lamba çanağına sığıyorsa E27 duyu, kendin alıp takabilirsin.

Geri