Tetra ht eheim thermocontrol ve jbl protemp kadar birebir olmasa da yakın kalitede olduğu için diğer ısıtıcılardan kalite anlamında daha önde.
Yalnız eheim ve tetra tamamen cam. Jbl ise plastik korumalı. Bu onu uygun seçenek kılıyor yetişkinler suda paniklediğinde gayri ihtiyarı kabuklarını ısıtıcıya vuruyor. Cam anlamında kalın olsalarda yine de risk var. Bu hariç üç markada evladiyelik ürünler.
Silis kum gerekli ürün. Eşelenip vakit geçirir ve yiyerek hazımsızlığını giderir ve bağırsaklarındaki olası parazitleri atarlar. Altbağadaki eski plakaları ve bacaklarındaki eski derileri sürtünüp atarlar. Topak yapıya sahip olduğu için hayvan yediğinde hasar vermez.
Bunda başka marka var mı bilmiyorum vitasand pro78 marka sarı silis kum uygun. Cichlid kumu diye de satılıyor. 0.5-1 mm aralığında çapa sahip silis kum hayvanlar için uygun formdur. Vitasand 0.7 mm ile uygun ölçüyü yakalıyor. Sterilize edilip yıkanıyor. Toz oluyor onu yıkıyoruz.
Ben bir kez piyasa malı almoştım. İçinde zift artığı bile çıkmıştı. Kir toz toprak ayrı. Temizlemesi daha beter. Yıkama sonrası cımbızla tek tek ayıkladım. Vitasand de bu olay yok. Sadece bazen aynı bant kullanıldığı için tek tük farklı kum taneleri olabiliyor. O da sorun değil.
Beyaz siliste var ama kullanışlı değil. Kiri gösteriyor, aşırı parlaklık veriyor ki bu hayvanı rahatsız ediyor. Bir de silis diye mermer tozu kaktıran var.
Derecede sera Precision uygun tek kıramadıkları bu. Aynısı jbl'de de var ama bildim bileli o hep seradan pahalıya satılmıştır. Bir de alkol bazlı, civa yok. Kırılsa bile o risk yok.
Lambada bu konuyu inceleyin. Knitex'in mandallı lambası uygun. Kablo uzun kaldırfığı watt yüksek ve seramik duylu.
Herkese iyi forumlar. 2 gün önce bir su kaplumbağası sahiplendim. 1tl boyutunda daha çok küçük. Isıtıcısını , akvaryumunu, filtresini vb. hallettim. Sorunum şu , kaplumbağam kuru alanından asla çıkmıyor. Yanlış olduğunu bilsemde tutup suya bıraktığımda direk kuru alanına çıkıyor ve asla yem...
sukaplumbagasi.com