Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kuracağım

Cvp: Akvaryum Kuracağım

cem' Alıntı:
resimdeki akvaryum için demiştim. eni 40 cm ise bununla devam et. hazır akvaryumlar 200 tl civarlarındadır. daha ucuza da bulabilirsin. 6 mm cam kalınlığında olur. bu seni hayvan 15 cm kabuk boyuna gelene kadar idare eder. üstü için camı çatlatma durumu doğabilir. eni 35 cm veya daha uzun gerekirse ön camı dışa bombeli olanlara bakarsın. bombe orta kısımda 2 cm daha uzunluk verir. dış filtresiz idare edersin sıkıntın fazla su değişimleri olur.

filtre olarak bu ikisinden birini alıp alt haznesine zeolit koyarsan idrar yani amonyağa da kısmen çözüm bulursun. hayvanda tek zaten.
http://www.mamaci.net/U1426,244,jeneca-ipf-2253-akvaryum-ic-filtresi.htm
bu ikincinin ucunda şelale aparatı yok yalnız. motor yeni model 4 W daha az yakıyor. buna karşılık debisi de 160 lt/h daha az. birinciyi tavsiye ederim.

http://www.mamaci.net/U1429,244,jeneca-ipf-4200l-akvaryum-ic-filtresi.htm

bu torbadan da al önce buna sonra yıkayıp alt hazneye yerleştir.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6679&ad=ti-sert-filtre-malzeme-torbasi
filtre malzemeleri bunlar.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13568&ad=fluval-zeo-karbon-filtre-malzemesi-1200-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11863&ad=jbl-micro-mec-filtre-malzemesi-1-lt
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6527&ad=prodac-carbo-zeo-700-gr
mailto:/urun_detay.aspx?urn=6528&ad=prodac-zeolite-filtre-malzemesi-700-gr

Hocam zaten Eheim 2010 iç filtre var. Benim istediğim şey beni bir 4 5 sene idare edecek bir akvaryum. Filtre süngerlerinin linki iyi oldu. Juenden alayım bir ara. Sağolun.

150 lt civarı bulabilirsem uygun fiyata 150 lt alırım. Taşır heralde. Şu an bende bulunan akvaryumun eni 40 değil. .

Aslında akvaryum uygun ama kargo ve paketleme artıyor. Olmadı geçiş akvaryumunda üste kuru alan yapmayıp devam etmen gerekecek. Zira bu ölçülerde akvaryumu 6 mm den kalın yapmazlarki onada üste kuru alan önermem.

Bu arada ilk sayfaya gittimde geçen sene bu zamanlar için hayvanın boyunu tahmin edip değişikliği önermişiz zaten. Hayvanın uygun büyümesine de sevindim. Eheim 2010 filtre ile biraz daha devam et derim. Yeni akvaryumu hazır alıp bir şeyler düşünelim. Daha sonra son noktada daha iyisini yapabilirsin.

3 4 sene idare etsin zaten süper bir akvaryum yaparım sorun değil hocam.

O zaman 150 180 lt civarı hazır akvaryum alayım. Kum ısıtıcı ve dış filtreye de yeter hem param. Ileride zaten mobilyalı büyük 200 lt'lik bir akvaryum yaparım. Bu arada kuru alanı kendim yaparım sorun değil o.

Hocam biraz araştırdım da siz bu camın kalın olmasını biraz da kuru alan için istiyorsunuz galiba. Ama benim yapacağım kuru alan çok basit ve 1 kg bile olmayacam. Aklımda güzel bir fikir var. :)

85*40*50 > 170 litrelik bir akvaryum taş çatlasa 200 kg basınç yapar onu da kaldırır heralde mermer. Hazır da olabilir farketmez ama araştırdım forumda 150 200 lt akvaryumu 120 max yaptıranlar var. Cam kalın olsun tamam ama bana çok da gerekmiyor. Dediğim gibi fazla ağırlık binmeyecek. 200 250 tl akvaryuma vermeye hazırım. Hatta 300 de olur. Ama yeterki dış filtre ve kum ısıtıcı vs.'ye de para kalsın.

Ve en önemlisi 10 cm boşluk bıraksam. 3 cm de kum olsa.. 125 140 arası bir ağırlık yapar. Akvaryumun darası , ivır zıvir derken 30 kg da ordan gelse 170 falan yapıyor. Onu da mermer taşır heralde. Resim de attım zaten. Bakalım inşallah yaz tatilinde şu işleri yoluna katarım yoksa seneye ygs lys var bir daha zaman da ayıramam hayvana yazık olur. Çok seviyorum bırakmak da istemiyorum. Umarım hersey yolunda gider...

Bu ölçü balık akvaryumu için zaten 7 mm uygun olarak geliyor. Kaplumbağa akvaryumunda 8 mm cam kalınlığı bence daha ideal. Sonuçta yukarı koyacağın sadece kuru akab değil. Ya akvaryuma ya kuru alana mandallı lamba takacaksın. Buda camlara yük uygulayacak. Kesin sorun olur demem ama su dolu bir akvaryumda risk ne kadar alınmalı dersen ben almam.
Hayvanda büyüdükçe çarpmaları ile cama daha çok gerilim uygulayacak.

Plastik bir saklama kabı alıp güzelce kuru alan yapabilirsin. Alacağın akvaryumda kapak olmasına gerek yok, hatta olmasın.

Bence mermer bu yükü kaldırır ama net bir şey söylemek mümkün değil.

Bence güzel bir sistem olacaktır.

Hocam buradan (Afyon Dinar) almak daha mantıklı değil mi ? Yoksa kargo çok tutuyor ?

En iyisi buradaki akvaryumculardan almak. O halde max 160 lt için dış filtre ve ısıtıcı önerir misiniz ? Akvaryumu buradan hallederim heralde.. :)

Tabi akvaryumu orada sor. Ancak cam kalınlığına dikkat et. Bu ölçülerde ucuza kaçmak için 5 mm, 6 mm akvaryumlar yapanlar var. Ucuza akvaryum satmanın ilk kuralı maliyeti düşürmek, maliyeti düşürmeninde ilk kuralı cam kalınlığı yani ağırlığını düşürmektir.

Filtre için öyle bir hacimdesinki bu akvaryuma tam hatta bir süre sonra yetersiz kalacak filtre ileride daha uygun akvaryuma geçince hiç işine yaramayacak.
Minimum bu filtreyi almalısın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4531&ad=tetra-tec-ex-700-dis-filtre

Bu filtreyi alırsanda ileride ömürlük akvaryumda da kullanırsın.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=4580&ad=tetra-tec-ex-1200-dis-filtre

Bunlar juen pet fiyatı. Bildiğimiz firma.
Bu firmaları bilmem ama çok uygun fiyatlıları var.
mailto:/evcil-hayvan/tetratec-700-disfiltre-114638109
mailto:/evcil-hayvan/tetratec-700-disfiltre-faturali-garantili-114525801

mailto:/evcil-hayvan/tetratec-1200-dis-filtre-113361285
mailto:/evcil-hayvan/tetratec-1200-disfiltre-sok-fiyat-ucretsiz-kargo-114900396

Dersenki filtrede en iyisini alayım, o zaman Eheim derim. Ama fiyatı modele göre 100-200 tl artar.

Kaplumbağa akvaryumunda korumalı ısıtıcı en iyisi. Hayvan cama vurdumu kıramaz.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=11899&ad=jbl-pro-temp-akvaryum-isiticisi-200-watt

Ama 30 tl daha ucuzunu alayım dersen Tetra da iyi marka.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=2486&ad=tetra-tec-ht-200-akvaryum-isiticisi-200-watt

Teşekkür ederim hocam .. Zamanım olunca inceler cevap yazarım. :) biraz da akvaryuma göre diğerlerinin fiyatları belirlenecek :)

Hocam şimdi baktım da 2. Verdiğiniz dış filtre çok pahalı. . Ama ısıtıcının kalitelisini alırım. Tabi yine akvaryum fiyatını almak lazım. :)

Bu arada 34 akvaryum da da fiyatlar iyi gibi. Tavsiye eder misiniz ?

İkinci verdiğim filtrenin altta yani 6 ve 7 nolu linklerde gayet uygunları var. Juen uçmuş. İleriye dönük akvaryumda da kullanayım dersen diye önerdim. İlkini alırsan sonraki akvaryumda kullanamazsın. Arkadaşlarda öneride bulunur.

Ama önce akvaryum.

AEK' Alıntı:
İkinci verdiğim filtrenin altta yani 6 ve 7 nolu linklerde gayet uygunları var. Juen uçmuş. İleriye dönük akvaryumda da kullanayım dersen diye önerdim. İlkini alırsan sonraki akvaryumda kullanamazsın. Arkadaşlarda öneride bulunur.

Ama öncw akvaryum.

Hocam 34akvaryum nasıl önerir misiniz ?

Firmayı bilmiyorum ama birkaç akvaryumu inceledim.

Örneğin bunda standart 7 mm cam olmalı. Biz 8 mm öneriyoruz. Ancak firma 6 mm yapmış, olmaz.
mailto:/index.php?route=product/product&path=59_80_81&product_id=996

Bunda cam uygun ama en dar.
mailto:/index.php?route=product/product&path=59_80_81&product_id=90

Bunlarda cam kalınlığı yazmamış. Sınır 7 mm olmalı. 8 mm olursa üste kuru alanda daha sağlıklı olur.
mailto:/index.php?route=product/product&path=59_80_81&product_id=53
mailto:/index.php?route=product/product&path=59_80_81&product_id=54

Özel sipariş de alınıyor galiba sitede hocam. Bir 8mm fiyatını sormak lazım. Buradaki yerel petshop'a da sormakta fayda var. Belki onda da uygun birşey vardır.

Dediğiniz gibi genelde balıklar için olduğundan kalınlık sıkıntı oluyor.

Alisarp' Alıntı:
Gayet iyi bir suru alisverisim oldu

Hocam şimdi gördüm mesajınızı.

Özel sipariş de alıyormuş site. Acaba 85*40*50 8mm bir akvaryumu kargo dahil kaça yaparlar ?

Yada kargo fiyati ne kadar biliyor musunuz ?

Önce pet shopa sor derim. Hem yerinde konuşup pazarlık yapabilirsin. Bence bu site ile iletişime geçip yaptırmak istediğin akvaryumu da sor.

AEK' Alıntı:
Önce pet shopa sor derim. Hem yerinde konuşup pazarlık yapabilirsin. Bence bu site ile iletişime geçip yaptırmak istediğin akvaryumu da sor.

Aynen hocam. Hem burada kalınlık seçilir. Akvaryumcu kalınlık ayarlayamaz. Elindeki neyse onu satar.. :)

34akvaryum özel sipariş alıyor demişti biri ama sitede öyle birşey göremedim ? Yardımcı olacak var mı ? :)

Ben bilmiyorum ama söylediğiniz için konuş dedim. Bence önce oradaki yerleri gez Barış, olmadı alternatiflere bakarız. Öncelik kargodan kurtulman. Tabi uygun akvaryumla.

AEK' Alıntı:
Ben bilmiyorum ama söylediğiniz için konuş dedim. Bence önce oradaki yerleri gez Barış, olmadı alternatiflere bakarız. Öncelik kargodan kurtulman. Tabi uygun akvaryumla.

Hocam bu hafta zor da haftaya fiyat soracağım petshoplara.

Şu an farklı bir soru var aklımda. Kuru alan lambası bozuldu. Kuru alanın da rampasına yapıştırdığım kauçuk çıkmış. Evde de akvaryum silikonu kalmadi. Daha doğrusu bozuldu attık. Lambayı elektrikciye verdim de kuru alanı bir an önce yapmam lazım. Kesin akvaryum silikonu mu olmalı ? :/

Evet akvaryum silikonu kullanılmalı.

Teşekkür ederim cevaplarınız için.

*O halde bu hafta sonu bir tane daha henkel sista akvaryum silikonu alacağım. .
------
*Yerel fiyatları öğreniyim sonra site fiyatlarını da soracağım hocam. Sağolun. :)

Geri