Cvp: Akvaryum Kuracağım
Arkadaşlar Merhaba Yeniden..
Bugün petshop'a gittim ve öğrendim ki benim akvaryum işi olmayacak. Çok da ilgilenmediler zaten. Memnun kalmayacağımı sezdim. En iyisi akvaryumu da internetten almak ve bilinmeyen bir yerden alıp riske girmek de istemiyorum. MAS fiyatları pahalı geliyor ama güvenilir.. İstediğim ölçüler Kesinleşti : 85*39*50h
39'u garanti olsun diye öyle yazdım. Koyacağım yer 42 cm falan genişlik var. Bİraz da içerde dursun akvaryum yoksa çarpıp kırılma ihitimali var. 40 bile az biliyorum ama koyacağım yer kısıtlı o yüzden bu şekilde olması gerek.
Filtre (dış) , ısıtıcı , kum vs.. hepsini Juen'den almayı düşünüyorum. İlk etapta akvaryum önemli. Onu bir halletmem lazım yoksa gerisi boş. Dış filtre belli oldu zaten. Isıtıcı da belli. Kum ne kadar almam gerek onu söylerseniz fena olmaz. Yalnız belirteyim Kum fazla olmasın minimum düzeyde olsun. çünkü her gram bile risk benim için. Taşır diye mermere koyacağım biliyorsunuz ama mümkün olduğunca ağırlığı düşük tutarsak çok iyi olur. Minimum ne kadar almalıyım 0.6 silis kumdan ?
Mango kökü var. Hayati olarak kuru alanı zaten yapacağım kendim...
maksimum 600 650 tl zorlarım. Elimdeki tüm param bu. Bir öğrenci olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Umarım yaklaşık 4 sene götürecek bir sistem kurabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu önümüzdeki perşembe 1 haftalık tatile çıkıyorum sonra akvaryumu kurup YGS LYS çalışmalarına başlayacağım. Döndükten sonra kısa sürede bitmesi gerek. Yoksa seneye lise 4 oluyorum YGS LYS sınavlarım var. Onlardan vakit bulamayacağım. 9 cm civarına erişti kaplumbağa. Bu yüzden şu anki akvaryum yavaş yavaş küçük gelecek.
Yardımlarınızı bekliyorum. Umarım kısa sürede herşeyi belirleyebiliriz. Hepinize teşekkür ediyorum şimdiden , iyi günler :133: