Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kuracağım

Şimdi baktım da sanırım fotoğraflar yanıltıcı olmuş. Benim Keratanın kuyruk uzun baya. 2 cm'e yakın göz kararı. Tırnaklar kısa olduğu için sanırım yanıltıcı oldu. İleride uzayacak diye düşünüyorum. Tabi yine belli olmaz. Kuyruğunu saklamaz ise bir fotoğraf atarım. :)

Keratanın keyfini bozmayalım elime alsam çekerim de boşver. Daha sonra kuyruk kabuk vs fotoğrafını atarım. :)

Umarım sağlıklıdır.

Cvp: Akvaryum Kuracağım

hayvanın kuyruk değilde orta ve yüzük parmaklarına bakacaksın o ikisi bana diğerlerinden uzun geldi. onun için erkek dedim. bu önümüzdeki 1 cm'lik boy uzaması sürecinde o tırnaklar şaha kalkarsa erkek olduğu kesinleşir.

cem' Alıntı:
hayvanın kuyruk değilde orta ve yüzük parmaklarına bakacaksın o ikisi bana diğerlerinden uzun geldi. onun için erkek dedim. bu önümüzdeki 1 cm'lik boy uzaması sürecinde o tırnaklar şaha kalkarsa erkek olduğu kesinleşir.

Bakalım şu akvaryuma bir an önce geçeyim uvb de alacağım. . Yeterki uygun bir akvaryum bulayım (uygun fiyata)

Bu arada inşallah erkektir daha küçük oluyorlarmış :D

Arkadaşlar Merhaba Yeniden..:rolleyes:

Bugün petshop'a gittim ve öğrendim ki benim akvaryum işi olmayacak. Çok da ilgilenmediler zaten. Memnun kalmayacağımı sezdim. En iyisi akvaryumu da internetten almak ve bilinmeyen bir yerden alıp riske girmek de istemiyorum. MAS fiyatları pahalı geliyor ama güvenilir.. İstediğim ölçüler Kesinleşti : 85*39*50h

39'u garanti olsun diye öyle yazdım. Koyacağım yer 42 cm falan genişlik var. Bİraz da içerde dursun akvaryum yoksa çarpıp kırılma ihitimali var. 40 bile az biliyorum ama koyacağım yer kısıtlı o yüzden bu şekilde olması gerek.

Filtre (dış) , ısıtıcı , kum vs.. hepsini Juen'den almayı düşünüyorum. İlk etapta akvaryum önemli. Onu bir halletmem lazım yoksa gerisi boş. Dış filtre belli oldu zaten. Isıtıcı da belli. Kum ne kadar almam gerek onu söylerseniz fena olmaz. Yalnız belirteyim Kum fazla olmasın minimum düzeyde olsun. çünkü her gram bile risk benim için. Taşır diye mermere koyacağım biliyorsunuz ama mümkün olduğunca ağırlığı düşük tutarsak çok iyi olur. Minimum ne kadar almalıyım 0.6 silis kumdan ?

Mango kökü var. Hayati olarak kuru alanı zaten yapacağım kendim...

maksimum 600 650 tl zorlarım. Elimdeki tüm param bu. Bir öğrenci olarak elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Umarım yaklaşık 4 sene götürecek bir sistem kurabilirim. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu önümüzdeki perşembe 1 haftalık tatile çıkıyorum sonra akvaryumu kurup YGS LYS çalışmalarına başlayacağım. Döndükten sonra kısa sürede bitmesi gerek. Yoksa seneye lise 4 oluyorum YGS LYS sınavlarım var. Onlardan vakit bulamayacağım. 9 cm civarına erişti kaplumbağa. Bu yüzden şu anki akvaryum yavaş yavaş küçük gelecek.

Yardımlarınızı bekliyorum. Umarım kısa sürede herşeyi belirleyebiliriz. Hepinize teşekkür ediyorum şimdiden , iyi günler :133:

GodlessTurtle' Alıntı:
ekipmanlar dahilmi 650? yoksa sadece akvaryum için mi?

Daha önceki konuşmalarda da geçti ama tekrar belirteyim sizin için :133:

Ekipmanlar + Akvaryum için 650 TL Max çıkabileceğim fiyat. Zaten tüm param bu kadar :ashamed0006:

Akvaryum da 8mm cam olacak yalnız. :smile:

NOT: Daha açıklayıcı olsun.

JBL Protemp 200W Isıtıcı 86TL

Tetratec ex700 (NEW) 229TL + 100 TL iç malzemeler ile 330 TL

85*49*50h 8mm Akvaryum = ?

Kum = ?

Not

Kumu 4 cm civarı dersek biraz yedekle 15 kg gibi al. 800 gramlık poşette satılıyor. 18-20 poşet al. Göz kararı koyarsın kalan yedekte bekler. Mermerde dışarı çıkıntı veya su dökülmesini önleyecek kenarlarda yükseltı yoksa düz 40 cm yaptır.

Isıtıcı ilerde ömürlük akvaryumda da kullanılsın diye 200 W.

Cvp: RE: Akvaryum Kuracağım

cem' Alıntı:
Kumu 4 cm civarı dersek biraz yedekle 15 kg gibi al. 800 gramlık poşette satılıyor. 18-20 poşet al. Göz kararı koyarsın kalan yedekte bekler. Mermerde dışarı çıkıntı veya su dökülmesini önleyecek kenarlarda yükseltı yoksa düz 40 cm yaptır.

Isıtıcı ilerde ömürlük akvaryumda da kullanılsın diye 200 W.

14 Poşet alayım hocam yedek var. Sağolun. Ama esas önemli olan akvaryum. Mas devam ediyor mu siparişlere ? Bilginiz var mı ? Veya kaliteli/güvenilir uygun fiyata dediğim ölçülerde yapan var mıdır ? Esas yardım almak istediğim konu akvaryum. O konudaki fikirlerinizi paylaşırsanız sevinirim.

İyi Günler! :133:

Sıddık' Alıntı:
Bu ekipmanlara akvaryum cok küçük bence

Maalesef hem maddi hemde akvaryumu koyacağım yerde sıkıntılar var. Ama 3 4 sene bu akvaryum idare etse yeter sonra büyük akvaryum alabileceğim. Konuda konuşulmuştu neden büyük alamadığım.. Maddi yönden sıkıntıları geçtim evde yer yok. Max bu boyutlara çıkabildim :'(

Akvaryum konusunda ne önerirsiniz? Fikriniz var mı ? :smile:

mas akvaryumun bildiğim kadarıyla yurtdışı bir işi var elinde olanları tamamlayıp yeni sipriş almıyor bu ara. kumu poşete göre yuvarlayıp adet olarak al. her bir poşet 800 gram.

Maaş akvaryumu bilmiyorum. Netteki fiyatları çok yüksekti. Ben kendim akvaryum imalatı yapan bir yere yaptırdım. Yari fiyatidandaha uyguna geldi. Ama deneyimli bir akvaryumcu ve dizayni çok iyi cizmen lazim. İstediğin gibi olması için biraz uyrasman lazim.

6 sinda yurtdisina gidecekler bu aralar alsaniz bile yetisemeyebilir ben siparis vermenizi tavsiye etmem

Alisarp' Alıntı:
6 sinda yurtdisina gidecekler bu aralar alsaniz bile yetisemeyebilir ben siparis vermenizi tavsiye etmem

Hocam ne yapabilirim yaz sonuna kalsın istemiyorum bir alternatif yok mu ? :(

O zamana kadar beklersem bütçe de artar. Yaptırabileceğim başka biryer yok mu internet üzerinden?

Ozel akvaryum imalati hep bu fiyatlarda hatta daha cok hazir bulamadiniz mi ?

Alisarp' Alıntı:
Ozel akvaryum imalati hep bu fiyatlarda hatta daha cok hazir bulamadiniz mi ?

Buradaki petshop'a sordum onlardan birşey çıkmadı...

Hazır alma imkanım yok. . Daha doğrusu var ama cam kalınlığı yetersiz. .

Fiyatı zorlarım hocam siz bana alabileceğim başka bir site önerir misiniz güvenilir olan ?

Beta vardir dizayn akvaryum var ankarada yagmur var taymur var ak akvaryum var bunlar adi olan bilinen yerler

Cizim isterlerse ben yardimci olurum ama ne kadar dogru yaparlar kaplumbaga bahcesini bilemem

Cvp: RE: Akvaryum Kuracağım

Alisarp' Alıntı:
Beta vardir dizayn akvaryum var ankarada yagmur var taymur var ak akvaryum var bunlar adi olan bilinen yerler

Cizim isterlerse ben yardimci olurum ama ne kadar dogru yaparlar kaplumbaga bahcesini bilemem

Hocam kuru alanı diyorsanız onu zaten kendim yapacağım. Bana kapaklı olmayan 8mm cam kalınlığında 85*49*50h bir akvaryum lazım.. Ve bunu alacak güvenli bir firma.. Bu yaz yapamazsam akvaryumu taa seneye kalır. O da büyük sıkıntı çünkü Üniversiteye geçeceğim. Bu sene yaz tatilinde halletmem lazım. :(

Arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum yok mu güvenilir özel sipariş alan firma ?

En son ihtimal buradan bir camcı bulacağım ona yaptırmaya çalışacağım ama hiç akvaryum yapmamış kişi sonuçta. Ve ne kadar kaliteli olur tartışılır. Sonuçta Dinar'da yaşıyorum...

Adı olan bilinen yerler yazmışsınız ya hocam orada adı yazacağınıza "adi" yazmışsınız şimdi anladım :D

Dizayn akvaryuma mail attım ama cevap vermediler. Atalı oldu baya.. (min 1 hafta)

Beta Akvaryum'a gönderdim şimdi e mail. İnşallah onlar geri döner...

Geri