Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Akvaryum Kuracağım

Arkadaşlar Yeniden Merhaba.

500 TL gibi bir bütçe yaptım. Daha işe de gireceğim. 550 600'e 1 ay 1.5 ay sonra çıkabilirim ama 500 civarı bir sistem toplayalım yavaştan bana. Yardımcı olur musunuz ? :)

Cvp: Akvaryum Kuracağım

hala bir tane var değil mi barış ? ikinci düşünüyor musun ona göre ölçü verelim.

Yok hocam. Burada okumuştum ilk başlarda alırken. Sosyal bir hayvan değilmiş. Yani yanında olmasa da olur heralde ?

Tek için yani :)

Bu arada belli ölçüler vermiştim yukarılarda. Onların çok dışına çıkmazsak iyi olur. :)

Bunun dışında ilk etap olarak iç malzemeleri toplamaktan başlayalım diyorum. Yani iç filtre ısıtıcı vs..

Kum falan da lazım tabi.

Dekoru zamanla yaparım önemli olan ihtiyaçlar şimdilik. . :)

o zaman 80*50*50h 8 mm cam kalınlığı veya daha iyisi 100*50*50h 10 mm cam kalınlığında yaptırabilirsin. bunlara da jbl protemp 200 W ısıtıcı. filtreyi alacağın ölçüye göre karar veririz.

Hemen ölçüm yapıp olur mu haber vereyim durun hocam ;)

100*40*50 olur mu hocam. 100 uzunluk 50 yükseklik.

Not; Akvaryumu internetten sipariş veriyorum değil mi ?

Genişlik max 40 olabilir maalesef onu oynayamam. :(

bu altına koyacağın ahşap veya masa 300 kg taşıyacak kapasitede mi ? hayvan dişi değilse 40 olur. cam kalınlığı da 9 mm. bu cam üstü kuru alan yapmana da imkan verir. dinarda bulup yaptırman zor olur. bizim arkadaşlar mas akvaryuma yaptırıyorlar şehirdışı gönderimi var. iletişime geçip bu ölçülerdeki akvaryumun fiyatını ve geliş masraflarını sorabilirsin. bu siteye üye olduğunu ve emrenin (AEK) yönlendirdiğini de söylersin. emreyi biliyorlar.
http://www.akvaryumpazari.com/

Hocam açıkçası ondan emin değilim. Mermerin üstünde olacak bir nevi. :(

Bunu ölçmenin yolu var mı ?

Hocam birde ben mobil'im. Mümkünse benim yerime bir fiyat alabilir misiniz ?

emreye mesaj atayım o görüşsün ben tanımıyorum. mermer derken masa üstünde mi yerde mi ?

Hocam fotoğraf çekip mesaj atayım da 300 kg ise zor gibi ya :(

Sağolun. Olmadı ben de iletişime geçebilirsem geçerim. Teşekkür ederim.

Fotoğrafları çekeceğim yarın. Ama bu 300 kilo işine bir çare bulmak lazım yoksa bütün yaptıklarım boşa gider. :(

Barış il neresiydi

Dinar sanırım. Afyon değil mi orası?

Barış bu ölçüler için mermer üzeri önermem. Dolaplı yaptırmak daha iyi. Ölçülerin tam olarak nedir? 100*40*50h üste kuru alanlı mı?

Müteşekkir olurum.

Yalnız kilo problemini aşamazsak hiçbirinin anlamı kalmıyor. :(

Mobilya alsam dahi koyacak yer yok evde. Sadece orası uygun. :/

Aradım açmadı. Bu mutfak tezgahı mı? Konulacak yer. O zaman dolapsız soruyorum. Beni arar birazdan. Sende mail atarak danışabilirsin. Benim yazdığım kaplumbağa forumundan aradığını belirt. Şehir dışına sandıklarla gönderimi var.

Birde bu işi mutfakta yapmayı düşünüyorsan sizin için büyük risk olur. Sürekli biryerlere su sıçrayacak. Takip edip silemezsin. Sen ve ailenin sağlığı açısından büyük risk. Hatta buharlaşan akvaryum suyu bile mutfakta risk oluşturur görüşündeyim.

Hocam başka yer yok ama. Ne yapayım petshoplara vermek de istemiyorum ?

Bu arada buharlaşan su nasıl risk oluşturuyor ? Bilgim yoktu o konuda :(

Evet mutfak tezgahı bir nevi.

buharlaşan su nefes rahatsızlığı yapar. koku oluşur. emrenin dediği sebepler var. mutfakta olmaz. mutfağı havalandırmak icap eder. bu hayvan için uygun olmaz.

Hocam o zaman ne yapmalıyım sizce. Mutfak dışında alternatifim yok. Petshop'a da vermek istemiyorum. :( o kadar da para hazırlamıştım. Çok sevdiğim bir hayvan. Ben bu hayvanı bırakırsam ihanet etmiş gibi hissedeceğim. Ne yapmalıyım. :(

Barış, emin değilim ama akvaryum su buharı dahi normal su kadar steril değildir bence. Bunu araştırmalı. Ekmeğin çekeceği nem bile risk taşır kanaatindeyim. Bu sebeple odaları havalandırıyoruz. Hadi bu çok riskli değil diyelim. Ben fazla titiz davrandım diyelim. Bu hayvanlar su sıçratıyorlar ve auyun gittiği mesafe az değil. Bu suyun değdiği yiyeceği yemeyi bırak değdiği çatal kaşık kullanılmamalı. Bunların garantisi varsa hadi diğer buhar seçeneğini pas geç.

Pet shopa zaten verme. Ama sahiplendirme yoluna gidebilirsin. Keşke 100*50 bir yerin olsa odalarda.

Cvp: RE: Akvaryum Kuracağım

AEK' Alıntı:
Barış, emin değilim ama akvaryum su buharı dahi normal su kadar steril değildir bence. Bunu araştırmalı. Ekmeğin çekeceği nem bile risk taşır kanaatindeyim. Bu sebeple odaları havalandırıyoruz. Hadi bu çok riskli değil diyelim. Ben fazla titiz davrandım diyelim. Bu hayvanlar su sıçratıyorlar ve auyun gittiği mesafe az değil. Bu suyun değdiği yiyeceği yemeyi bırak değdiği çatal kaşık kullanılmamalı. Bunların garantisi varsa hadi diğer buhar seçeneğini pas geç.

Mutfak tezgahı denince sanırım yanlış anlaşıldı. Ben yarın musait bir zamanda koyulacak yerin fotoğrafını upload edeyim siteye bir de öyle konuşalım. Çünkü mutfaktaki yemeklere su sıçrama şansı yok gibi. Buharlaşma olayında ise yazın zaten camlar açık da kışın belki sıkıntı olabilir.

Yalnız dediğim gibi hepsini geçtim o tezgah 300 kg taşımaz. Ne yapacağım bu hayvanla bilmiyorum. Baştan böyle olacağını bilsem ileriki yaşlarımda alırdım. :(

Tezgah konusuda zaten dediğin gibi ayrı sıtıntı. Yarım metrekare yerin olsaydı tamamdı. Yarın bakalım resmine.

Geri